Simentale Geçiş

Ynt: Simentale Geçiş

DeHLiZ link=topic=85730.msg1023871#msg1023871 date=1443390716' Alıntı:
Bence eğer saf ırk desteği almıyorsanız sperma kullanın. Neden derseniz, hem özelliklerini bildiğiniz buzağılarınız olur, hem de simental sperması kullanılmış holstein-simental melezlerde yüksek süt verimi olduğunu Trakkulup sayesinde biliyoruz ;) Bu konuda simentalci kullanıcı adlı Barış Ağabey ' in Simental Avusturya - 'Almanya listesi ve boğaların özellikleri' adlı başlığına bakmanızı öneririm.

http://www.trakkulup.net/sut-hayvan...rya-almanya-listesi-ve-bogalarin-ozellikleri/

Link de bu ;) Burada sanırım bahsedilmişti Holstein ineklere hangi boğanın spermalarının iyi olacağından. Holstein inekte kullanılacak simental boğanın buzağılarının düşük ağırlıkta ve düşük boyutlarda doğması istenir, buna mutlaka dikkat edin.

İyi bir Simental buzağı aramakla uğraşmak yerine bu daha kolay ve rahat olacaktır ;)
Küçük işletme olduğu için söylediklerine katılıyorum. Çok açıklayıcı anlatım.

arkadaşlar şunu belirtmek isterim bizim burda boğası olan arkadaşlar boğayagelen sığırını evindeki boğaya veriyorlar ve birliğegiderek en ucuza hangi tohumvarsa parasını ödeyip makbuznuyazdırıyor çünki 3 5 tohumlamada tutmayan ineği mecburen boğaya atlatıyor. sizde veterinerinize isdediğinizaşıyı attırabilir buşekilde birmakbuz kesdirebilirsiniz....
ayrıca anlamadıgım bir konu var neden buşekilde safkan hayvan teşvikediliyor tamam ona desteğiver dahafazla ver ama melezleme yapan adamdanda desteklemesini kesme ...yav bizmi koruyacaz bu hayvanların ırkını sanki inekdeğilde nesli tükenen kel aynak kuşu besliyoruz anasını satayım..ayrıca şu anki gözde kültür ırkları hep çeşitli melezlemelerle oluşturulmuş melez ırklar..sonradan ırk halini alıyor..

2-3 tane simental dişi buzağı al, seneye yine 2-3 dişi buzağı al... 3-4 sene içinde hepsi simental olur.
en ucuzu fakat yavaş olanı bu.
geçişler zordur....

bu gün 25adet vanadin sperması aldım ama göbeim çatladı geri zealıbir firmatemsilcisi laf anlamaz söz anlamaz boadanspermadan anlamaz listeden habarıyok ço şükürtohumları aldık parasını ödedik veterinerimizin tankına yerleştirdik

poyraz51 link=topic=85730.msg1026729#msg1026729 date=1444758951' Alıntı:
bu gün 25adet vanadin sperması aldım ama göbeim çatladı geri zealıbir firmatemsilcisi laf anlamaz söz anlamaz boadanspermadan anlamaz listeden habarıyok ço şükürtohumları aldık parasını ödedik veterinerimizin tankına yerleştirdik
Hayır li olsun acaba tanesi kaça mal oldu.

muhammet63 link=topic=85730.msg1026756#msg1026756 date=1444762649' Alıntı:
Hayır li olsun acaba tanesi kaça mal oldu.
muhammet kardeşim 25li olarak satılıyor adet fiyatı 70 liradan toplam 1750 lira nakit para verdim. bunlara ilaveten her tohumlamada veterinerime el emeği ödemesi yapacam ...