Su Pompası Değiştirme

Arkadaşlar benim pancar motorumun alıcısı da vericiside 7,5 luk boruyla çalışıyor.Ancak alıcının büyütülmesinin daha çok su çekip daha fazla tabanca çevirmesine faydası varmış.Sizce de doğrumu ?kaçlık pompa takmalı ve hangi marka kullanmalıyım.Fikirlerinizi bekliyorum.saygılar.

Ynt: Su Pompası Değiştirme

kesanlı22 link=topic=72153.msg835263#msg835263 date=1390773595' Alıntı:
Arkadaşlar benim pancar motorumun alıcısı da vericiside 7,5 luk boruyla çalışıyor.Ancak alıcının büyütülmesinin daha çok su çekip daha fazla tabanca çevirmesine faydası varmış.Sizce de doğrumu ?kaçlık pompa takmalı ve hangi marka kullanmalıyım.Fikirlerinizi bekliyorum.saygılar.

abi çok bilgim yok fakat mantık olarak aşırı yüke girersede türbin çevirmekte zorlanacağından verim-performans düşer düye düşünüyorum?

abi bide neyde kullanıyorsun motoru mesefe kaç mt. babamın tavsiyesi 4 parmak alış 3 parmak çıkış domak marka ' dır fotoğrafı varsa koyabilirmisin ??

Motor buyukse 17 hp mesela 110 luk giris 110 luk cikis 24 adet cancu marka tabanca basar alici 8 metrede sahsen benim oyle 110 luk boru 360 metre ileri gider iyide basiyo

:S sanırım 11,5 luk pancar bizimkisi ..alıcı da vericide 7,5 luk boru..mesafe yok tarlanın ortasından dere geçiyor hemen yanında yani ortalama 500 mt.tarla uzunluğu içinde sulama yapacak..

: Su Pompası Değiştirme

Su pompalarında kullanılan boru çağlarının büyük olmasının en büyük faydası sürtünme kaybının azalmasından dolayı rahat su basabilme imkanı sağlar.Dar boru çaplarında her zaman sürtünmeden oluşan su kaybı oluşur.

bende 13 lük motor var. alıcı ve verici 110 luk. dereden 24 - 28 arası cansu marka tabancayı çok rahat basıyor. tarla derenin hemen yanı.