Sizce yerli traktörlerden 90-115 hp kadar en az yakan traktörler hangisi?

Bizde Tümosan 8195 maxima var çekisinden yakitından memnunuz 5 li otomatik pullukla 14 lu kulak ayarında dönüme 1.4veya 1.5 lt civarında yakıyor ama tabi toprak yapısı sürüş stili değişkenliğe sebep olabilir

Biraz komik olacak ama çalışmayan traktör yakmaz.toprak yapısı bir numaralı etken, traktör vites uyumu , vites pulluk uyumu, şöför becerisi .mazot bunlara göre değişir güç buna göre sarf edilir, keramet traktörde değil harcansn güçte.yinede benim traktör yakıyor diyen varsa buyursun .

Hocam ekipmanı düzgün ayarlarsan iki kolunda tekere mesefasi eşit olur traktör pulluğu dik bir açıyla çekerse (çünkü dik cekmezse açidan dolayı dik kuvvetin yaptığı açısının cosunusu ile carpimi kadar güç iletebilir örnek verecek olursak 10 derecelik bı acı olursa ekipman ile traktör arasında 95bg x cos20 =89 bg gibi bı güç iletimi sağlarsınız ve 5 beygir için tukketiginiz yakıt boşa gider )ve traktorunun maximum torq değerini sunduğu devri bilir uygun vitesle o devirde sürüm yaparsan yakıtta tasarruf saglarsin fark ettiysen bizim traktör az yakıyor demedim bizim traktor su kadar yaktı dönüme dedim yani çalışmamak gibi bı durumda söz konusu değil 3 üncü yılını doldurdu bizde ve bugüne kadar en ufak bi sorun yaşatmadı yani çok çeksin diye gaza abanirsan yakar uygun ekipman kullanmazsan yakar lastik ebadin uygun değilse yakar bilinçsiz bı kullaniciysan yakacaktır traktörünü ve ekipmanini tarlanın toprak yapısını taniman lazım

Eğer ben yanlış anladiysam çalışmayan traktör yakmaz derken çalışan traktör illaki yakacaktır demek istediyseniz de aslında özür dilerim sadece durumu ifade etmeye calistim

En az yakan tarla mı bahçe mi ara iş mi hangisi ? Aynı model, aynı hp, aynı markanın iki traktörü farklı bölgelerde yakıtı değişken olur toprak yapısı en önemli etken, traktörü devirli kullanmak gibi etkenlerde yakıta etki ediyor

En az yakan tarla mı bahçe mi ara iş mi hangisi ? Aynı model, aynı hp, aynı markanın iki traktörü farklı bölgelerde yakıtı değişken olur toprak yapısı en önemli etken, traktörü devirli kullanmak gibi etkenlerde yakıta etki ediyor
90-115 beygir aralığında bahçe traktörü var mı o araliktakilerin hepsi tarla diye biliyorum ama yanlissam düzeltin

Bende senden alıntı yapmadım güzel kardeşim sadece konu başlığında 90-115 hp sınıfında en az yakan traktör için söyledim.dediklerinin hepsine katılıyorum, az yakan traktör yoktur, yapılan işin niteliğinegöre yakıt değişir.yani aynı işi yapan traktörlerin aşşa yukarı aynı mazotu yakacağına inanıyorum, ufak tefek farklarda kimseye dokunacağını sanmıyorum.

Merhaba, 115 hp motor üretim yapan, yerli bir firma yok. Patent vermiyor E.U, U.S. Yerli 90-100 hp Başak alınıyor. Bence yerli diye değil, ucuz diye alınıyor. Onlarda değirmen gibi şanzıman, diferansiyel öğütüyor. Az yaksa ne koklasa ne.

Bence 2 litrenin altında yakıyo diyenler yalan söylüyor kimse kusura bakmasın. İlkbahar nadası için konuşmuyorum ama şuandaki nadaslarda tamamen kumsal bi tarla sürmüyorsanız traktör 2 litre yakar. Masseyden John deere, Nh den Valtra kadar birçok marka kullandım, yardıma gelen komşularım oldu, akrabalarda gördüm çalıştık beraber kısacası ben daha 2 litre altında yakan görmedim.

2,5 -3 litre pulluk
Goble de 1-1.5
Kültivatör de dönemine ve yerine göre 1-2 arasında mf 286 gold yakıyor ama az yakan bence de ya derin sürüm yapmıyor yada ekipmanı küçük

Katılıyorum.Sürüm videolarını izliyorum.Ya önceden işlem görmüş helva gibi toprak ya yukardan sürüm.İki litreyi yaktım güzelce sürdüm (Erkunt 85E).