Merhaba arkadaşlar. Mesleğim gereği 2 buçuk yıl Artvin Yusufelinde yaşadım. Aslen Boluluyum. Oralarda tereğı elde etmek için eklediğim videodaki gibi önce süt kaymaktan ayrılıyor, daha sonra o kaymaktan yağ yapılıyor. Ancak bu tereyağını tavaya tencereye koyduğumuzda çıtır çıtır etrafa yağ sıçrıyor. İçinde süt fazla kalıyor sanırım. Ayrıca yağın bekleme süresi de azalıyor, daha çabuk küfleniyor. Bizim Bolu Gerede'de ise biz sütleri mayalar yoğurt yaparız, daha sonra o yoğurtları biriktirir ve onları yayıkta çalkalayarak tereyağını elde ederiz. Sizin yörede bu iş nasıl yapılıyor? Hangisi daha verimli? Cevap yazarken memleketinizi eklerseniz memnun olurum.