tarım kredi koperatifi

arkadaşlar tt65 için 54, tt55 için 49 lira fiyat aldım. peşin 19 liram var hadi 20 olsun. tt65 için 34 , tt 55 için 29 lira kredi kullanacagım 4 yıl vadeli bu krediyi koop.tan kullansam nnasıl olur bankadan kullansam nasıl olur bilenler yardım edebilirmi lütfen 4 yıl için kaçlira öderim

Ynt: tarım kredi koperatifi

gezegen link=topic=66015.msg748807#msg748807 date=1369858710' Alıntı:
arkadaşlar tt65 için 54, tt55 için 49 lira fiyat aldım. peşin 19 liram var hadi 20 olsun. tt65 için 34 , tt 55 için 29 lira kredi kullanacagım 4 yıl vadeli bu krediyi koop.tan kullansam nnasıl olur bankadan kullansam nasıl olur bilenler yardım edebilirmi lütfen 4 yıl için kaçlira öderim
Bankaların kredi bölümüne giderseniz size yardımcı olurlar.Burada herşey havaii olur

ziraat bankası nın uygun ödeme ve dusuk faizi hepsinden cazip gibi biz alırken oyle almıstık tarım kredi cok fazla gelmişti tarım kredinin bir sorunuda bayiden sizin anlastığınız fiyata alacak ustune kar koyup tekrar size satacak vade farkları ziraat la aynı fakat her yıl sigortası filan bence bankadan daha masraflı olur

tapu sorunu yoksa Ziraat bankasından kullan derim.çünkü faiz oranı düşük.herhangi bir doğal afet durumunda hükümet kararıyla borç ertelemesi oluyor.bizim köyde traktör alanlar bu yıl ki taksiti bir yıl ertelettiler.kuraklık nedeniyle.
kerizbank ' tan traktör alan kişi ise kerizbank kredi kartının borcunu unutmuş.banka bunu risk görmüş.4 yıllık traktör taksidini bir kalemde istediler.traktör bağlandı.rica minnet bir yıla yaydılar borcu.sözde 4 yıllık almıştı.çok zor durumda adam.

bayinin anlaşmalı bankası vardır abi şuan burda traktör felan alanların nerdeyse hepsi denizbanktan kradi çekiyorlar ama faiz durumu nasıldır bilemem

bayi ziraat bankasını öneriyor koop a uygun vrildigini söylüyor mesela söyle diyelim 54 lira olan tt65 i koop a46 ya fatura ettiklerini bunun da bize 54 + 4 yıllık fark ile verildigini söyledi 20 sini verince 34+ 4 yıllık fark neyse o olur dedi bilmem anlatabildim mi %0.5 faiz diyo ama kaç paraya tekavül ediyo hesaplayamıyorum beyin eror oldu ıh-*-s

gezegen link=topic=66015.msg748821#msg748821 date=1369860436' Alıntı:
bayi ziraat bankasını öneriyor koop a uygun vrildigini söylüyor mesela söyle diyelim 54 lira olan tt65 i koop a46 ya fatura ettiklerini bunun da bize 54 + 4 yıllık fark ile verildigini söyledi 20 sini verince 34+ 4 yıllık fark neyse o olur dedi bilmem anlatabildim mi %0.5 faiz diyo ama kaç paraya tekavül ediyo hesaplayamıyorum beyin eror oldu ıh-*-s
pazarlığı kimle yaptın ali kazımlamı

abi bizim köyde birisi traktör için 25 000 tl ziraat bankasından çekmiş. 4 yılda 7 000 tl taksitle ödüyecekmiş. yani 3000 tl faiz ödüyecek.

Galiba tarım kredi koop. bayiden komisyon alıyo bu yüzden bayiler bankayı öneriyo bide tarım kredinin faizi sabit değil.

Traktörde liste fiyatı değişmiyor.Kooperatif parasını 4-5 yıla bağlamak istemiyor.Vermek istiyorsa o başka.Ama Ziraat Bankası tarla tapu miktarlarına göre taksitle veriyor.En hasaplı yolu bayiler de biliyor,görüşmek gerekir.

tarım krediden uzak dur, güzün bayi peşin para üreye 48 ' e veriyor, tarım kredi 57 lira eğer zaruri değilse kooperatifin kapısından geçmeyin,