Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Barış abi benim veterinerim sadece EGEVET den tohum alıyor.Egevet den alabileceğim en iyi simental sperması hangi boğadır? hem düve hem inek için

Egevetin boğalarını inceledim. Doğru düzgün bir boğa göremedim.
Rainman ile Grande kötünün iyisi gibiler.
Rainman'in sütü diğerine göre biraz daha yüksek. Ama boy kısa.
Grande ise boylu, et verimi iyi ama süt az.
Her ikisi de kolay doğum. Düvelere de olur.

Everest Nasıl bi boğa acaba az kızı incelenmiş ama acaba nasıldır?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Everest çok iyi bir boğa. Şuan 7. sırada. Süt verimi çok yüksek. Et verimi de iyi. Doğurganlık iyi. Süt salımı hızlı. Doğum kolay. Düvelere de olur. Ayaklar sağlam. Memeler biraz mastitise duyarlı yani meme sağlığı zayıf. Boy orta.
Biraz genç bir boğa. Şuana kadar 780 kızı incelenmiş. Az da sayılmaz.
2016 verilerine göre Türkiye'de satılan spermaların içinde yeni gözdeler WILLENBERG, MANİGO ve EVEREST bana göre.
Willenberg ve Manigo sağlamlık. Everest süt.

Boğanın güvenilirliği kaç kızı incelendiğinde kesinleşiyor ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bilmiyorum.
Mesela Everest Kasım 2010 doğumlu. Listede ilk defa Nisan 2012'de belirdi. 2012,13 ve 2014 yıllarında hep sıfır kızdı.
İlk defa Ağustos 2015'te 129 kız sayısıyla NK yani ispatlanmış boğalar arasına girdi.
Wille de ilk ispatlanmışlar arasına Ağustos 2011'de girdiğinde kız sayısı 91'di. Winnor aynı tarihte 59 kızıyla NK oldu. Wio yine aynı tarihte 46 kızıyla ispatlanmışlar arasına girdi.
Demin gördüm mesela 23 kızı incelenmiş bir boğa NK olamamış.
Demek ki 30-40 kızın üstü gibi gözüküyor.

Bilmiyorum.
Mesela Everest Kasım 2010 doğumlu. Listede ilk defa Nisan 2012'de belirdi. 2012,13 ve 2014 yıllarında hep sıfır kızdı.
İlk defa Ağustos 2015'te 129 kız sayısıyla NK yani ispatlanmış boğalar arasına girdi.
Wille de ilk ispatlanmışlar arasına Ağustos 2011'de girdiğinde kız sayısı 91'di. Winnor aynı tarihte 59 kızıyla NK oldu. Wio yine aynı tarihte 46 kızıyla ispatlanmışlar arasına girdi.
Demin gördüm mesela 23 kızı incelenmiş bir boğa NK olamamış.
Demek ki 30-40 kızın üstü gibi gözüküyor.

Başlangıcı iyi olanın genellikle sonrasıda İyi oluyor Everest de böyle olur inşallah

Barış abi pignano dan 2 aylik bir dişi Buzagimiz var.italyan bogasi.pedigrisini okuyamiyorum.nasil bi boğa acaba

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Barış bey yaklaşık 5 , 6 ay önce, süt artışlarına göre simentallerle ilgili bir araştırma yapmıştım. Bu araştırmamdan ajandama not almıştım. Tabi hatalı bir değerlendirme yapmış olabilirim. Bizimki araştırma planlama aşaması idi. Siz ise uygulayıcısınız. Ajandamı bulunca konuyla ilgili diye paylaşmak istedim. Aralarında sınırlı sayıda Norveç kırmızıları, red holsteinler ve montbeliardlar da var. Bunları dikkate almayınız. Plan şuydu. Sütçü ağırlıklarla ilk döllerden itibaren süt artışı sağlayıp, daha sonraki nesillerde eksik özellikleri, uygun, üstün boğalarla düzeltmek.
Bu araştırmada Süt Artışı puanlarına göre 700 ve üstü olan boğaları farklı firmalardan derledim. Daha sonra da bunların en yükseklerini, ithalatçı firma ismi ile sıraladım. Dediğim gibi hatalarım olabilir. Arkadaşları yanıltmak istemem. Fakat faydalı olur diye paylaşmak istedim. Saygıdeğer [MENTION=44124]simentalci[/MENTION] den hatalarımı düzeltmesini istiyorum. IMG_1736.JPGIMG_1737.JPGIMG_1738.JPGIMG_1739.JPG

Barış bey yaklaşık 5 , 6 ay önce, süt artışlarına göre simentallerle ilgili bir araştırma yapmıştım. Bu araştırmamdan ajandama not almıştım. Tabi hatalı bir değerlendirme yapmış olabilirim. Bizimki araştırma planlama aşaması idi. Siz ise uygulayıcısınız. Ajandamı bulunca konuyla ilgili diye paylaşmak istedim. Aralarında sınırlı sayıda Norveç kırmızıları, red holsteinler ve montbeliardlar da var. Bunları dikkate almayınız. Plan şuydu. Sütçü ağırlıklarla ilk döllerden itibaren süt artışı sağlayıp, daha sonraki nesillerde eksik özellikleri, uygun, üstün boğalarla düzeltmek.
Bu araştırmada Süt Artışı puanlarına göre 700 ve üstü olan boğaları farklı firmalardan derledim. Daha sonra da bunların en yükseklerini, ithalatçı firma ismi ile sıraladım. Dediğim gibi hatalarım olabilir. Arkadaşları yanıltmak istemem. Fakat faydalı olur diye paylaşmak istedim. Saygıdeğer [MENTION=44124]simentalci[/MENTION] den hatalarımı düzeltmesini istiyorum.Ekli dosyayı görüntüle 10468Ekli dosyayı görüntüle 10469Ekli dosyayı görüntüle 10470Ekli dosyayı görüntüle 10471

Süper...
Böyle şeylerle uğraşan tek deli ben değilmişim demek ki. [emoji1]
Güzel bir çalışma. Süt artışında önde gelen boğalar hangileri ve hangi firmada. Bu derlenmiş oldu böylece.
En sondaki sıralamada biraz değişiklikler oldu sanki. Senin dikkate aldığın verilerin bazıları eski olabilir.
Son sıralamayı son listeye göre bir ara düzenlerim.
Emeğin için teşekkürler.

Barış abi benim veterinerim sadece EGEVET den tohum alıyor.Egevet den alabileceğim en iyi simental sperması hangi boğadır? hem düve hem inek için

Egevet sağlam firmadır. Çok profesyoneldir. Tahir hoca gibi çok az adam vardır Türkiyede. Ama Amerikalılar, Sütçü olarak daha çok Holstein, Jersey düşünür. ABD liler simentalı etçi düşünür. Avrupa ise Simntali Sütçü olarak da düşünür. Egevette çok iyi boğalar vardır. Avrupadan da sperma alır. Tabi sütçü Simentalleri de var, Süt artışı yönüyle, en iyileri Maingold ve Funny idi. Veterinerinize bi soruverin