Sulu kosullarda bugday yetiştiriciliği


Bence daha karlıdır yani bugday 500 kg alsan 700 TL eder tüm kazancın masrafı da olacak ama kavun karpuz ayçekirdeği vb ektiğini düşünsen sence daha çok kazanmazmı sankı bence daha çok kazanır

Haklısınız ama diğer ürünler için önce satacagim yeri pazarini ayarlamam lazım birde buğday da capa , ekstra gübre ilaç , işçi tutup çalıştırma ,vs yok kritik günlerde üç kez sulama bile olayı kurtarır diye düşünüyorum
yaşanmış tecrübelere ve fikirlere açığım teşekkürler
 
Bizdede aynı sistem var bizde hidratların başında sayaç var suyun 1000 tonu 200tl.
Buğday suluda illaki farklı olur.Buğday sulamak içinde yüzüak atom28 eco modelini tavsiye ederim.5 boruya bir tabanca koyup işcişikten tasarruf edersiniz.
Eğer çapadan çekiniyorsanız suluda yağlık ayçiçeği tavsiye edebilirim.Yeni nesil clp ayçiçeği çeşitleri çapasız yetişiyor ayrıca geliride buğdaydan iyi olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hüseyin 58 58
Bence buğday ekmede ,ne ekersen daha iyi. Masrafları çok yüksek. Birde suluyucam diyorsun? Yani su olduktan sonra ne işin olur buğdayla? Bırakın dışardan getirsinler. Sonra haber yaparlar samanı ithal ediyoruz diye. Artık ekilecek hali kalmadı. Başa baş çıkıyor. Boş kalsa en azından nadasa kalmış olur. Sende tarlanda yorumlamış olur.
 

Benzer Konular