Sizce 13 Yaşındaki Biri Çayır işleyebilir mi?

Sizce 13 Yaşındaki Biri Çayır İşleyebilir mi?

• Kullanılan toplam oy
    118

Ynt: Sizce 13 Yaşındaki Biri Çayır işleyebilir mi?

satocan58 link=topic=45038.msg423105#msg423105 date=1309805815' Alıntı:
tam babasinin oglu mustafa. dünde kümesden cücük tutup eve getirmis, cani sikiliyomusda cücükle oynuycaklarmis. aksamda onla yatsinmis...
işin zor aga.....ama benimki daha zor

mustafagursacli link=topic=45038.msg423106#msg423106 date=1309805906' Alıntı:
işin zor aga.....ama benimki daha zor
yok be mustafa. Allahdan en cok istediklerimden seydi böyle bi cocuk.)))Ben ne seviyosam, ne yiyosam, nasil uyuyosam öyle oda...Tek dilegim veterner olmasi. Bakalim, yasi gelsin ona yönlendirmeyi deniycez, kizida ziraat müh. ligine. Tabi önce kendi istemeleri lazim...

satocan58 link=topic=45038.msg423111#msg423111 date=1309806304' Alıntı:
yok be mustafa. Allahdan en cok istediklerimden seydi böyle bi cocuk.)))Ben ne seviyosam, ne yiyosam, nasil uyuyosam öyle oda...Tek dilegim veterner olmasi. Bakalim, yasi gelsin ona yönlendirmeyi deniycez, kizida ziraat müh. ligine. Tabi önce kendi istemeleri lazim...
aga senin kız kaç yaşında ki.....muhtemelen oğlan veteriner olmaz çünkü sen istiyon kızda sana yaramaz

mustafagursacli link=topic=45038.msg423113#msg423113 date=1309806427' Alıntı:
aga senin kız kaç yaşında ki.....muhtemelen oğlan veteriner olmaz çünkü sen istiyon kızda sana yaramaz
bacin varsa bilirsin. kiz cocugu her ne kadar ele gitsede oglanlardan daha düskündür hem ana babasina hem gardaslarina..yani en azindan benim bacim öyle.))

satocan58 link=topic=45038.msg423118#msg423118 date=1309806566' Alıntı:
bacin varsa bilirsin. kiz cocugu her ne kadar ele gitsede oglanlardan daha düskündür hem ana babasina hem gardaslarina..yani en azindan benim bacim öyle.))
yok abi bacım ondandır belkide

İşlemesine işler de... sakat iş çayır biçmek..Yaklaşık 1 haftadır ot ,fiğ v.s. biçiyorum, kafges olmasına rağmen yinede küçük taşlar kabinin içine giriyor, elime yüzüme vuruyor.. Bunu çocuğun yağtığını düşünürsek; ha keza yüzü veya gözü zarar görürse mebalı büyük olur..Ha sen yapmıyomusun derseniz; bende 11 yaşındaki oğluma traktörü veriyorum da, aklım hep onda kalıyor, mümkün mertebe kullandırmak istemiyorum..
Çünkü; çocuklar doyumsuz olur, bisikletin büyüğünü ister, 4 tane bisiklet aldık, boyu erişir erişmez hep kullandı, traktörü veriyoruz İveco yu kullanmak istiyor, Pejo 105 aldık onu kullanıyor, arada bisikletide bi dolandırıp geliyor. Şimdi de Reno 9 a ayak yapmaya başladı.. Yani 18 yaşının altındaki kimin oğlu olursa olsun, her zaman riskdir..:) İsterse işin Pir İ olsun.. Yaş kemal e erecek..

Ağlasada yırtınsada vermiyeceksin arkadaş o koltuğu çoçuk yaşlarda sankı birşey var sanıyor bindimi hep binmek istiyor gözünün içerisine bakıyor ( benim çol çocuk yok ama babamınkine çok baktım ) hade şunu getiriver hade şunu tak gel vs vsbi alıştımı iflah olmuyor şekil a şıkkı bindikte ne oldu keşke binmeseydim tatmasaydım

Ağır Abi link=topic=45038.msg423149#msg423149 date=1309808976' Alıntı:
Ağlasada yırtınsada vermiyeceksin arkadaş o koltuğu çoçuk yaşlarda sankı birşey var sanıyor bindimi hep binmek istiyor gözünün içerisine bakıyor ( benim çol çocuk yok ama babamınkine çok baktım ) hade şunu getiriver hade şunu tak gel vs vsbi alıştımı iflah olmuyor şekil a şıkkı bindikte ne oldu keşke binmeseydim tatmasaydım
doğru söze ne denir ......

nailyetek link=topic=45038.msg423130#msg423130 date=1309807157' Alıntı:
İşlemesine işler de... sakat iş çayır biçmek..Yaklaşık 1 haftadır ot ,fiğ v.s. biçiyorum, kafges olmasına rağmen yinede küçük taşlar kabinin içine giriyor, elime yüzüme vuruyor.. Bunu çocuğun yağtığını düşünürsek; ha keza yüzü veya gözü zarar görürse mebalı büyük olur..Ha sen yapmıyomusun derseniz; bende 11 yaşındaki oğluma traktörü veriyorum da, aklım hep onda kalıyor, mümkün mertebe kullandırmak istemiyorum..
Çünkü; çocuklar doyumsuz olur, bisikletin büyüğünü ister, 4 tane bisiklet aldık, boyu erişir erişmez hep kullandı, traktörü veriyoruz İveco yu kullanmak istiyor, Pejo 105 aldık onu kullanıyor, arada bisikletide bi dolandırıp geliyor. Şimdi de Reno 9 a ayak yapmaya başladı.. Yani 18 yaşının altındaki kimin oğlu olursa olsun, her zaman riskdir.. :) İsterse işin Pir İ olsun.. Yaş kemal e erecek..

Bizim motor kabinsiz o yüzden bu işlerde profesyonel olcan abi sen gibi aynı ben yapamam diyodum ama babamdan güzel yaptım taş attı ama profesyonel oldukdan sonra bir yerine gelmez benim gelmedi Allaha şükür kabinlide işleme zor çünkü camlar felan kırılıyor geçen sene biz işlemedik işlettirdik kırıldı.

Ağır Abi link=topic=45038.msg423149#msg423149 date=1309808976' Alıntı:
evet muhtar.çocukken çok zevk alıyon .b hevesten çıkamazsan sonra pişman olursun diyolar

Ben 12 yaşımda Dozer yağcısıydım daglara fln tesviye edebiliyordum sonra paletliye gectim 13 yasımda 14 kadar ordan normal kepceye geçtim 14den 20 kadar kepcede kaldım 20 yasımda greydere gectim halada oleyim oporotorum suanda

Yani sunu demek istiyorum merak hırs azim bu 3 şey oldugu surece herşey yapabilirsiniz suan ben idda ediyorum ucak harici herşey kullanabilirim :)

Bence de yapar. Ben de orta son sınıfta kendim çift sürerdim. Eğer çift sürmek vb. merakları varsa her şekilde üstesinden gelir. Tamamen yetişmeye ve yetiştirmeye bağlı bir durum.

BenGeldim link=topic=45038.msg423395#msg423395 date=1309880761' Alıntı:
Ben 12 yaşımda Dozer yağcısıydım daglara fln tesviye edebiliyordum sonra paletliye gectim 13 yasımda 14 kadar ordan normal kepceye geçtim 14den 20 kadar kepcede kaldım 20 yasımda greydere gectim halada oleyim oporotorum suanda

Yani sunu demek istiyorum merak hırs azim bu 3 şey oldugu surece herşey yapabilirsiniz suan ben idda ediyorum ucak harici herşey kullanabilirim :)

Katılıyorum operatör :)

Kabiliyet meselesi deil arkadaslar bu tamamen cocugun istek meselesidir benim oğlan var yası suanda 17 ama o ilk greydere goturdumde 9 yasındaydı ordan bi heves etti 10 yasında ben yanında olmadan greydere pinip iş yapabiliyordu gerisini siz duşunun istek oldugu zaman herşey olur ;)

:D hortlamış bi konu daha :D güzel yorumlar olmuş biraz gülünç oluyor tabi ama gayet normal bişey. şöförlük apayrı bişey isterse 8 yaşında başlasın 25 yaşına gelsin ovada traktör kullanan ile dağda kullanan çok farkediyor. ovada traktör kulanana dağlık uçurum yerde traktör verseniz 10 kişden 8 inin ayakları titrer. bunu diyerek ovadakiler şöför değil demek istemiyom yanlış anlaşılmasın. ama dağlık bölgedeki kadar tehlike yaşamıyor. ben babamın işi gereği çiftçilikle alakası olmayan biriydim 2-3 sene evveline kadar ama şimdi yapıyoruz o ayrı. herneyse bunu dememin nedeni şudur ki onuda anlatayım.
Geçen gün bizim köye bi ev yaptıran biri köyden biraz aşağıda ve uzakta evine taş götürmesi için yabancı biri ile anlaşmış adam takmış styr ine 4 teker romoğu köyün yukarısından sarmış taşları çıkmış yola gideceği yolda dik bi rampa var ve aşağı inecek sonuda viraj ve bir çeşme var. karacabeydende birisi gelip su dolduruyormuş orda traktör rampa aşağı inmeye başlayınca yolun asfaltta olmaması sebebi ile zannedersem çekide yapmamış dediklerine göre ve yüküde biraz fazla sarınca romork traktörü kakmış ve su dolduran adamı çeşmeye sıkıştırıp ayaklarını kırmış. hatta koparmış bile diyorlar. şahsen ben o motorla o yükle inmezdim oradan heleki aşağıda birileri varsa. yani demek istediğim bu adam 40 yaşında adam belki oda 8 yaşından beri kullanıyo ama insanlık hali hiç belli olmuyo. acı bi durum. aynı traktörü 8 yaşında bi çocuk kullanıyo olsaydı o günden sonra o çocuğun psikolojisiini düşünemiyorum. kullanmaya elbetteki kullanır bizim ordada kullanıyolar ama hernekadar olmasada güç yetmezliği ve diğer sebeblerden her işe koşulmaz o yaşlardaki çocuklar. ilk okula giderken bi arkadaşım vurdurarak çalıştırayım derkende uçurumdan aşağı uçmuştu. Allah rahmet eylesin. bilmem anlatabildim mi.

Ben 14 yaşında iken kantara 15 ton pancar götürüyordum, ama doğru bulmuyorum kendi çocuğumu veya yeğenimi asla böyle tehlikeli işlere koymam. Doğru bulmuyorum, etrafınızda mutlaka olmuştur o yaşlarda ki çocukların traktörle kaza yapıp yaralandığını yada hayatını kaybettiğini.

işler tabi benim oğlan 13 yaşında her işi yapıyor traktöre kıçattırıyor ;D ;D

küçükten beri traktöre meraklıyımdır küçük yaşlardada kullanıyordum ama babam bana vermiyordu marş basmıyordu istop ettiririm diye şuan herşeyi yapabiliyorum hemen hemen her markayı rahat kullanıyorum bilmediklerimide çabuk öğreniyorum ama hala en çok korktuğum şey bayır aşağı yükle inmek acayip tırsıyorum :( bu konu merak işidir merak ediyorsan düzgün yapmak istersin ve en ince ayrıntısına kadar öğrenirsin ama traktör kullanmak zevkli olduğu kadar tehlikeli bir iştir küçük bir çocuk ve yetişkin birinin tecrübesi olaylar karşısındaki tutumları farklıdır bazi işler büyüklere bile ağır geliyor bence bir çocuğun bunu yapması risklidir zaten daha önce abilerim çok güzel açıklamış mevzuyu...

Elin kızı 15 inde olimpiyat madalyası alıyor bizde küçük yaşta motor aydadım araba sürdüm diye övünülmicek işle övünüyoz noo*-*-