Sayın 'ruseyrek' cevap..

Kutu doluymuş cevabı burdan yazdım...

Merhaba,

Kızıltepedekiler 6 aydır ilanda.. eğer bi sıkıntıları yoksa o fiyatlara ÇOK iyi.. Diyarbakırda/Mehmet usta var alıcı olursanız onunla gidin veya gösterin derim..

Güneydoğudaki problem şu;

zetorda düz pompa var, ömür boyu garantili-bakım istemez.. orada arazilerde büyük olunca motorları hem çok çalıştırıyorlar hemde ne bulsalar depoya onu koyuyoralar, yağ dahil..

o yüzden ufak bi bakım veya parça isteyebelir yakıt sisteminde..

yoksa o motrlara o para bedava.. yakından görseniz hak verirsiniz..

İstanbulda bikaç tane kalmış olabilir..

2 adet 2008 ama 0 km 10641 vardı poşeti üstünde bi arakadaşımız takipte ve talip bakalım..

Kaçlık motor bakıyorsanız 10-20 bg küçük zetor fazlasıyla yeter emin olun.. haber verin yardımcı olmaya çalışırım..

Hayırlı günler..

Ynt: Sayın 'ruseyrek' cevap..

Param çok olsa distribitörü olurdum Zetor un 3-5 tarla sürümü devasa pulluklarlar 5 li 16 falan 5-6 çekiştirme 10 hp üstündekilerle sonuç satışlarda patlama

Umut usta emeğine sağlık, lakin kağıt üzerinde her şey iyi ama....

O motorlar 2 yıldır orada, fiyat iyi olsa ya da masrafı olmasa oradaki çiftçiler alırdı...

Lastikler bitik değişecek + Nakliye + Bakım + Ön Görülemeyen Parçalar = 7.000-10.000TL masrafı war kafadan üste çıkar aşağı inmez...

Murat abi 7421 ' e yani 72 bg ve tek çeker kabinliye 25 tl demişler.. peşin 20 ' ye alınır..

Kabin büyük ihtimalle o kabinler hep klimalı.. ve tüplü fabrikasyon hava.. sadece şu 2 şeyi bi motora attırmaya kalksan 7 tl ' den aşağı olmaz.. ve fabrikasyon gibi de olmaz..

Geriye kaldı 20-7=13 tl..

Bugün hayvan pazarında 79 model 640 16 tl ' ye satıldı :)

O 7421 ile 640 ' ı yanyana koy.. 750 fiyatın yanındaki 480 gibi kalacak emin ol..

Bu hayatta (ne yazıkki demiyecem buda hayatın bu kuralı) herkes/herşey değerini yerini bulamayabiliyo..

7441 ile onlarca kişinin önünde seri 6 ile ileri geri yapıyoz gaza HİÇ basmadan özellikle.. bazıları serimi/ağırmı diye bakıyo.. iyice anlaşınsın diye geçen 3300 kg ' luk bizim römorku taktım çok az ucunda bi gazla yine seri 6 ile kalktı! Hodri meydan dedik.. :)

Efsane Unimoglar vardır bilen bilir.. 8 ileridir.. boşta kesinlikle 1-2 diye kaldırılmaz.. 4-5-6 diye gider.. Zetor aynen bu sistemde.. Unimog 1 ' e takıldımı batmış bi tır var demektir..

Zetorla ağır 1 ile tek başına batmış 9 tonluk Hidromeği çekiyoz.. paylaşmıştım 10-12 tonluk As 900 sondaj kamyonunu çekiyoz..

Selam saygı...

Umut bey cevap icin tesekkur ederim,
ben Istanbul ' daki 2008 ' leri gittim gordum, yine oncekiler gibi elde kalmis borc karsiligi verilmis Zetor ' lar, sifir olmalarina ragmen bazi yerleri nakliye veya beklemekten kirilmis, birinde kepce varmis sokulmus falan. Ama yine de 0 saatteler.
Satanlar yine tarim/traktor/ekipman sektorunden degiller, yani pazarlik payi 1,000 TL dediler fiyat 71,000 iken ve pesin nakit istiyorlar.
Bu sorunlar olmasa fena degiller aslinda.

Eger Mardin ' dekiler 2 yildir bekliyorlar ve dediginiz durumda iseler fiyattan cok cikabilecek potansiyel sorunlar ve parca ihtiyaci beni dusundurur.

Bugun en garanti parca bulabilecegimiz yurt ici kaynak nedir/kimdir?

tesekkurler

Keşanda Hasan usta var depo o.. zaten Yunanistandan herşeyi buluyo.. malum Zetor ÇEK malı.. doğu bloku ülkelerinde bizdeki mf-fiat kadar yaygın..

onun dışında çorum/akşehir/polatlı gibi yerlerde parça var.. sakaryada çıplak motora kadar epey bi depo var..

inşallah yeni mümessil başladımı zaten çok parça istemeyen zetorun bu sorunu kökünden çözülmüş olacak..

http://www.trakkulup.net/muhabbet-teknik-bilgiler-214/yeni-mumessil-tarmasanyeniden-hosgeldin-zetor-)/

yeniler avro olarak gelecek yani pahalı olacaklar..

böylece 2. eli de artar ama zaten çok 2. eli çok yok.. 5-10 ' u geçmiyo.. şöyle diyim anla Allah etmesin çok sıkışsak 0 km aldığımız Hidromeği satarız Zetoru satmayız.. Hidromek yine bulunur ama Zetor bi daha denk gelmeyebilir..

bize 7441 ' i satan aynı gün kabinli eski kasa 8441 aldı, eğer hazırda alacağı Zetor olmasa satmıyordu... tek derdi kabindi yani..

yani alan kolay kolay vazgeçmez..