Ynt: sondaj açma maliyeti
köylü link=topic=70954.msg815346#msg815346 date=1387832968' Alıntı:
ben traktör arkasına takılan jeneratör veya normal jeneratör olarak sadece havuza dolum yapmak için basacagım..ama tabiki mühendisler ne karar verir..bilmiyorum...ayrıca güneş panellerini düşünüyorum düşama çok..korkuyorum elektirik yok var ma ana enerji hattı yüksek gerilim hattı..
arazi enbelli..yüksek yere havuz yapıp sulamayı düşünüyorum...bir yol bulacagız sisitem neye elverirse araştıracagım..artık..
diğerlerini mühendisler bilir ama elektriğie gelince köy tvde bir programa çıkıp konuşa bir güneş enerji firmasından yetkililer vardı bende demredeki arazide tarımsal sulama amaçlı düşündüm sistem şu;
20 metre derinlikten 7bg trifaze santrifüj pompa 10 mtlik kot farkı olan havuza dolduruyor
havuzdan 4bglik trifaze pompa çekip seraların bir kısmına servis yapıyor
yine havuzadan 3 bg monofaze pompa 5 mtlik kot farkına seralara servis yapıyor
bi tane 3 bg trifaze ilaçlama pompası
bi tane 3 bg monofaze ilaçlama pompası
bunları aynı anda çalıştıracak şekilde bir sistemdi bu bölgede kurulu güneş enerjisi olmadığından tanıtım amacıyla hiç kar yapmadan kurulum yapacaklarını söylediler(çok zorlasam belkide ücretsiz hibe edeceklerdi tanıtım maksadıyla) kabaca maliyet hesaplaması çıkaracaklarını söylediler daha ses çıkmadı böyle bişey düşünürsen numaraları var bende pmden atabilirim? firma sanırsam 'türkwatt'ı