Barış bey yaklaşık 5 , 6 ay önce, süt artışlarına göre simentallerle ilgili bir araştırma yapmıştım. Bu araştırmamdan ajandama not almıştım. Tabi hatalı bir değerlendirme yapmış olabilirim. Bizimki araştırma planlama aşaması idi. Siz ise uygulayıcısınız. Ajandamı bulunca konuyla ilgili diye paylaşmak istedim. Aralarında sınırlı sayıda Norveç kırmızıları, red holsteinler ve montbeliardlar da var. Bunları dikkate almayınız. Plan şuydu. Sütçü ağırlıklarla ilk döllerden itibaren süt artışı sağlayıp, daha sonraki nesillerde eksik özellikleri, uygun, üstün boğalarla düzeltmek.
Bu araştırmada Süt Artışı puanlarına göre 700 ve üstü olan boğaları farklı firmalardan derledim. Daha sonra da bunların en yükseklerini, ithalatçı firma ismi ile sıraladım. Dediğim gibi hatalarım olabilir. Arkadaşları yanıltmak istemem. Fakat faydalı olur diye paylaşmak istedim. Saygıdeğer [MENTION=44124]simentalci[/MENTION] den hatalarımı düzeltmesini istiyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 10468Ekli dosyayı görüntüle 10469Ekli dosyayı görüntüle 10470Ekli dosyayı görüntüle 10471