Bak şimdi oldu mu bu ayıp beaekoç link=topic=41531.msg393222#msg393222 date=1304407834' Alıntı:ben bi doğancana inanmam zuha-*-s zuha-*-s
gidiyorum abi gitmez olur muyumaltansat link=topic=41531.msg393227#msg393227 date=1304408237' Alıntı:Doğancan ya sen hiç okula gitmenmi yağ![]()
diğer mühendis beyde yemedi sanırım.omaraga42 link=topic=41531.msg393239#msg393239 date=1304409176' Alıntı:Defalarca söylendi sonuçta bu kısır döngü oluştu. Hala da aynı gidecek vaziyet. Arkadaşlar bu biofer dünyada onca bilim insanının çare aradığı kansere de çare imişte haberimiz yokmuş. slk-*-s Kullanırsanız kanser olmazsınız ama yok kullanmazsanız kendinize kanser hekimi bulun diyor bioferin bio - feri gitmiş mühendisleri. şyt-*-sa Beni üzen nokta ise bunu söyleyenin mühendis olması.
Yanlışım varsa düzeltin bu bioferin faydalarını sayacam zuha-*-s
- börtü böcek yaklaşamaz
- soğuk hava deposu gibi ürünün raf ömrünü uzatır.
- türk tarımını bu ürün kurtaracak.
- başka gübre ilaç felan kullanmaya gerek yok hatta abartısız ürünü biofer hasat edecek satıp paranızı size getirecek ;D zuha-*-s
- çağın hastalığı kanserden bu ürün kurtaracak.
daha neler neler . Bunları ben değil ne yazık ki mühendis :S arkadaş yazmış.
görecez abi bakalım. Sizler için denek oldum daha ne istiyonuzaltansat link=topic=41531.msg393625#msg393625 date=1304448917' Alıntı:hadi hayırlısı bakalım ne olacak filmin sonu
evet abi trakya çiçek bölgesi. bakalım ben tahlil de yaptıracam. toprağı. kullanmadan önce ve kullanmadan sonra ne farklar oluşacak toprakta onlara da bakacam768 link=topic=41531.msg394566#msg394566 date=1304594140' Alıntı:Toprak tv de reklamı yapılıyor, tarım kredi kooplarda satılıyor diye. aslında tarım krediler kendi bünyelerinde bulunan gübretaşın ürünlerini satıyorlardı ama artık birçok farklı ürünüde satmaya başladılar herhalde. Rumeli tv de de Karden denen bir gübre çeşidinin tarım kredi kooplarda satıldığınında reklamının gördüm. gerçektende faydalı birşeyse zaten çabuk duyulacaktır. Şimdi bu ürün ayçiçeğinde verimi arttırıp, yağ oranında bir artış sağlayabilecekse tabiki o zaman arkasında dururuz. aksi takdirde kimsenin bu tür ürünlere gereksiz yere verilecek parası yok. Şu durumda Doğancan kardeşimizin konu hakkındaki tecrübelerini beklemekten başka yapabileceğimiz birşey yok.
Çağrı link=topic=41531.msg394661#msg394661 date=1304604127' Alıntı:Bu ürün için değil ancak yaprak gübreleri ve çeşitli organik madde takviyeleri için bize söylenen gözle görülür bir fark olmayacağıdır.Mesela bu sene ilaç aldığımızda yaprak gübresi ve hümik asit de verdi satan adam.Tanıdık olduğundan meseleyi şu şekilde izah etti,sitedeki mühendis abilerimiz ne der bilmiyorum ancak bu gübrelerin ve maddelerin ileriye dönük fayda sağladığı,yoksa şuraya attım 400 kilo atmadım 300 kilo verdi şeklinde olmadığını söyledi.Özellikle tahlil yaptırıp atmak en doğrusu ancak bizim yöremiz için toprakta organik madde oranı düşük çıkıyor,onun için bizim toğrağımıza bu tarz ürünlerin atılmasının şart olduğunu ifade etti.Bize de maliyetinden sattı ürünleriBakalım attık biz maliyeti çok da değil aslında ancak faydasından emin olma yolu da tahlilden geçiyor sanırsam.
Evet haklısın abi.Sonuçta en çok kafamı kurcalayan kısmı da tam olarak bir sonuca ulaşamamak.Aslında en güzeli dediğin gibi ahırın bize teslim ettiği ancak gübre dağıtma romorku tarzı bir ekipman olmadığından ve tarlalarımız da düz arazi olmadığından dolayı gübreyi yeteri kadar verimli bir şekilde kullanamıyoruz maalesef.atila link=topic=41531.msg394965#msg394965 date=1304623745' Alıntı:Hayvancılık yaptığınız için şanslısınız. Gereken organik madde ahırınızdan teslim ediliyor...
Babana bile güvenme çünkü .... deyiminden yola çıkarak, önce analiz yaptıracağınız kurumu test edin: Aldığınız toprak numunesini iyice karıştırdıktan sonra iki - üçe bölün ve değişik tarlalarmış gibi analize yollayın. Neticeler pH, textür, organik madde, N/P/K vs açısından aynı / yaklaşık çıkarsa mikro element analizlerini yaptırın.
' Maliyet çok değil ' göreceli bir kavram. Kıraçta buğday-nadas veya arpa-nadas yapıyorsam dekara 1 TL`nin bile hesabını yapmak gerekir.