sulamada hararet sorunu olmayan traktör önerisi

s.a abilerim kardeşlerim
komşumuzda massey ferguson 240 var sulamada kullanıyor
ama yetersız kalıyor ve süreklı hararet yapıyor

+65 70 beygir hararet sorunu en az olan bı traktör arayısındayız tecrübeli arkadaslardan yardım beklıyoruz

s.a abilerim kardeşlerim
komşumuzda massey ferguson 240 var sulamada kullanıyor
ama yetersız kalıyor ve süreklı hararet yapıyor

+65 70 beygir hararet sorunu en az olan bı traktör arayısındayız tecrübeli arkadaslardan yardım beklıyoruz
Aleykümselam Traktör değilde direk şöyle hava soğutmalı motor olsa daha iyi olmazmı ? traktörlede başka işlerinizi halledersiniz
https://www.youtube.com/watch?v=ygVeWRkVMjM

Aleykümselam Traktör değilde direk şöyle hava soğutmalı motor olsa daha iyi olmazmı ? traktörlede başka işlerinizi halledersiniz
https://www.youtube.com/watch?v=ygVeWRkVMjM
bu tipler güzel ama bizim buralarda hiç görmedık suladıgı alan cok deyıl 25 30 dönüm arası

Fiat grubu, new Holland ve case ve tümosan da hararette sıkıntı yaşatmaz...
bütce biraz kısıtlı ustam bende önerdım ama ucuz yollu bişey arıyoruz steyrler nasıl sizce ?

Kuyu derinliğini, pompa tipini falan hesaba katmak lazım. Bugün 35 derece sıcakta birisi mf 135 ile bayağı düşük devirde mutlu mesut sulama yapıyordu ancak su en fazla 20 metrede. Marka verip ezbere konuşmak doğru olmaz çünkü 240 ile rahat rahat sulama yapan da çok.

Kuyu derinliğini, pompa tipini falan hesaba katmak lazım. Bugün 35 derece sıcakta birisi mf 135 ile bayağı düşük devirde mutlu mesut sulama yapıyordu ancak su en fazla 20 metrede. Marka verip ezbere konuşmak doğru olmaz çünkü 240 ile rahat rahat sulama yapan da çok.

suyu ırmak tan çekıyoruz sulananacak mesafe en az 90 100 boru yanı 500 metre 600 metre arası ve yamaç yukarı
o yüzden güçlü bir trakör arıyoruz
(ana hat 4 lük boru)
ben kendım jx65c ile suluyorum 120 boruya 55 tabanca takıyoruz hararet sıkıntısı yok ama traktör gerçekten zorlanıyor sesden anlasılıyor
bu şartlara göre önerılere açıgız

240 ın pek sıcağa yüzü yoktur.düşük hp de o iş için fıat lar iyi.Ama 60-70 hp ye çıkarsanız aynı ekipmanla traktörler daha az zorlanacağı için fıat veya mf farketmez bence.

Mavi kaportali fiat 65 - 56s almanizi tavsiye ederim . İnanilmaz az mazot yakiyor . Su cekmek icin ideal .

Hararet yapiyor olsada sonuçta conta yakmadan calisabilmiş mf240. 240 a yüksek hararete bi çözüm bulmaya calisin,
Meselâ traktörün önünü kuzeye dogru verin, traktörün motorunu gölgede birakacak sekilde carşaftan şemsiye yapın.
Onlar da yetmiyorsa 60-70 hp yerine 55 lik Nh veya fiat isinizi görür kanaatindeyim. Etrafinizda su cekimi yapanlar geneli nasil yapiyor?

Bence önce çevrenizdekiler nasıl sulama yapıyor ona bakın. jx65 nasıl zorlanıyor? Eksozdan kara duman mı atıyor yoksa sadece sesi mi değişiyor? Yüke bindiği için sesinin bir miktar değişmesi normal kabul edilebilir belki. 65 lik traktör normalde yetmesi lazım.

Kartalcalı

UYARILDI

Butce kisitliysa 2bin ver pancar motor al 25 tabanca cevirir 6 saatte 10 litre mazot yakar deutz motor 6 saatte 65 litre yakiyor pattes fiskiyesi 450 atiyir ona gore hesap yap

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Same 70 lik turbolu şu an sulamada 4 lük anaborü 700 metre ayrıca tarla içinde 3 lük 300 metre 60 tabanca çalışıyor. Hareret sorunu yok çünkü susuz. satmayı düşünüyorum ilgilenirseniz.