SOĞAN YARDIM....

1. Arkadaşlar 17 şubatta soğanı ekdim.soğan tohumları çatlamış ve dışarı burun vermiş.toprakta kar örtüsü yok.toprak 5 cm buz tutmuş.soğa tohumları 2 cm derinde olduğu için buz tutmuş.sizce benim soğanlar öldü mü?Köydeki tecrübeli çiftçiler ölmüş olabilir diyorlar.görüşlerinizi bekliyorum?

2.Soğanı hasat edince depoda kışı beklerken beğzen filizleniyor (cücüklüyor).ekonomik kayba uğruyor.bunun filizlenmemesi için bir ilaç varmış.Adı ROYAL MH-30 (hektaş).Bu ilacı kullanan var mı soğan ve patateste kullanılıyormuş.

yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekür ederim....

Ynt: SOĞAN YARDIM....

ali abi ben sana ekerken haber ver bizde yeni ekecez dedim nie demedin :) soğana soğuk vurmazmış ama bilemicem ..

bizim buralarda martın ortalarına doğru ekiliyor.köyün yarısı ekti.yarısı ekmediç.sizin oralarda iklim itibari ile biraz yüksek olduğu için martın sonun da yada nisanın ortalarına doğru ekilmeli bence.

anayurtlu 3105d link=topic=40418.msg356734#msg356734 date=1299762754' Alıntı:
nisan 15-25 arası ekilir hava şartlarına göre

soğanda ondan 1-2 hafta önce ekilebilir.ama hava şartlarına göre pancarla birlikte de ekilebilir.ben erken ektim risk aldım.

TT 55 link=topic=40418.msg356738#msg356738 date=1299762916' Alıntı:
soğanda ondan 1-2 hafta önce ekilebilir.ama hava şartlarına göre pancarla birlikte de ekilebilir.ben erken ektim risk aldım.
anladım sen soğanı bozma flan bişey olmaz bence..