Su Kuyularına Ölçüm Sistemi Hakkında

Ynt: Su Kuyularına Ölçüm Sistemi Hakkında

vay anasını resmen koynumuzda yılan beslemişiz.bu adamın çiftçiyle ne derdi var aceba kız-*sw

Bu yasayı ilk duyduğumuzda babam demişti yer altındaki sudan da para alacaklar diye haklıymış adam.
Gözümle görmedim ama duyduğumu söyleyim karamanda baraj kapalı sulama sistemine geçirilmiş dsi tarafından her tarlanın başına bir vana artık nasılsa, sayaç konulmuş ordan kullandığınız su kadar kooperatif yada sulama birliğine su parası ödüyormuşsunuz.Sözde duyduğum yılın 12 ayı o vanalarda su olduğu ki bu biraz uçuk geldi bana. Bizim birlikleri de bu sisteme geçirebilirlerse 12 ay değil sulama sezonu içerisinde istediğimiz zaman suyumuz olursa zaten kuyuya ihtiyacımız kalmayacak.Kaldı ki ben bunun olacağını hiç sanmıyorum imkansız nerdeyse.
Mesele şurda aslında dsi birlikler ve kooperatifleri denetleyemez durumdayken kalkıyor her çiftçideki kuyuyu denetlemeye çalışıyor.Kooperatif veya birliklerimiz gerçekten amacına hizmet etse bugün bu durumda olmazdık.
Birlikten düzenli su gelmeyince mahsül kaldıramayınca ruhsatlı olan kuyumuzu faal hale getirmek durumunda kaldık ki bu ihtiyaçtı şimdi bunu denetlemek akıl karı değil ama yapacak bişey yok.
Halen beklemedeyiz..

Arkadaşlar bimere yazmış olduğum mesajın bire bir benzeri extra tex e yazdım bimerin sayfasından kopyala yapıştır yapılamıyor,sizlerde mutlaka yazın çok yazan olursa sesimizi duyarlar bence.

Bölgemizde 11.02.2011 tarihinde çıkan ' ' Torba Yasa ' ' kapsamında 167 nolu Kanuna yapılan ekleme ile kuyulara ölçüm cihazı takılma mecburiyeti ve kuyulara arazi bazında su miktarına m3 olarak sınırlama getirilmesi ve bu projenin 13/02/2013 tarihiyle sınırlandırılmasıyla alakalı projenin uygulanmasına biz bölgece bütün çifçiler karşıyız bu projenin belirlenen şekilde uygulanması demek bölgemizdeki elde edilen ürün miktarlarının %50 lerin altına düşmesi demektir,bölgemizde en ufak bir yer üstü (baraj,havuz vs.) sulama imkanımız yoktur tamamen yeraltı sularına bağımlıyız,bölgemiz tarımda teknoloji,verim ve kalite olarak ülkemizde birinci sıralara girmektedir özellikle yem bitkileri üretimi olarak önemli bir tarım bölgesidir özellikle yonca,fiğ danelik ve sılajlık mısırda yüzölçüm bazında ülkemizde önemli bir paya sahiptir.Bölgemiz tuzgölüne yakındır ülkemizde yaz yağışlarının en az düştüğü yerlerdendir bu yüzden taban suyuna fazlaca ihtiyaç duymaktayız taban suyunu sınırlamak demek bizlerin sulu ve profesyonel yaptığımız tarımı daha geriye götürüp daha ilkel ve kurak yapmamız demek olur.Bizler Aksaray ve yöresi insanları olarak bu projeye karşıyız bu projenin bu haliyle uygulanması doğrudan Ülkemizdeki kaliteli ve modern tarım yapan çifçiye darbe vurulması anlamına geliyor.Bölgemizde jeolaji mühendisleri yeni ruhsatlar verileceği ve mevcut ruhsatlı kuyuların yenilenmesi gerektiği söylüyorlar ve birçok çifçiden bunun karşılığı para alıyorlar,biz asıl üreticileri mağdur etmeyin birçok çifçi aile şehirlere göçmeye başladı suya kota gelecek haberi bu göçü fazlasıyla artırdı devletimizin bizlerin sesini duymasını istiyoruz.

Kalemine/klavyene sağlık Mehmet.
Kota hakkında bildiğin-duyduğun yeni bilgi varmı ?

hacım eline saglık her ay bir tane yazmak gerekir DSİ ve tarım bakanlıgı kelimesini mutlaka kullan makamlara ulaşıp okunuyor her makam konuyu bilmesi gerekir gercekten cok güzel yazı olmuş son duyumlarım medaş elektirikleri acarken 6.500 tl karşıgında saati takıp acacakmış saati takmıyanlara tarımsal sulama elektigi yokmuş 3 gün önce haber geldi medaş nasıl elektrik satacak anlamıyoruz ne alakası var dsi ve medaş ? sulama birligi başkanı şaban güven 2 gün önce bize anlattıgı saat varda kota olmasın falan demiş dsi saati takarsanız kota icin alt yapı olur diyerke kabul edilmemiş mutlaka bimer msj yazarken dsi ve tarım kelimelerini kullanın bütün makamlara ulaşsın

atila link=topic=60525.msg680656#msg680656 date=1357554097' Alıntı:
Kalemine/klavyene sağlık Mehmet.
Kota hakkında bildiğin-duyduğun yeni bilgi varmı ?
Eyvallah abi,duyduğum ruhsatların yenilenmesi için jeolaji mühendisleri evrak topluyormuş zaten bizim burada yeni ruhsat kapalı yeni gelişmede dsı jeoloji mühendislerini aradan çıkarıyormuş işlemleri doğrudan yapacaklarmış.
SEYİT link=topic=60525.msg680723#msg680723 date=1357558734' Alıntı:
hacım eline saglık her ay bir tane yazmak gerekir DSİ ve tarım bakanlıgı kelimesini mutlaka kullan makamlara ulaşıp okunuyor her makam konuyu bilmesi gerekir gercekten cok güzel yazı olmuş son duyumlarım medaş elektirikleri acarken 6.500 tl karşıgında saati takıp acacakmış saati takmıyanlara tarımsal sulama elektigi yokmuş 3 gün önce haber geldi medaş nasıl elektrik satacak anlamıyoruz ne alakası var dsi ve medaş ? sulama birligi başkanı şaban güven 2 gün önce bize anlattıgı saat varda kota olmasın falan demiş dsi saati takarsanız kota icin alt yapı olur diyerke kabul edilmemiş mutlaka bimer msj yazarken dsi ve tarım kelimelerini kullanın bütün makamlara ulaşsın
Çok yazan olursa etkili oluryazının haricinde toplu halde basın bildirisi protesto felan yapılmalı çifçiyi birilerinin örgütlemesi lazım.

aşkın link=topic=60525.msg683356#msg683356 date=1357839114' Alıntı:
su kotası 3 yıl daha ertelendi alk-*s
Kaynağı öğrenelim hocam bu önemli.
Bunlarda konu hakkında benim netten bulduklarım.
kaynakhttp://www.haberfark.net/detay.asp?id=18190
suya Kota 2015 ' e mi ertelendi?
Merhaba Gazetesi Yazarı Kerem İşkan ' ın gündeminde yine suya kota vardi.İşkan Bakan Eroğlu ' nun suya kotayı 3 yıl süreyle uygulanmayacağını belirtiiğini kaydetti. İşte İşkan ' ın o yazısı...
11.11.2012 / 23:35:39 Bundan önce yazdık... Dün de kısmen yazdık KOTA meselesini...

Bugün de yeni başlayanlar için özet mahiyetinde, taraflara kulak verelim istedik... En başa gidelim... Kavga nerde başladı?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün (DSİ) Konya Ovası Projesi bölgesinde yer alan Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinde yer altı sularının kullanımında şahıs kuyularına 200 mm, kooperatif kuyularına 350 mm olarak su kotası belirlemeyi düşündüğü iddiaları tartışmalara yol açtı...

Kavgada zaten tam burada başladı...

DSİ Bölge Müdürü Mustafa Uzun, “DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 2008’de yapılan tespitlere göre Konya genelinde 24 bin kayıtlı, 75-80 bin de kayıtsız kuyu olduğunu söylüyor...

“Savaş ve acil durumlar dışında yeraltı sularımızı kullanmamalıyız, çünkü Avrupa böyle yapıyor” diyor...

Uzun ; “Konya’da yaklaşık 4 milyar m3 suyu yıllık olarak kullanmamız gerekir... Bunun 2.6 milyar m3’ü yer altı sularından kullanmamız gerekiyor... Ancak çiftçinin ne kadar su çektiği belli değil...” diyor...

“Son 30 yılda, yeraltı sularında yaşanan 50-60 metrelik düşüşün nedeni bu” diye ekliyor...

Alibeyhüyüğü örneğiyle de KOTA ' yı savunuyor...

**

Alibeyhüyüğü Sulama Kooperatifi 8-9 bin hektarlık alanda uygulamaya koymuş...

Dediklerine göre; önceden yaptıkları sulama miktarının üçte birini yaparak aynı verimi elde edebilmişler ve ayrıca sulamada kullanılan elektriğin ücretini de tam olarak almayı başarabiliyorlarmış...

Konya Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Şaban Güven, DSİ’nin 200 mm su miktarını Selçuklu Ziraat Odası öncülüğünde Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından hazırlanan rapora dayandırdığını iddia ediyor...

Güven; “Fakat bu raporun haricinde KOP Bölge İdaresi Başkanlığı’nın, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin, Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası’nın hazırladığı bilimsel raporlar da var... Bu raporlar tarımsal üretim için 200 mm’lik suyun ne kadar yetersiz olduğunu açıkça ortaya koyuyor” diyor...

Güven, DSİ 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun’un su kotası uygulamasının hayata geçirilmesi için bu yola “kelle”sini koyduğunu söylediğini belirterek, “Ben de bu uygulamanın hayata geçmemesi için gövdemi koyuyorum” diyor...

Peki tüm bunların ışığında Orman ve Su İşleri Bakanı Bakan Veysel Eroğlu ne diyor?

AK Parti Konya milletvekilleri, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan projenin uygulamaya geçilmesinin ertelenmesini talep ettiler...

Ancak Bakan Eroğlu, “Uygulamanın yürürlüğe girmesini yasaya koyacağımız bir maddeyle 3 sene erteleyebiliriz. Ancak uygulamadan vazgeçmemiz mümkün değil” demiş...

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından KOP illerinde uygulanacak su kotalarının bitki üretimine olası etkileri ile ilgili bir rapor hazırladı...

Raporda; kotadan en büyük zararı şeker pancarı, mısır, kuru fasulye, yonca, silajlık mısır, meyve ve sebze üretiminin göreceği öngörülüyor....

Kooperatif alanlarında yüzde 44.53 kayıp oranıyla toplamda 290 milyon 249 bin 22 TL, şahıs alanlarında yüzde 54.45 kayıpla 472 milyon 506 bin 189 TL gelir düşüşü yaşayabileceği belirtiliyor...

Kota uygulamasına bağlı olarak siyah ve kırmızı havuç başta olmak üzere sebzecilik ağır bir darbe alacak ve toplam sebze alanlarında yüzde 42.86 oranında daralma yaşanacak...

KOTA kavgasında, DSİ kellesini ortaya koydu... Sulama Birliği Başkanı Şaban Güven gövdesini.. KOP İdaresi de raporunu...

Mesele işte bu kadar önemli ve stratejik... Umarız asgari müşterekler de de olsa bu kavgada herkes kazansın isteriz...Ama en çokta Konyalı...

arkadaşlar yokardaki yazıyı okudum umut verici ilere ne olur bilmiyorum.. yukardan anladım kadar kota ertelenme durumu var peki saatlere ne olacak bu konuda tam bir bilgisi olan varmı şubatın ortasında son deniyor saat alacıkmı almıyacıkmı yalan yanlış bilgi yerine doruları gerçek kişilerden olan duyumları yazarsanız seviniriz 5 kuyu var 4binden olsa 20 bin eder

tura30 link=topic=60525.msg683516#msg683516 date=1357854260' Alıntı:
arkadaşlar yokardaki yazıyı okudum umut verici ilere ne olur bilmiyorum.. yukardan anladım kadar kota ertelenme durumu var peki saatlere ne olacak bu konuda tam bir bilgisi olan varmı şubatın ortasında son deniyor saat alacıkmı almıyacıkmı yalan yanlış bilgi yerine doruları gerçek kişilerden olan duyumları yazarsanız seviniriz 5 kuyu var 4binden olsa 20 bin eder
yukarında adı gecen konya sulama birligi başkanı şaban güven köylüm yakın aile dostumuzdur son bilglere göre sayacları elektirik dagırım firmasından alacakmışız kontrolu onlar yapacakmış vs vs resmi yollardan çifciyi satıyor hic bir şekilde ruhsatlara güncelleme adına resmi imza atmayın diye bizi uyarıyor takılmıycak diye bilgi veriyor DSİ de 2 uyuzun planı hükümet fazla sıcak bakmıyor DSİ genel müdürlügünede bilgilnedirme ve istekde bulunduk işletmesi ruhsatı bana ait olan tapulu tarlamdaki ruhsatlı kuyu takibini elektirk dagıtım firması yapacakmış tek dügmeyle suyu kesecek tarım ve suyla alakası olmayan elektirik dagıtım firması ne alaka diye dilekce gönderdik bakalım sonuclar ne olcak isterseniz dsi sayfasından sorular sorabilirsin istek veya şikayet cvp veriyolar istekleri degerlendirmeye alırız diyolar

http://www2.dsi.gov.tr/bilgiedin/bilgiedin.aspx

arkadaşlar bende bügün kayseri dsi yi aradım ordaki memur da 25 şubata kadar sayaçlar alınıp sayaç faturasıyla bize müracaat edeceksiz diyor. 25 şubata kadar bu işlemleri yaptırmayanların kuyu ruhsatları iptal edilecek gerekli kurumlara (elektrik dağıtım şirketleri) yazı gönderilecek diyor .bide bu ertelenme işini sordum bize öyle resmi bi yazı gelmedi diyor .

Valla köle möle deyilim kölemiyiz ulan biz artık ses çıkartma nereye kadar büyük maden tesisleri yer altından dev mermerler çıkartıyor azını açan yok tonlarca ağırlık yer değiştiriyor yer basınçları değişiyor su azalıyor geliyor manyağın biri suyu kısıtlyıorum diyor gökten yağmur yağmıyor adam su çıkartamazsın diyor sahtekarlığa resmen itiyorlar bizi. Biz bu toprağın üstünü altıkmı altı bizim deyilse devlet bana para ödesin altını kullandığı için parayı vermiş almışım artık manyaklaştıracak lan bu hükümet bizi sapıttıracak. Yağmur yağmayınca 4 kerede suladğım yeri 6 kerede 10 kerede sulamak gerekince ben devletin izninimi bekleyeceğim köylü okumamış diye bukadarda üstüne gidilmez allah yokmu be. Elin japonyası deniz suyunu arıtıyor içiyor. Siz ülkeyi geliştirmeye deyil süründürmeye hizmet ediyorsunuz allahsızlar..

Yer altı suyu israfına çözüm bulmak için ‘kontörlü sayaç’ uygulaması başlatılıyor

Bunların yandaşı bir gazetenin başlığına bakın hele su israfıymış ULAN ELEKTİRİGE PARA YETİŞTİREMİYORUZ ALLAHSIZLAR. Geçenyıl 8 bin tl gelen elektirik bu yıl 17 bin tl yi buldu ALLAHSIZLAR.

Kendi imkânlarıyla takacakları bu sayaçlar tıpkı kontör sistemi gibi tahsis edilen suyun aşılması durumunda suyu kesecek.

iyi akşamlar arkadaşlar biraz önce trt 3 (meclis tv)de bi milletvekilinin orman ve su işleri bakanı veysel eroğluna su sayaçları ile ilgili sorusu üzerine bakan eroğlu ' çiftçilerimizi mağdur etmeyeceğiz bu konuda bir haftaya kadar bi netlik kazandıracağız gerekli açıklamayı yapacağız ' dedi

tümosan 82-80 link=topic=60525.msg686437#msg686437 date=1358272616' Alıntı:
iyi akşamlar arkadaşlar biraz önce trt 3 (meclis tv)de bi milletvekilinin orman ve su işleri bakanı veysel eroğluna su sayaçları ile ilgili sorusu üzerine bakan eroğlu ' çiftçilerimizi mağdur etmeyeceğiz bu konuda bir haftaya kadar bi netlik kazandıracağız gerekli açıklamayı yapacağız ' dedi
inş bilgi icin tşk