soğan tohumu yardım...

Ynt: soğan tohumu yardım...

fanthom_19 link=topic=38280.msg327042#msg327042 date=1295557585' Alıntı:
slm ben bugün 7 kilogram fito delfos aldım 200 liradan aldığım yerde dahada var bende ilk defa ekicem bakalım nasıl olcak şimdiden başladık masrafa ama allah sonunu hayır etsin.
bizimkinde semillas fito yazıyor fito iki çeşitmiş birisi yerli dedi adam bize seninki o olmasın?..inşallah sonumuz hayır olurr..

TT 55 link=topic=38280.msg327129#msg327129 date=1295593154' Alıntı:
internette açık tohumlar var.yani çiftçi tarlasından kendi üretmiş.75-100 tl.ama verim alınırmı bilmem.
zaten ekeceğimiz 14-15 dönüm yer nie riske girelim en iyisini alıp eeceksin bence..

Soğanın bu aralar pazarda fiyat artmış sizin köyde daha önceden eken yokmuydu iyi tohum hangisi sorsaydın.Geçen yıl bu ayda soğanın olcaktıki paraya para demezdin. :D

yerr gök sogan olacak bu sene para etti seneye cope dokecez gıbı gorunuyo hadı hayırlısı bıde işçi bulabılırsek bakalım

cevo link=topic=38280.msg327200#msg327200 date=1295616741' Alıntı:
yerr gök sogan olacak bu sene para etti seneye cope dokecez gıbı gorunuyo hadı hayırlısı bıde işçi bulabılırsek bakalım
bencede öyle olacak gibi keşke para etse lakin 2 sene etti deye bizim burda ekim %5 di şimdi sordugum ekecem diyor %70 ekecek gibi bu türkiyenin çogu yerindeyse kesin para etmez ben duruma göre eyer bazı yerlerde ekim çoksa mesala polatlı ekmekten vazgececegim

PAN 88 SOĞAN TOHUMU İHTİYACI OLANLARA AZ MİKTARDA BULUNUR 05322630191

kısa en ıı dayanan pan 88dır.fıto fazla verebılır ama fazla bekletemezsınız.bu yıl sagon para yaptı ama seneye nolur bılınmez cunku sogan ekımı cok fazla bu yıl.hiç ekmeyen cıftcı arkadaslarım bıle 100dekar ekecek allah sonumuz hayır etsın cope dokebılırız.bırde sogan tohumlarında cok hile var once bıraz numune alıp eve cımleyın paranız bosuna gıtmesın cunku en ucuz tohum 200 lıra.bız zıraat odasından almamaıza ragmen tohum yuzde 40 cımlenme yaptı ve 4000 tl bıze gırdı sımdıden zararla basladık işe

slm arkadaşlar bende kırşehirde sogan ekmeyi düşünüyorum 20 dönüm bana tüm maliyeti ne olur suyum elektirik para kazanırmıyım vazmı geceyim pancara kota bulamadım alternatif ürün aramaktayım getirisi ne olur acaba yardımlarınızı bekliyorum

sülüskulot soğan tohumu banko tipi kişlık depoluk soğan tohumu fiyatı 100 tl garantilidir tohumun tahlili yapılmiştır isteyenler=0537 896 30 37 numaradan ulaşabilir..

Sevgili çiftçi dostlarımız,

Ülkemizde soğan tarımıyla uğraşan çiftçilerimizin yaşadığı sıkıntıların başında malesef sertifikasız, ne olduğu belli olmayan açık tohumlar gelmektedir. Piyasa fiyatlarından daha uygun olduğu için tercih edilen açık tohumlar, çimlenme ve baş oluşturma sürecine geldiğinde malesef verim ve kalite düşüşü olarak geri dönmektedir. Emeğiniz, göz nurunuz hasadınızın kaliteli ve yüksek verimli olması için mutlaka bakanlık tarafından yetkilendirilmiş tohumcu şirket/kuruluşlardan sertifikalı tohum tercih ediniz.

Soğan tohumu, diğer sebze tohumlarına nazaran üretmesi ve geliştirmesi çok daha uzun süreli ve meşakkatli bir süreçtir. Soğanda tohumu ekip tekrar tohum elde etme süreci 2 nesil gerektirmektedir ve yeni bir çeşit elde edebilmek için yaklaşık 8-10 yıl süre gerekmektedir. Bu uzun ve gayret gerektiren süreçten dolayı çoğu tohumculuk firmasının soğan tohumu üzerinde çalışması bulunmamaktadır.

Bizler BAYRAMTOHUM ailesi olarak 20 yılı aşkın süredir soğan tohumculuğu konusunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz ve tek çalışma alanımız, deyim yerinde ise 'Uzmanlık Alanımız' soğan tohumculuğudur. Piyasada mevcut olan 14 çeşidimiz ve geliştirmekte olduğumuz yeni çeşitlerimizle birlikte çiftçi dostlarımıza yıllardan beri hizmet vermekten gurur duyuyoruz.

Firmamızın iletişim adresleri ve çeşitlerimiz hakkında detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

www.bayramtohum.com

BAYRAMTOHUM olarak herkese bol kazançlı bir sezon dileriz.

biz ekmekten son anda vazgeçip yerine pancar ektik iykide ekmemişiz tohum elimizde kaldı seneye ekmeyi düşünüyoz :) işçi sıkıntısı var para etmediği gibi bide tarlada bekliyor daha soğanlar ..

Verilmiş sadakanız varmış) iyiki ekmediniz. Ancak yıllanmış soğan tohumu pek işe yaramıyor. Büyük verim kaybına yol açıyor.Sanıyorum uzun beklemede DNA hasarı oluşuyor. Haberiniz olsun.

Göktürk- link=topic=38280.msg449180#msg449180 date=1317365151' Alıntı:
Verilmiş sadakanız varmış) iyiki ekmediniz. Ancak yıllanmış soğan tohumu pek işe yaramıyor. Büyük verim kaybına yol açıyor.Sanıyorum uzun beklemede DNA hasarı oluşuyor. Haberiniz olsun.
tohumdan yana sıkıntımız yok garanti verdiler isterseniz getirin iade alalım diyolarda bizde vermek istemedik serin karanlık yerde muhafaza ediyorz

bu yıl sogan para yapmadı sene ye yapabılır ekecek olanların dıkkatıne bizim bolgede tarlada kaldı en son care cobanlara satıldı bedavaya neredeyse kımse sormadı bıle