Sertifikalı tohum desteği

Nihayet 2024 yılında ektiğimiz sertifikalı tohum kullanım desteği bugün hesaplara yattı ancak askıya çıkan miktardan eksik yatmış askıda 33 bin yatan 31 bin 2 bin TL eksik yatmış sizde de aynı durum var mı.

Eksik yatmanın sebebi artık tarlanın m² sine göre ödeme oluyor örnegin tarla 20.000m² kullanılan alan 15000m² onların kendi uydusu var tarlada hangi ürün var tespit ediyor
Bemde bi arkadaştan 23 dekar yer kralamıştım boş kaldı ekemedim onu destek dışı bırakmışlar

Eksik yatmanın sebebi artık tarlanın m² sine göre ödeme oluyor örnegin tarla 20.000m² kullanılan alan 15000m² onların kendi uydusu var tarlada hangi ürün var tespit ediyor
Bemde bi arkadaştan 23 dekar yer kralamıştım boş kaldı ekemedim onu destek dışı bırakmışlar
Cemal böyle bir durum yok bende tüm tohumu karşılayacak kadar ekim yaptım.
Zaten ekilmemiş yada eksik olsa askı da belli olur. Askıya çıkan miktardan yaklaşık %6,5 kesinti var bende.