Son Yılların En Sert Kışı Yeni Geliyor


Alıntı;

Bu soğuk ne ki afet ilan ettireni yolda!

Balkanlarda görülen ve ' ' afet ' ' ilan ettiren son 120 yılın en etkili kar yağışının önümüzdeki günlerde Türkiye ' yi de etkisi altına alacağı bildirildi.
Bosna-Hersek ve Sırbistan ' da görülen ve ' ' afet ' ' ilan ettiren son yılların en etkili kar yağışının önümüzdeki günlerde Türkiye ' yi de etkisi altına alacağı bildirildi.

Bosna-Hersek ' in en önemli meteoroloji uzmanlarından Jelyko Maystoroviç, AA ' ya yaptığı açıklamada, Balkanlar ' ı etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte son yılların rekorunun kırıldığını belirtti. Kar kalınlığının dün gece itibariyle Saraybosna kent merkezinde 107, Mostar ' da ise 87 santimetre olarak ölçüldüğünü belirten Maystoroviç, ' ' Son 120 senede bu kadar yağış tespit edilmemiştir ' ' dedi.

YUNANİSTAN VE TÜRKİYE ' Yİ VURACAK

Maystoroviç, bu yağışların etkisinin önümüzdeki birkaç gün içinde bölgede azalacağını belirterek, ' ' Balkanlar ' ı etkisi altına alan bu soğuk ve yağışlı hava, önümüzdeki günlerde Türkiye ve Yunanistan ' a doğru ilerleyecek. Bu bölgelerde de önümüzdeki günlerde yoğun kar yağışının olmasını tahmin ediyoruz ' ' ifadelerini kullandı. Balkanlar ' da geçen hafta başlayan ve aralıksız olarak devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Bosna-Hersek ve Sırbistan ' ' doğal afet ' ' ilan etti. Bölge genelinde çok sayıda kara ve hava yolu ulaşıma kapandı. Birçok yerleşim biriminin ise dünya ile irtibatı kesildi.


Gereken tedbirleri almak lazım...
 
Ynt: Son Yılların En Sert Kışı Yeni Geliyor

Bu kış güzel geçiyor şükürler olsun bakalım hakkımızda hayırlısı baharın da normal geçerse bu sene bol mahsüllü bereketli bir yıl olur inşallah
 

Ynt: Son Yılların En Sert Kışı Yeni Geliyor

kar yağışı var ama geçen seferki aşırı soguklar yok çok şükür artık fazla soguk olmaz zemheri çıktı ,cemre düşecek neredeyse
 

Benzer Konular