süper biofer

Ynt: süper biofer

ha birde nakit satıyoruz üzgünüz veresiye vade yok bayi adayları için bayilerde nakit satıyor nasılmı kredi kartıyla alabiliyorsunuz arkadaş köylerden bahsetmiş size 4. yıla giriyoruz şirketin sattığı biofer cirosu şu ana kadar 50 trilyon eski parayla bu ürün türkiyeye satıldı o köylerdende vardır güzel insanım alan hatta nerelisin bilmiyorum ama biz kargoyla hemen hemen her yere verdik gibi tabi kullanmayanda çoktur mesela sizler bunları öğreninde yinede kullanmayın sorun değilatı alan üsküdarı geçer a bi şey geldi aklıma kullanan bir çifçinin tarlasına gidildi çekim için tarla komşusuna bile söylememiş adam ne kullandığını bizim ekip gülmekten o gün baya zaman harcamışlar çekim için insan oğlu naparsın sırrını vermek istemiyor..

50trilyon yazınca sallam gıbı geldı usta ıyı reklAm yapıyorsun kılosu 25 dı galıba kac mılyon lıtre uretılmıs oluyor

1 litre 4 dekara gider 3 kez gir 35x3= 105 tl edr.ürünün çiğnenmesi yanan mazort vs.pahalı.1 dekerdan ben hiç bir kullnamdan dogal yöntemle 120 kğ ürün alıyorum.nohut olarak eger ben dekera 105 + mazot kullanırsam maliyet ürün artışında eger yaparsa %100 artırmayacagı kesin %30 .120 kg %30 artışı 156 kğ eder yalanım veya yanlışım var mı.
ben masrafsız 120 kğ yemin ederim alıyorum.
harmanda nohutun kğ taş çatlasın 1250 tl olur.150000 tl dekardan ürün çıkar 120 kğ dogal yöntemle masrafını sizler hesab edin.
156x1250=195 tl eder e 105 tl biofer 195-105=90 tl ben niye zarar edeyim bu gübreler bukadar mucizede çifçi niye ürün alamıyor.gübretaş, toros gübre , ege gübre, bunlar payını ona buna yedirimi zaten gübretaş aynı sistemleri yapmış kooperatiflerde var.enazından güvenilir marka
yanlışım varsa söyleyin.35 lira 1 litre 3 kez at olamaz. benim bir kez tarlaya girme şnsım var nohuttada birçok insan böyle.

arkadaşlarım her ürünün farklı atımları var hububatta atılımını öğrenicem size burdan aktarıcam sadece yapraktan değil damlamadanda işlemler oluyor nemofer yahu siz bi google süper biofer yazın çıkan sayfaları inceleyin tabi görüceksiniz günlerinizi alıcak o kadar çok konuşuldu yazıldı ki sizce biz 3 buçuk yılda yeni bir buluş piyasaya giriyor ürün güzel olmasa ne ve ya hadi biz sallıyoruz diyelim nereye kadar yanlış savunulur nasıl bu kadar yazılıp önemsenir...sorun kendinize birde bu ürünle artık tanışan yorum yapsın.

arkadaşlar öncelikle ben selahattin koç un eşiyim üslübum da size yanlış gelen bir şey varsa şimdiden özür dilerim bizde süper bioferin heyacanı ilk günki gibi taze günden güne arttı ben içimden geldiği gibi amötörce yazdım kimseyi inciltmek veya rencide etmek istemedim bu konuda heyecanımdan üslübumda yanlış yapmış olabilirim bu konuda rahatsız alınanlar varsa özür dilerim..çifçi milletin efendisidir benim çifçiye emeğe saygım sonsuz..

sayın yetkili neden fiyatı yüksek tutuyorsunuz.bir nedeni var mı.maliyetin arttıgı yerde neden kullanılsın ki.üstelik 3-4 kez atılıyor dekara 1 litrenin en az 10 dekara yetmesi gerkiyor.birçok marka var bu işe yatırım yapmış emek vermiş onlar 10 lira 15 lira ya veriyor sizde tam tersi.

YAPRAK GÜBRESİ

Dünya nüfusunun gün geçtikçe artması gıda ihtiyacının hızlı artmasına sebep olmaktadır.Tarım alanlarının sınırlı olduğu dikkate alınırsa artan gıda maddesi ihtiyacının birim alandan daha çok ürün elde ederek karşılanabileceği ortadadır.Topraktan bitkilerin kaldırdığı besin elementlerinin tekrar iade edilmesi gerekir. Aksi halde toprak gittikçe verimsizleşecek ve elde edilen ürün gün geçtikçe azalacaktır. İşte birim üründen daha fazla ürün elde etmek ve topraktan bitkilerin kaldırdığı besin maddelerini iade etmek amacıyla toprağa organik ve inorganik maddelerin ilave edilmesine gübreleme denir. Organik ve mineral gübreler toprağa uygulanabildikleri gibi toprak üstü aksamlara, özellikle bitkilerin yapraklarına da uygulanabilmektedir. Yani bitkilerin pirimer besin alma organları kökleridir. Sekonder olarak ta yapraklar ve sınırlı olsa da diğer toprak üstü aksamlarından besin maddesi alabilmektedir.

Yapraklar ve diğer toprak üstü organlar bir yandan fotosentez işlemlerini sürdürürken diğer yandan da suda çözülmüş organik ve inorganik maddeleri iyon şeklinde üre ve metal kleytler gibi maddeleri molekül şeklinde ve CO2, O2 ve SO2 gibi besin maddelerini de gaz halinde absorbe ederler.

Yapraklardan özellikle N, P, K gibi makro besin elementlerinin püskürtülerek verilmesi pek ekonomik ve yaygın değildir. Zira yaprakların absorbsiyon hızları son derece düşüktür ve bitkinin ihtiyaç duyduğu besin elementi yanında son derece sınırlı kalır. Gerçi son yıllarda topraktan gübrelemeye destek olarak özellikle üre uygulaması yaygınlaşmaktadır. Ancak tek başına yapraktan uygulamak yeterli değildir. Bu sebeple bitkilere yapraktan daha az ihtiyaç duydukları mikro besin elementlerinin verilmesi daha uygun ve daha yaygındır.

Sonuç olarak gübrelerin bitki toprak üstü kesimlerine genellikle sıvı biçimde ve püskürtülerek uygulanmalarına yaprak gübrelemesi denir. Bitkilerin yapraklarına püskürtülerek verilen ve içinde bir veya birden fazla bitki besin elementi bulunan çözeltilere de yaprak gübreleri denir.

2. Yapraklardan Besin Maddesi Alımı

Yaprak ayasının 1cm2 sinde 20-40 cm boyunda 150-300 tane gözenek bulunmaktadır. Yapraklardaki hava boşluklarının kutin ile kaplı olması ve içinde gaz bulunması yaprağa verilen besin maddelerinin içeri girmesine engel oluşturur. Tranprasyonla su ve salgılanan maddelerin dişarı atılması gözenekler yoluyla gerçekleştiğinden verilen besin maddelerinde aynı şekilde gözeneklerle yaprağa girdiği kabul edilmektedir.

Bitki besin elementleri 3 yolla yaprağa girerler.

1. Yaprağın ıslatılmasıyla kutikula tabakası ıslanır ve kutin kabarmaya başlayarak genişler (Şekil 1) böylece kutikula tabakasında bulunana mumsu tanecikler arasındaki aralık büyür. Ve besin maddeleri diffizyon yoluyla hücre duvarlarından içeriye girerler. Burada epidermi hücreleri arasındaki kanalcıklardan ya doğrudan hücre plazma menbranına ve oradan da enerji kullanarak hücre içine alınır, yahut da komşu hücre duvarları arasında bulunan kanalcıklar yardımıyla etrafa dağılır ve herhangi bir noktadan hücreye girerler.
kutikula.jpg (18076 bytes)

Şekil 1. Kutikula tabakasından besin elementlerinin geçişi

2. Çözeltilerdeki gerilim düşürücü maddeler yardımıyla stomalardan yaprakların solunum boşluklarına girerler (Şekil 2).
yaprakkesiti.jpg (29079 bytes)

Şekil 2. Stomalardan besin elementi girişi

3. Besin maddeleri epidermi hücrelerinin plazmaları tarafından alındıktan sonra plazmalar arası bağlantılar yoluyla hücreden hücreye geçerler. (Şekil 3)Bitkiler yaşlandıkça kutikula tabakası kalınlaşırken mumsu tanecikler büyür ve esnekliklerini kaybederler. İşte bundan dolayı yaşlı bitki ve yapraklara püskürtülen besin maddelerini gençlere göre daha yavaş alırlar. Kutikula ve mumsu tanecikler yaprakların üst yüzeylerinde, gözenekler ise alt yüzeylerinde fazla bulunurlar.
yaprak3.jpg (25748 bytes)

Şekil 3. Yaprağa besin elementi girişi ve taşınması

3. Yapraktan Besin Maddelerinin Alınma Hızı Ve Bitkilerdeki Hareketlilikler

Gübrelerin etkinlikleri besin maddelerinin yapraktan alınma hızlarına ve bitkilerdeki hareketliklilerine bağlıdır besin maddelerinin alınma hızları ve bitki bünyesinde taşınmaları önemli farklılıklar göstermektedir. Konsantrasyonlarının az yada çok oluşu taşınmanın aktif yada pasif şekilde olmasını tayin eder. Düşük konsantrasyonlarda aktif şekilde yüksek konsantrasyonlarda ise pasif şekilde taşınırlar. Yavaş alınan besin maddelerinin bitkideki konsantrasyonu düşük olacağından taşınma daha kolay olur. Hızlı alınan besin elementlerinin hücredeki konsantrasyonu artacağından diğer besin maddelerinin alımında engellenmesi, taşınımın güç olması, bununla birlikte toksik etki göstermesi söz konusudur.

Besin elementlerinin yapraktan alınma hızları ve bitkilerdeki hareketlilikleri Tablo 1 de görülmektedir. Öte yandan besin elementlerinin çeşitli bitkilerden yüzde 50 sinin absorbe edilmesi için geçen sürede Tablo 2 de verilmiştir. Tablodan da anlaşılacağı gibi besin elementlerinin alınma hızları alınma sürelerini de önemli ölçüde etkilemektedir. ANLATTIĞINIZ KADAR ABARTILACAK BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR YAPRAK GÜBRESİNİ BENDE KULLANDIM İÇERİKLERİ HEMEN HEMEN AYNI TABAN GÜBRESİ OLMADAN UYGULAMAK HELEKİ SONDERECE YANLIŞ ÇİFTÇİ KARDESLERİMİZ KOLAY KAZANMIYOR 100 DEKAR ARAZİDE BİLE DEDİĞİNİZ GİBİ UYGULAMA YAPSA İNCİR AĞACI DEĞİL ADAMIN OCAĞINA İNCİR BAHÇESİ KURARSINIZ

aysenkoc link=topic=41531.msg376030#msg376030 date=1302346676' Alıntı:
süper biofer yüzyılın buluşu

b5a, Bionem, simbiyotek, apex, su-tut, mog, ofarm, eco-fert, 4m akıllı gübreler, candem, biophos bu markalarda çok iddialı.
kafamız karıştı. ben organik gübre deyince koyun gübresinden başka gübre tanımam. küçükbaş hayvancılık bitti. onuda bulamıyoruz.
yerini üstteki markalar doldurmaya çalışıyor.

?????? koca siteden bir tek kullanan çıkmamış .. ben sanırım bunu önceden toprak tv de izlemiştim .
şimdi ayşen hanım tabiki ürününüze güveniyorsunuz çünki o sizin ürününüz . uygulandığı alanlarda harika sonuçlar yaratıyor olmasıda sizler kadar bizleride çok sevindirir . ama sizn vasıtanız ile değilde , herhangi bir yolla biz bu ürünü kullanan kimse ile karşılaşmadık ki siz 50 Trilyon gibi bir cirodan bahsediyorsunuz . muhtemeln o 50 trilyon ciroyu yaratan kullanıcılardan herhangi birisine rastlardık ...

tabiki az kullanılması rünün kötü olduğunu göstermez ... bence zamanla belli olur ....

Konu çok ilgi çekici bir hal almış bütün arkadaşların yazdıklarını tek tek okudum çok iddialı bir ürün ama gerçektende bende hiç kullanana raslamadım bazı arkadaşlarında dediği gibi site içinde kullanan kişilerden bireysel tavsiyeler ve ürünün uygulandığı bitki, üzerindeki etkileriyle ilgili görsel paylaşımlar olması gerek o zaman birçok çifçi arkadaşımız bu ürünü kullanmayı düşünecektir.Ayşen hanım uygulandığı bölgelerin,bitkilerin ve uygulayan çifçi arkadaşların video ve resimlerini paylaşmalısınız.

Bu Forumun amacı bilgi alış verişidir biraz Reklam gibi olmuş
ürün hakkında fazla bilgi yok kullacı olurak
ürün iyidir ama biz kullanıpta bize bilgi verecek kişileride duymak isteriz.
Ürün hakında daha fazla bilgi almak isteriz
Şu örnek ola bilir falan köyde
Şeker Pancarında kullanıldı şeker poları böyle arttı veya Tonaj şu şekilde FARK ETTİ
Bugdayda Gülteni arttırdı
Ayçicekde çiceklenmeyi artıdı Taneyi doldurdu
mısırda dane artışı oldu
varmı bu şekilde örnekler bizim TR de bu kadar sattı ve bu TL etti muhasabesi ile

forum olarak ilgimiz ve merakımız yoktur ok

Yukarda yazildigi gibi, o kadar üyenin icinde kimse alip kullanmamis. Demekki ya iyi bir satis politikaniz yok yada anlattiklariniz hayalden ibaret. Toprak tv nin reklamlarinda cok ürün var. Öyle güzel anlatiliyorki, lan diyom ben bundan alip eksem 2 yilda köseyi dönerim.)) Ama buraya bakiyom kimse yazmamis. Birtek candem le ilgili biseyler yazilmisti. Ondada kaplama ürününden memun oldugunu ama 2. ürünü gereksiz gördügünü, bir daha atmayacagini yazmisti kullanici.

Bu arada reklamlarinizin arasina candem reklami karistirdigim icin özür dilerim...

arkadaşlar sizler bunu yaprak gübresi gibi algıladınız piyasadaki yaprak gübreleriyle kıyasladınız biofer yaprak gübresi gibi görünsede aslında yaprak gübresinden daha fazlası bitkiyi bir sera edasıyla koruyor dışarıdan gelen olumsuz etkenlere karşı böcekleri uzaklaştırıyor dikkat edin öldürmüyor kokusunu tadını sevmiyor böcek gelmiyor bir sürü hastalıktan birkiyi koruyor ve birde besliyor yaprak gübresi sadece bioferin yaptığı işlemden bir tanesi çifçinin attığı zehiride öz suyuna kadar temizliyor siz ziraatçı arkadaşlarım bu kadar işlevi olan bir ürünü hangi guruba koyardınız..biz yaprak gübresi gurubuna daha yakın geldi...bu şimdiye kadar gördüğünüz piyasadaki ürünler değil başka bişey bu başka bi şey bizi başarıya taşıdı ben.....

bilmiyorumda bu aynı vatan tv de çıkan kendini temizleyen çoraplara döndü.tebrik etmek gerek peki bukadar özelliği bir siz biliyorsunuz reklamlarda bile yok her derde deva diye reklam yapsanız cironuz 100 güçç*-* olur kusura bakmayın ama aklıma şener şenin jilet reklamı geldi.... zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

strongmister link=topic=41531.msg377151#msg377151 date=1302466261' Alıntı:
bilmiyorumda bu aynı vatan tv de çıkan kendini temizleyen çoraplara döndü.tebrik etmek gerek peki bukadar özelliği bir siz biliyorsunuz reklamlarda bile yok her derde deva diye reklam yapsanız cironuz 100 güçç*-* olur kusura bakmayın ama aklıma şener şenin jilet reklamı geldi.... zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

alk-*s alk-*s alk-*s alk-*s