Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Vitamin'in tüm puanları çok iyi. Özellikle et verimi çok çok iyi. Ama çok genç bir boğa. Henüz kızları inek olmuş değil. Ama Vanstein ve Winnipeg soylarının birleşimi olması bile yeter.
Rupertus'un süt verimi, fizik, sağlamlık iyi. Ama günlük kilo artışı zayıf. Ama 113 kızı inek olup değerlendirmeye girmiş yani puanları daha güvenilir.
Bilemiyorum, senin kararın. İllaki de ikisinden birini seçmen gerekiyorsa ben Vitamin derim.
Ama avantaj-dezavantaj kantarı dengeli sanki.
Teşekkür ederim abi. vitamin daha ağır basıyordu tercihimde yinede senin bilgilerinede danışmak istedim. vitaminin kızlarıda incelenmeye başlamış abi şuan 4 tane :) aralık ayındaki güncellenen listede vitaminde ispatlanmış boğalar arasına girebilir diye tahmin ediyorum.

Abi wille etciligi iyi mi hepsine vanadin we wille attirmayi düşünüyorum gelirse

Wille'nin etçiliği Vanadin gibi değil. Düşük. Ama Vanadin'in de sütçülüğü Wille gibi değil. Neredeyse aynı oranda düşük.
Diğer tüm özellikleri kafa kafaya. Vanadin'in süt salım hızı biraz yavaş gibi. Wille'nin de meme yapısı çok az sarkık gibi. Ama bozuk değil. Vanadin'e göre bir tık sarkık.
Tabi Wille'nin bu puanları 36 bin kızının ortalaması. Vanadin'in ise 7 bin küsür.
Yani Wille son yıllarda en çok tercih edilmiş boğalardan.

Wille'nin etçiliği Vanadin gibi değil. Düşük. Ama Vanadin'in de sütçülüğü Wille gibi değil. Neredeyse aynı oranda düşük.
Diğer tüm özellikleri kafa kafaya. Vanadin'in süt salım hızı biraz yavaş gibi. Wille'nin de meme yapısı çok az sarkık gibi. Ama bozuk değil. Vanadin'e göre bir tık sarkık.
Tabi Wille'nin bu puanları 36 bin kızının ortalaması. Vanadin'in ise 7 bin küsür.
Yani Wille son yıllarda en çok tercih edilmiş boğalardan.
Peki garfield nasıl bir boğa abi

Abi bi tane duvesi var şu anda doğdu 2 aylık aynı sarole gibi doğdu ben şehir dışına gitmiştim babam pek anlamaz yine garfield atmış dedim diğeri beyaz sarole gibi doğdu dedim soyağacı çeker ondan dedi bu bogayi birisine attım 1 senede 570 kilo yaptı dedi ondan attım erkek olur diye dedi sutculugu nasıl peki abi çok düşük mü

Abi bi tane duvesi var şu anda doğdu 2 aylık aynı sarole gibi doğdu ben şehir dışına gitmiştim babam pek anlamaz yine garfield atmış dedim diğeri beyaz sarole gibi doğdu dedim soyağacı çeker ondan dedi bu bogayi birisine attım 1 senede 570 kilo yaptı dedi ondan attım erkek olur diye dedi sutculugu nasıl peki abi çok düşük mü

Senin bahsettiğin Solbakken Garfield P sanırım.
Farklı Garfield lardan bahsediyoruz. [emoji41]

Arkadaş etçi Simental Garfield den bahsediyor sanırım barış abi umutmedikalde olan
Evet umut medikal yazıyordu broşürde
cce85e74169be481cfef184dddf2a44e.jpg
3dc43bdf3c35012975db8617c216eb29.jpg

Evet umut medikal yazıyordu broşürde
cce85e74169be481cfef184dddf2a44e.jpg
3dc43bdf3c35012975db8617c216eb29.jpg

Danimarka'lı bir boğa. Etçiliği tartışılmaz. Normal doğum. Günde 2,5 kiloya kadar artış yapabilir genetik olarak. 1 yaşında 759 kg olmuş.
Ama süt bekleme. Yavrusuna kadar. Ama etçi Simentaller diğer etçi ırklara göre daha sütlü. Yavrusunu rahatça besler, hatta ikiz olsa bile.
Tabi bu dediğim boğanın genetiği. Kullanılan ineğin genetiğiyle birleşeceğini de unutma.

Abi ama diger doğumlar da renkler normaldi hatta ilk doğum da bile abi birde mısır slajini yeni açtık slaji yakarken taneleri de patlattim eşref hocanın dediği gibi ama hayvanların arkasindan çıkıyor mısır taneleri kuru maddesi ve nişantasi ve kuru maddesi çok iyi bi kaç kişiye sordum ot yoksa ondandir dediler böyle olabilir mi

Abi ama diger doğumlar da renkler normaldi hatta ilk doğum da bile abi birde mısır slajini yeni açtık slaji yakarken taneleri de patlattim eşref hocanın dediği gibi ama hayvanların arkasindan çıkıyor mısır taneleri kuru maddesi ve nişantasi ve kuru maddesi çok iyi bi kaç kişiye sordum ot yoksa ondandir dediler böyle olabilir mi

İşkembe iyi çalışmalı. Ot veya saman olmalı tabi ki. Buna rağmen çok fazla çıkıyorsa maya kullanman lazım.