Su Kuyularına Ölçüm Sistemi Hakkında

Ynt: sonunda buda oldu kendi kuyumuza su sayaci

DSI 4. bölgede öngörülen su kotası dekara 200 ton. Bununla arpa bile yetiştirilemez.

atila link=topic=60663.msg665161#msg665161 date=1355491201' Alıntı:
DSI 4. bölgede öngörülen su kotası dekara 200 ton. Bununla arpa bile yetiştirilemez.
atilla abi .. sulama pompam saatte 200 ton su vermekte .. ve 200 dekar yeri 5 kademede 2$er saatlik dilimlerde 10 saatte sulamakta .. bu 1 su icin 2000 ton yapıyor .. mısırı bu yıl damlamayla 15 kez suladım .. 30000 ton su yapıyor buda .. bence 200 ton su yeterli .. 200 dekar arazinin dekara 200 ton suyla kotası 40 000 ton yapıyor .. geriye 10 000 ton suyum var buda bugdayımı sulamam icin yeterli olmak zorunda ..

Ahmed Gülsu link=topic=60663.msg665136#msg665136 date=1355488225' Alıntı:
Kafasına göre sulama yapıp geleceğini düşünmeyen, ertesi gün yağmur yağacağını bildiği halde tarlasını sulayan, yer altı suyunun da bir gün tükenebileceğinin bilincinde olmadan suyunu har vurup harman savuran çiftçilerin olduğu bir ülkede geç kalmış güzel bir uygulama bu.
Çiftçi kendi elindeki değerin kıymetini bilmezse, yaklaşan tehlikenin farkında olmazsa devlet de bu tür önlemlerle tehlikeyi azaltmaya çalışır tabi.
Keşke bu önlem çok önceden alınmış olsaydı da şu anda özellikle Konya ovasında yer altı su seviyesi tehlikeli boyutlarda azalmış olmasaydı.

Size katılmıyorum malesef böyle bir düşünce olamaz.Yağmur suyu ile yer altı suyunu karşılaştıramazsınız bile bu çok saçma.Zaten istesek bile boş yere keyfi sulama yapamayız arazi çok su az mecburen tasarruflu kullanmalıyız ama bu tip düşünceliler olduktan sonra çiftçi kalkınamaz

atila link=topic=60663.msg665161#msg665161 date=1355491201' Alıntı:

Mini spring yağmurlama sistemi kullanıyoruz her fiskiye saatte 600kg su atıyor ve bi kurumda biz 270 fiskiye çalıştıyoruz. 270*600=162000kg su yapar.270 fiskiyede ortalama 25 dekara yakın yer sulasa çıkın işin içinden hadi, Bilinçli sulamayı öğretmek suyu keserek kısıtlayarak olmamalı bence toplum bilinci oluşturmalılar ama elimizdeki değeri alacaklar oda ayrı..
Ha bide ben hesabı yapıyorum da tabi bizim orası sulama sahası içerisinde olduğu için kuyu kalmayacak ortada bu yönetmeliğe göre.

Ali SARAÇ link=topic=60663.msg665163#msg665163 date=1355491704' Alıntı:
atilla abi .. sulama pompam saatte 200 ton su vermekte .. ve 200 dekar yeri 5 kademede 2$er saatlik dilimlerde 10 saatte sulamakta .. bu 1 su icin 2000 ton yapıyor .. mısırı bu yıl damlamayla 15 kez suladım .. 30000 ton su yapıyor buda .. bence 200 ton su yeterli .. 200 dekar arazinin dekara 200 ton suyla kotası 40 000 ton yapıyor .. geriye 10 000 ton suyum var buda bugdayımı sulamam icin yeterli olmak zorunda ..

Kapsamadaki eksiklik şurda.Kuyunun olduğu arazinin parseli 89 dekar ama yan yana orda bizim 200 dekar arazi var, hesabı 89 dekar üzerinden yapıp vereceklermiş.Tek parsel değil ki tarla biz ne yapalım ? bunun çözümünü bulamadılar bir türlü.

Ynt: Su Kuyularına Ölçüm Sistemi Hakkında

edeceklerini söylüyorlar.Güncelleme yapamıyoruz bu yüzden, iptal edeceklerse güncellemeninde bi mantığı kalmayacağı için

TnisayG link=topic=60663.msg665173#msg665173 date=1355492229' Alıntı:
Kapsamadaki eksiklik şurda.Kuyunun olduğu arazinin parseli 89 dekar ama yan yana orda bizim 200 dekar arazi var, hesabı 89 dekar üzerinden yapıp vereceklermiş.Tek parsel değil ki tarla biz ne yapalım ? bunun çözümünü bulamadılar bir türlü.
haklısınız ama bunlar düzeltilecektir diye umuyorum .. yanlı$lıklar vardır ve düzeltilmelidir .. $uda var bu uygulamaya geçilmeli .. türkiye su zengini bir ülke değil .. 200 dekar araziyi biz 10 günde suluyorduk 1 tek mısır suyunu .. 200 ton suyla carpınca saatini nasıl bi su sarfiyatı icinde oldugumuz açık .. ki bu suyuda tahliye ediyorduk mısırın icinde kalmaması icin .. bizim araziden tahliye ettiğimiz suyla bile 100 dekar yer sulanırdı.. yani bilincsiz sulama yaptık anlıycagınız ..

Ali SARAÇ link=topic=60525.msg665163#msg665163 date=1355491704' Alıntı:
Hesabınızı anlayabilmem için; damlatıcılarınızın debisini, kaç cm`de bir damlatıcı olduğunu ve mısırınızın sıra aralığını belirtebilirmisiniz?gerekiyor.

Ali SARAÇ link=topic=60525.msg665181#msg665181 date=1355492481' Alıntı:
haklısınız ama bunlar düzeltilecektir diye umuyorum .. yanlı$lıklar vardır ve düzeltilmelidir .. $uda var bu uygulamaya geçilmeli .. türkiye su zengini bir ülke değil .. 200 dekar araziyi biz 10 günde suluyorduk 1 tek mısır suyunu .. 200 ton suyla carpınca saatini nasıl bi su sarfiyatı icinde oldugumuz açık .. ki bu suyuda tahliye ediyorduk mısırın icinde kalmaması icin .. bizim araziden tahliye ettiğimiz suyla bile 100 dekar yer sulanırdı.. yani bilincsiz sulama yaptık anlıycagınız ..

uygulamanın mantığı güzel ama hayata geçirmek istedikleri biraz mantıksız.Bilinçli sulama olsun zorunlu hale gelsin herkes haddinden fazla kullanmasın bu konuya itirazım yok olamazda,mesele şu ki sulama sahası içerisindeyse kuyu kapatılacak diyor iyi de sulama sahasında olunca her an suyu bulamıyoruz ki? Mısırı 2 gün geç sulayın bakalım görün verimdeki düşüşü.Bu tip sorunlar var.
Milleti damlama yağmurlama kullanımına bilinçli su tüketimine yöneltmeleri lazım ki Türkiye hiç bi zaman su zengini bi ülke değildi.İki yıl önce neden ruhsat verip millete kuyu açtırdılar acaba? uzun uzun tartışılacak konular bunlar bakalım iki hafta içerisinde bi açıklama getirilecekmiş bekliyoruz

TnisayG link=topic=60525.msg665261#msg665261 date=1355496055' Alıntı:
uygulamanın mantığı güzel ama hayata geçirmek istedikleri biraz mantıksız.Bilinçli sulama olsun zorunlu hale gelsin herkes haddinden fazla kullanmasın bu konuya itirazım yok olamazda,mesele şu ki sulama sahası içerisindeyse kuyu kapatılacak diyor iyi de sulama sahasında olunca her an suyu bulamıyoruz ki? Mısırı 2 gün geç sulayın bakalım görün verimdeki düşüşü.Bu tip sorunlar var.
Milleti damlama yağmurlama kullanımına bilinçli su tüketimine yöneltmeleri lazım ki Türkiye hiç bi zaman su zengini bi ülke değildi.İki yıl önce neden ruhsat verip millete kuyu açtırdılar acaba? uzun uzun tartışılacak konular bunlar bakalım iki hafta içerisinde bi açıklama getirilecekmiş bekliyoruz

çekincelerinizde sonuna kadar haklısınız aynı çekinceleri bende ta$ıyorum .. bekleyip görecez beklemekten ba$ka yapılacak bi$ey yok ..

Ali SARAÇ link=topic=60525.msg665263#msg665263 date=1355496131' Alıntı:
çekincelerinizde sonuna kadar haklısınız aynı çekinceleri bende ta$ıyorum .. bekleyip görecez beklemekten ba$ka yapılacak bi$ey yok ..

aynen öyle bekleyip görecez

kullanma ruhsatı alırken kuyudan günlük su çekim miktarı yazıyor oradan bir hesap yapılabilir

bimara msj cekin biz msj attık dsi önce kendi yüzme havuzlarıan kota getirsin tesislerde cok yüzme havuzu var sonra bütün evlerede getirin dedik il ilce merkezlerinde parak havuzları cok onlarda kota talebinde bulunduk artı israile satılan suyu biz talep ettik dsi yapamassa ukaraynada biz su satın alırız dedik bunların amac su korumasa falan degil su böyle korunmaz aslında böyle daha cok kacakcılaıga sebeb olur kacak elektirik artar bana dsi cvp bile geldi sacma sapan cvp vermişler bunların amacı eşkiyalıktır milletin elektirigini kes suyunu kes sonra para topla amac eşkiyalıkdır su sayacları 6 binle 8 bin tl arası degişiyor artı bi yandaşcı firmayı zengin edecegiz kimler ital edecek bakıp görcez kuyu ruhsatları 1.5 2 bin tl arasıdır birbirini karıştırmayın ayrıca kanunun iptal edilecegi gibi söylentiler var cünkü konya veya türkiyede şimdiye kadar kimse takmadı ben şahsen takmayı düşünmüyorum gereken resmi hakkımı veya gayriresmi hakkımı kullancam kendi kanunlarını kendileri uygulasın sulu tarım yapmak icin ülkemi degiştirelim kominiz rejim gibi baskılı tarım yapmaya calışıyolar hic kimsede dilekce veya bişyde bulunmasın tam net belli degil iptali söz konusu

Seyit abi güzel söylemiş ama bizim türk insanı kuzu gibi mazota zam gelir ses yok gübre uçar gider ses yok hayvanı dışarıdan getirir ses yok birlik yok daha pancar taban fiyatı belli değil bizim halk korkar sayacı taktirir aman bana bisi olmasın düşüncesi ziraat odaları ne ise yarar yıllık aidat toplar başka bi ise yaramaz avrupa da hemen ayaklanirlar

arkadaşlar bizim burdada 1 aydan beri bu konu var liste geldi bizim burda listede bizimde adımız var sondajımıza saat takacaklar... ama bilgilendirme yok

SEYİT link=topic=60525.msg665277#msg665277 date=1355497719' Alıntı:
bimara msj cekin biz msj attık dsi önce kendi yüzme havuzlarıan kota getirsin tesislerde cok yüzme havuzu var sonra bütün evlerede getirin dedik il ilce merkezlerinde parak havuzları cok onlarda kota talebinde bulunduk artı israile satılan suyu biz talep ettik dsi yapamassa ukaraynada biz su satın alırız dedik bunların amac su korumasa falan degil su böyle korunmaz aslında böyle daha cok kacakcılaıga sebeb olur kacak elektirik artar bana dsi cvp bile geldi sacma sapan cvp vermişler bunların amacı eşkiyalıktır milletin elektirigini kes suyunu kes sonra para topla amac eşkiyalıkdır su sayacları 6 binle 8 bin tl arası degişiyor artı bi yandaşcı firmayı zengin edecegiz kimler ital edecek bakıp görcez kuyu ruhsatları 1.5 2 bin tl arasıdır birbirini karıştırmayın ayrıca kanunun iptal edilecegi gibi söylentiler var cünkü konya veya türkiyede şimdiye kadar kimse takmadı ben şahsen takmayı düşünmüyorum gereken resmi hakkımı veya gayriresmi hakkımı kullancam kendi kanunlarını kendileri uygulasın sulu tarım yapmak icin ülkemi degiştirelim kominiz rejim gibi baskılı tarım yapmaya calışıyolar hic kimsede dilekce veya bişyde bulunmasın tam net belli degil iptali söz konusu

alk-*s alk-*s

nt@hmet link=topic=60525.msg665287#msg665287 date=1355499256' Alıntı:
http://www.haberfark.net/detay.asp?id=18190

Dsi nin uygulamaya çalıştığını fakat tarım bakanının da bu işe karşı olduğunu duymuştum ,nasıl olacak ne olacak tam bir belirsizlik var.yalnız bunu uygularlarsa konya bölgesinde tarım ağır darbe alır.
ahmet gönderdgn link de şaban güven köylümdür ogluda cok yakın arkadaşım sulama birlikleri başkanıdır uygulamanın iptali icin gerekeni yapıyoruz biz bitersekde dsi müdürüde biter ben susuzluk yüzünden burda ölcem onlar orda yaşayacagınımı sanıyolar benim cks de sulu tarla diye yazıyorsa dsi suyu getimek zorundadır ruhsatıda vermiş saten konya dsi müdürünü ya vuracaklar yada devlet başka yere sürücek o yüzden ben kellemi aldım diyor yapılan uygulama iyi bişeyde böyle olmaz yan komşunun tarlayı ekmiycen diyor bizde sende maaşını yarıya düşür dedik öyle milletden harac keser gibi yüksek rakamlardan bahsediyor birde su yetmez işimizi görmez ben işimi görmiycegim şeye neden para vereyimde