SİZCE TRAKTÖR SATIN ALMAK İÇİN EN AZ KAÇ DÖNÜM ARAZİYE SAHİP OLMAK GEREKLİDİR?

SİZCE TRAKTÖR SATIN ALMAK İÇİN EN AZ KAÇ DÖNÜM ARAZİYE SAHİP OLMAK GEREKLİDİR?

  • 1 Dönüm ve üzeriyse satın alınmalı

    Kullanılan: 6 13.3%
  • 5 Dönüm ve üzeriyse satın alınmalı

    Kullanılan: 6 13.3%
  • 10 Dönüm ve üzeriyse satın alınmalı

    Kullanılan: 10 22.2%
  • 50 Dönüm ve üzeriyse satın alınmalı

    Kullanılan: 12 26.7%
  • 100 Dönüm ve üzeriyse satın alınmalı

    Kullanılan: 11 24.4%

  • Kullanılan toplam oy
    45

Merhabalar,

Bir çiftçinin traktör almaya karar vermesi için en az kaç dönüm araziyi işlemesi gereklidir konusu üzerinde fikirlerinizi bir anket aracılığıyla veriye dökmek istiyorum. Örneğin, küçük dönümlerde traktör almak maliyeti gereksiz yükseltiyor gibi duruyor. Bunun yerine traktörü kiralamak daha mantıklı oluyor. Ancak bu durumda ihtiyaç olunan ekipmanı bulamama veya istenildiği zamanda kiralayamama sorunu gibi bir çok dezavantajlar da ortaya çıkıyor. El çapa makineleriyle çalışmakta bir seçenek ancak bu seferde yine bu makinelere uygun ekipman bulmak, yakıt ve güç yetersizliği sorun oluyor. Aslında ikisi de ihtiyaç ancak kullanım yerleri farklı. Mini traktörlerinde fiyatları düşük sayılmaz.

Ankette çeşitli dönümleri belirttim. Size göre uygun dönümü işaretlerseniz çıkan sonuçların tüm çiftçilere yatırım maliyetlerini hesaplarken yararlı olacağını düşünüyorum. Örneğin, x dönüm bir yeri olan biri o toprağı işleyebilmesi için küçük veya büyük bir traktörde alması gerektiğini bilerek yatırımını düzenleyebilir.

Tabi ki arazinin dönümü büyüdükçe traktörün beygiri de ona göre seçilmesi gerekecek. Bu nedenle seçtiğiniz dönüm için önerdiğiniz traktör güçleri hakkında fikirlerinizi yorum olarak belirtirseniz anketin sonuçlarını daha anlaşılır hale getirmiş oluruz.

Herkese bereketli günler diliyorum.
 
Traktör satın almak için belirlenecek fiyat olarak bence traktörün en kısa sürede kendini amorti etmesi, yani kendi parasını ödeyip kâr bırakmasıdır.

Traktör çalışır, kendini öder, cepten çıkan para yerinde ne kadar çabuk gelirse o kadar iyidir.

Ben şahsen traktöre bir yıllık çiftçilik yada traktör hangi işlerde kullanılacak ise o işte edinilen gelirinden fazla miktarda para yatırmak taraftarı değilim..

Mesela;
Bu sezonun harmanından 50 bin TL toplandı, gidip 50 bin TL değerinde bir traktör bakarım. Yada traktör değiştirmek istiyorum, yine elimin altında 50 bin TL değerinde bir traktör var, harmanda 50 bin TL toplandı yine, kendi traktörümün üstüne 50 bin TL verip, yani 100 bin TL değerinde bir traktör bakarım.

Önemli olan konu edinecek olan gelirin hangi işte kazanılacağıdır, yukarıda örnek verdiğim 50 bin TL geliri belki 5 dekar bahçecilik yapıp kazanılır, belki 50 -60 dekar kuru tarımda kazanılır, belki ormancılık yapıp kazanılır, belki tarla yoktur piyasaya iş yapılıp silaj balya nakliye gibi çalışılıp kazanılır.
 

300 dekar yer işliyorum 110hp ve 50hp iki adet traktörüm var köyde yaşamıyorum zamanım daha değerli işimi en hızlı şekilde bitirmem benim için önemli.(aynı yerleri zamanında tek 265’lik ile de çeviriyoduk ama zaman ilerledikçe 285-277g-td90-td100-110crd şeklinde büyüttük yanına ara işler içinde tafe45-tt50-deutz 3045-deutz4050 şeklinde en son kullandığımız traktörler oldu.maksimum 3-sene felan kullanır traktörü yıpratmadan üste az bi parayla yenisini almaya çalışırız garanti kapsamında kullanırım
 

Benzer Konular