Tarım ve Orman Bakanlığında 4 Bakan Yardımcısı da Değişti


En son 2021 yılında düzenleme yapılan Tarım ve Orman Bakanlığı Yardımcıları kadrosu, dün yeniden değişti. Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameye göre Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Akif Özkaldı, Ayşe Ayşin Işıkgece ve Fatih Metin görevden alındı; yerine Nihat Pakdil, İbrahim Yumaklı, Veysel Tiryaki ve Ebubekir Gizligider atandı.

1649437500900.png


Nihat Pakdil kimdir?
1981 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olan Nihat Pakdil, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünde Suni Tohumlama Anabilim Dalında doktor unvanını aldı. 1981 yılında Ankara Veteriner İşleri Müdürlüğünde veteriner olarak göreve başlayan Pakdil, askerlik görevini tamamlamasının ardından 1983-1987 yılları arasında Ankara İl Müdürlüğü emrinde veterinerlik, 1987-1992 yılları arasında Ankara Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde veterinerlik yaptı. 1992 - 1995 yılları arasında Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, 1995 - 1996 yıllarında Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü görevlerini üstlenen Nihat Pakdil, 1996-1997 yıllarında Tarımsal Araştırmalar Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 1997 yılında Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığında çalışan, 1997-1999 yılları arasında Koruma ve Kontrol Genel Müdür Yardımcılığı yapan Pakdil, 1999-2000 yıllarında da Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığında görev yaptı. Mayıs 2000-Şubat 2003 tarihleri arasında Koruma ve Kontrol Genel Müdür Yardımcılığı yapan, 2003 yılı Şubat ayında Koruma ve Kontrol Genel Müdürü olarak atanan Pakdil, o dönemdeki adıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı olarak bir dönem Müsteşarlığa da vekalet etti.
gna-9199-JfD5.jpg


İbrahim Yumaklı kimdir?
1992’de Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra iş hayatına 1993’te Marshall Boya A.Ş.’de İthalat İşlemleri Uzmanı olarak başladı. 2011 yılına kadar Akzo Nobel Türkiye bünyesinde bulunan Marshall Boya ile bağlı grup şirketlerinin mali gruplarında yöneticilik yaptı. 2011’de Al Jazeera Türkiye’ye transfer olan Yumaklı, 2012-2015 yılları arasında Cine5 TV’de Genel Müdürlük ve Ocak-Ekim 2016 arasında Anadolu Ajansı Uluslararası Operasyonlar Direktörlüğü görevlerinde bulundu. 28 Ekim 2016'da GÜBRETAŞ’a vekaleten Genel Müdür olarak atandı. Yönetim Kurulu’nun 5 Mayıs 2017 tarihinde KAP’ta açıklanan kararıyla Genel Müdürlük görevine asaleten atandı. 28 Ekim 2016'dan buyana Gübretaş üst yönetimindeki görevlerinin yanı sıra icracı Yönetim Kurulu üyeliğini de yürüten Yumaklı, 8 Nisan 2022'de Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olarak atandı. Yumaklı, evli ve iki çocuk babasıdır.

brahim-yumakli-kimdir-aslen-nereli-kac-yasinda-tarim-ve-orman-bakani-yardimciligina-atanan-ibr...jpg


Veysel Tiryaki kimdir?
1965 yılında Bolu, Dörtdivan İlçesi, Yukarıdüğer Köyü’nde doğdu. İlkokulu burada okuyan Tiryaki, ortaokul ve liseyi Bolu’da okumuştur. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanmıştır. 2004 yılında Altındağ Belediye Başkanı seçilen Tiryaki, üç dönem boyunca bu görevini yürüttü. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede Kamu yönetimi alanında yüksek lisans derecesine sahip olan Tiryaki, doktora derecesini Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü taşınmaz geliştirme anabilim dalında almıştır. Aynı zamanda 1992 yılında Yerel Yönetimler ve Mesleki incelemelerde bulunmak üzere 6 ay İngiltere'de kaldı. 1998 - 1999 yıllarında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde "Kamu Yönetimi Yüksek Lisans" programını tamamladı. Belediye başkanlık görevinden önce Ağaçören, Tufanbeyli, Hasankeyf ve Arhavi ilçelerinde Kaymakamlık; Artvin ve Osmaniye illerinde Vali Yardımcısı olarak çalıştı. Evli ve üç çocuk babası olan Veysel Tiryaki, iyi derecede İngilizce biliyor. Eylül 2020 yılında yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı ile Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı Hacettepe Teknokent'in Genel Müdür'ü olarak atanmıştır. 8 Nisan 2022 tarihi itibarıyla Tarım ve Orman Bakan Yardımcısıdır.

veysel-tiryaki-kapak-73LT.jpg


Ebubekir Gizligider kimdir?
1979 yılında Nevşehir’de doğan Ebubekir Gizligider, 2001 yılında Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. AK Parti Nevşehir İl Teşkilatında siyasi çalışmalarına başlayan Gizlider, 2004 – 2006 yılları arasında ise Gençlik Kolları İl Başkanlığı ve İl Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundu. Bazı derneklerin kurucusu olan, Nevşehir Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapan Gizligider, 2011 genel seçimleri sonucunda 24. Dönem Milletvekili olarak TBMM’ye girdi.26. Dönemde yeniden Nevşehir Milletvekili olarak Meclise giren Gizligider, evli ve iki çocuk babası.

ebubekir-1-a0fB.jpg
 
Biri hariç diğerlerinin tarımla alakalı bir mezuniyeti yok, bakanın kendisi ziraat mühendisi ama yardımcıları bu şekilde ilginç...

İbrahim Yumaklı nın cv si baya ilginç ama :p Al Jazeera, Cine-5, Anadolu Ajansı ve Gübretaş :ROFLMAO:

Vahit Kirişçi ile bir umut işler düzelebilir diye düşündük, bu atamalara bakılınca (en iyisini Allah bilir) durum hiçte iç açıcı gözükmüyor.

Tabi insan merak ediyor, bakan mı bu isimleri istedi? Yoksa Cumhurbaşkanı emri vaki mi yaptı? Her türlü sıkıntı
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan71
Gübreciler gerekeni yapmış işte

ben bakanlığa adamımı oturtacak halim yok ya değilmi?

çiftçi artık gübre kullanırken bilsinki son kullanıcı olarak sana gelene kadar neler oluyor neler, hiç kullanmasak bunların hiçbiri olmaz kimsede bakanlığa adamını oturtmaya çalışmaz, gübre alan olmazsa yorgan gider kavga biter hesabı o makamlara kim oturtulacak derdide olmazdı.

Her şey yolundaymış gibi memleket güllük gülistanlıkmış gibi açıklamaları anlayabilmek lazım,, evet her şey yolunda ama çiftçi için değil, piyasa için değil, halk için değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: behcet arı
Ebubekir Gizligider ile ilgili haber :ROFLMAO:

 
tarımla ilgisi olmayan kişiler, sayın Pakdil hariç, tarım bakanı yardımcısı olmuş...
tarım çoktan bitmiş...
ticaret, siyaset her şeye hakim olmuş...
her ay bir bakan ve bakan yardımcıları değişebilir...
tarım siyaseti değişmez...
çiftçi.....çareyi kendisi bulacak...
kimseden bir şey beklemeden....çalışarak, üreterek

umut var mı?
var....

en iyisi kepek ekin..buğday biçin:).

vaktiyle, bu işten anlayanlar denendi...
durum düzelmedi...
bakalım, şimdi düzelir mi...
 
Son düzenleme:
Gübreciler gerekeni yapmış işte

ben bakanlığa adamımı oturtacak halim yok ya değilmi?
Bir yanlış anlama var gibi...

Gübretaş
Şirketin %25’i Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görürken, kalan hisseler Türkiye’nin en büyük çiftçi ailesi olan ana hissedar Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’ne aittir.

Tarım Kredi Kooperatifleri
Kuruluşu taa Osmanlıdaki Memleket sandıklarına dayanır.
830.000 çiftçinin ortak olduğu büyük bir kooperatiftir. Meali ( sahibi aslında çiftçi gibi gözükse de iktidarın arpalığıdır.) İktidar istediğini atar istediği gibi yönetir.

Uzun lafın özü iktidar üzerine düşeni yapıyor....

Gübredeki bu fahiş fiyatınnn dııışşş güçler ile ilgisi pek yok gibi duruyor. Artı Türkiye'de gübre piyasasını Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile Gübretaş belirler. Başka yerde suçlu aramak boşuna...
 
çiftçi.....çareyi kendisi bulacak...
kimseden bir şey beklemeden....çalışarak, üreterek

umut var mı?
var....
Tamam bu işi yapıyosak çareyi bulacağız, kendi adıma çare çok net, masraf etmeyeceğim o kadar,

ne kadar masraflı iş çevirirsem o kadar bana zarar, sermayeyi çalışıp üreteceğim derken piyasaya ezdirmek zamanı değil bu zaman,

evet üreteceğiz ama masrafsız ne ekersek ne alırsak onunla karnımız doyuracağız, olay bundan ibaret,

yoksa bundan 30 yıl evvel takım taklavatınla emeğinle sermayenle masraf ederek ürettiğin taktirde şimdikinden en az iki kat kazanıyordun, oysa şimdi öyle değil.

o zaman kazanacağım diye iman gücüyle çalışmanın üretmenin anlamı kalmıyor.
 
  • Komik
Tepkiler: behcet arı

Tamam bu işi yapıyosak çareyi bulacağız, kendi adıma çare çok net, masraf etmeyeceğim o kadar,

ne kadar masraflı iş çevirirsem o kadar bana zarar, sermayeyi çalışıp üreteceğim derken piyasaya ezdirmek zamanı değil bu zaman,

evet üreteceğiz ama masrafsız ne ekersek ne alırsak onunla karnımız doyuracağız, olay bundan ibaret,

yoksa bundan 30 yıl evvel takım taklavatınla emeğinle sermayenle masraf ederek ürettiğin taktirde şimdikinden en az iki kat kazanıyordun, oysa şimdi öyle değil.

o zaman kazanacağım diye iman gücüyle çalışmanın üretmenin anlamı kalmıyor.
kağıt üstünde yapılan hesaplar,
artık kağıt kalmadı, bilgisayarda, excel de yapılan hesaplar...
hem hayvancılığın hem de ziraatin kazançlı olacağını gösteriyor...
fiyatlar, bu yıl geçen yıldan daha iyi olabilir...

mazot, gübre çok pahalandı, çiftçi ancak borçlanarak üretim yapacak...
ziraat bankası, çiftçiyi bu sıkıntılı zamanlarda desteklemeli...
faizsiz, çiftçi kıredi hesapları hemen açılmalı...
çiftçi için umutsuz olmak, iyi bir durum değil...
devlet, muhtemel çiftçi zararlarını, ipe un sermeden kısa zamanda telafi etmeli...
 
Ülkeyi amerikan merkezli piramitsel örgütler ele geçirmiş, piramitin tepesinde amerikada oturan ipi çekiyor burada piramitin tabanında çıkarcı adamı hooop istedikleri icraatı yaptırılıyor, sen oy versen noolur vermesen noolur? çiftçi oy verecekmişte değişecekmiş herşey, buna kargalar gülmekten ağaçtan düşer.
 
  • Muhteşem
Tepkiler: behcet arı
Eski hamam eski tas denen bu mu?
Birisi fetocu digeri ortagin kardesi...
Tarim Bakanligi'ndan beklentiniz var mi ?
 

Resimler ve ekler

  • odatv_image_66__74fc035a9cdc40.jpg
    odatv_image_66__74fc035a9cdc40.jpg
    100.5 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_20220411-112742.png
    Screenshot_20220411-112742.png
    268 KB · Görüntüleme: 21
tarımla ilgisi olmayan kişiler, sayın Pakdil hariç, tarım bakanı yardımcısı olmuş...
Neymiş efendim, sadece kişinin Google den geçmişine bakarak yorum yapmamak gerekmiş...
Aynı durumu arkadaşlar Kirişçi'de yaşamışlardı... Sonra baktılar kii (Aynı tas aynı hamam)

Liyakat (Yetenek, yeterlilik) önemli değil, bizden olsun yeter önemli...
Onun için gelen giden arasında pek bir şey fark etmez.
 
Biri hariç diğerlerinin tarımla alakalı bir mezuniyeti yok, bakanın kendisi ziraat mühendisi ama yardımcıları bu şekilde ilginç...

İbrahim Yumaklı nın cv si baya ilginç ama :p Al Jazeera, Cine-5, Anadolu Ajansı ve Gübretaş :ROFLMAO:

Vahit Kirişçi ile bir umut işler düzelebilir diye düşündük, bu atamalara bakılınca (en iyisini Allah bilir) durum hiçte iç açıcı gözükmüyor.

Tabi insan merak ediyor, bakan mı bu isimleri istedi? Yoksa Cumhurbaşkanı emri vaki mi yaptı? Her türlü sıkıntı
İşe bak, İbrahim Yumaklı Tarım Bakanı oldu...

Artık iyi film çeker 🤣

Nasıl eğleniyor muyuz?
 

Ülkeyi amerikan merkezli piramitsel örgütler ele geçirmiş, piramitin tepesinde amerikada oturan ipi çekiyor burada piramitin tabanında çıkarcı adamı hooop istedikleri icraatı yaptırılıyor, sen oy versen noolur vermesen noolur? çiftçi oy verecekmişte değişecekmiş herşey, buna kargalar gülmekten ağaçtan düşer.
Nisan 2022 de ne yazmışız, değişimi istemezsen hiçbişey değişmez işte böyle, ne piramitsel örgütmüş be, bütün gerizekalılarda örgüte nasıl toplanmış görmeyenler görse artık.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Bakın kimse piramitsel örgütlerdeki geri zekalıların bir ülkenin kurumlarını nasıl dış güçlerin güdümünde hareket etmesini sağlayan bireyler olduğunu araştırmak istemez bilmez, bu yüzden piramitsel örgütlerin gerizekalıları her haltı işler ama yinede mevki makam sahibi yapılırlar, çünkü zaten akıllı adam lazım değil piramitsel örgütlere, sadece dışgüdümün istediği yönde politikaları uzun yıllar uygulasın ülkeyi mahvetsin ve her tür yolsuzluğu onaylasın örgütün ihtiyacı kaynakları ihallelerle örgüte sağlasın yeter, tek bir ceza bile aldırmazlar bu tiplere. Yazık oldu memlekete, bikaç tane piramitsel örgütle isyediğini yapar oldu kefere.


 

Benzer Konular