Simental Avusturya - Almanya listesi ve boğaların özellikleri

Barış abi vanadin bu kadar etciyse deden etçi simental grubunda degil umut medikal de veya genel olarak ? Smx eagle 135x en iyi etçi gibi gözüküyor umutt medikal de. Vanadin kombine de sütü de idare eder olduğu içinmi ayrı kategoride?

image.png abi en son bunu aldım image.pnglimuzin simental kırması galiba cincinati toğum var kolay dogum diyor ama bu düvede sıkıntı olur mu ?

Ya bende buldum sonra da pedigri okuyamadım .(
valla ustam ineğimiz falan kalmadı ama o belgeye bakınca birşeyler anlayabilmek isterdim en azından şimdi yeniden hayvan alacak olsam onu yorumlamayı öğrenirim.
şimdi simentalci usta kızdı forumdan ayrıldı hayda kim yorumlucak bunları.

Kızdı forumdan ayrıldı mı ?
usta ayrılmadı farzı misal foruma girmese başka bunları inceleyip halk diline tercüme eden yok. firmaya göre o dosya fsrklılaşıyo biraz bunları yorumlayı öğreten olsa iyi olurdu demek istedim.
bu konu başlığı ülkemizde gerçekten hayvanları ıslah etmek isteyip veterinerlerin bu iyi diyip insanları kandırmasına engel olan bir konu veterinere ne istediğini anlatabilen bir çiftçi kitlesi oluştu genetiğin önemini biliyoruz buradada doğru gen seçimi konuşuluyor çok güzel bir konu.

Barış abi 2 vasat boğa arasından vander ve jantar
,secim yapmak zorunda kalsaydın hangini seçerdin.biliyorum ikiside vasat ama

ikisi arasında seçim yapman gerekiyorsa hedefinde süt ise bence vander daha iyi gibi. süt artış değeri ve et verimi vanderin daha iyi. jantar süt devamlılığı kötü sütü çabuk çekilir. meme sağlığı puanı ikisininde aynı. beden ve kaslılık vander yine daha iyi. jantarın ayak bacak yapısı vandere göre daha sağlam ve doğum vandere göre daha kolay. düveye kullanmayacaksan vander daha iyi seçim olur bence.