Süneye karşı 2 milyon 200 bin parazitoit üretildi

Türkiye’nin hububat ambarı olan Konya’da süne zararlısına karşın etkin bir mücadele yürütülüyor

Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Biyolojik Mücadele Laboratuvarında hububatın en önemli zararlısı süneye karşı 2 milyon 200 bin adet parazitoit üretildi. Laboratuvar ortamında üretilen bu parazitoitler, İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan süne mücadele ekipleri tarafından buğday tarlalarına bırakılıyor.

Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Dr. Celal Yıldız, Konya’da 12 milyon dekar alanda hububat tarımı yapıldığını ve son yıllarda süne zararlısına karşı biyolojik mücadeleye önem verdiklerini vurguladı.

Dr. Celal Yıldız, biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan laboratuvarda faydalı böcek üretimi yapıldığını anlattı.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Dr. Celal Yıldız, laboratuvar ortamında elde edilen süne embriyolarının derin dondurucuya konularak ölmesinin beklendiğini anlattı.

Laboratuvarda 50 civarında personelle hizmet verildiğini dile getiren Yıldız, bu sene 2 milyon 200 bin parazitoit üretimi yaptıklarını kaydetti.

Yıldız, faydalı böceklerin kışı geçirebilmeleri için çiftçilerden ağaçlandırma çalışmalarına katılmalarını da istiyor.
2007 yılında kurulan Konya Biyolojik Mücadele Laboratuvarında bu güne kadar toplam 23 milyon 100 bin parazitoit üretilerek, buğday tarlalarına salındı.
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt