tarımda domuz zararı ve önemleri

Ynt: tarımda domuz zararı ve önemleri

bir bak istersen...www.bekcivar.com
'BekciVar Domuz derdi Yok!' nasıl mı...? Sizlere yaklaşık 5 yıldır üzerinde çalıştığımız ve son bir yıldır başarıyla denenen ve %98 olumlu sonuç veren tamamen Türk Malı BekciVar Domuz ve Yabani Hayvan kovucuyu sunuyoruz. Tarlanıza alacağınız bu alet ile artık domuz derdine son.. 3000 ila 5000 m2 de 360 derece heryöne etkili olan bu cihazla;

-sadece domuzların ve yabani hayvanların duyabileceği ultrasonik ses yayması,
-insanların da duyabileceği değişken alarm çalması (bu özellik istenildiğinde devre dışı bırakılabilir),
-geceleri aktif olan ışık sensörü,

vb. gibi özellikleriyle domuzlardan tam koruma sağlayan BekciVar ile artık ürünlerinizi gönül rahatlığıyla yetiştirebileceksiniz.

slm arkadaşlar bizimköydede var bi abimiz geceleri bekliyordu beklemek de iş değil ben güneyinde beklerken kuzeyden girmiş tarlaya mısrın içine sabah hava aydınlayınca çıktılar diyor böşu boşuna beklemişim bıktım diyordu..

bu yıl dikenli tel çekecem etrafına .. bu eletrikli çitide kopardılar mı sen bulana kadar dalıyorlarmış içeri .. 25 cm arayla 4 sıra 1 metre yüksekliğinde dikenli tel çekecem .. şimdi düşündüğüm toprağa sıfır olan telin altından kazarlar mı ?

sadece dikenli tel çekersen gene girerler,ben 1.2 metre yüksekliğinde çit yaptım alt kısımlarından vura vura açtırıp ğeçiyorlar sonra altına 1 sıra dikenli tel dolaştım onuda dikenli filan dinlemiyorlar jiletli tel olursa belki... ama önüne elektrikli çitde yaparsan o zaman sağlam olur

nabolant link=topic=52624.msg743052#msg743052 date=1368454306' Alıntı:
sadece dikenli tel çekersen gene girerler,ben 1.2 metre yüksekliğinde çit yaptım alt kısımlarından vura vura açtırıp ğeçiyorlar sonra altına 1 sıra dikenli tel dolaştım onuda dikenli filan dinlemiyorlar jiletli tel olursa belki... ama önüne elektrikli çitde yaparsan o zaman sağlam olur
burda zeytinlere dadanıyordu onlar dikenli tel cektikten sonra girme olayı kesildi .. en alt kısmına bizim buralarda bağ direkleri olur kırık olanlar atılır yenileri dikilir .. o kırık direklerden döşiyecem eletrikli çitin maliyeti daha az ama domuz kopartır ve arkasındakiler girer diye tahmin ediyorum .. sen kullanıyormusun eletrikli çit abi ?

vallahi sıra gelmedi söylemedim ama kırık direkleri geçtiği yerlerin altına yatırıp bağladım gene girdi,namussuzlar telin etrafında dolaşıp zayıf nokta arıyorlar buldu mu sürekli orayı zorlayıp teli açtırıyorlar ,bizim bağların bulunduğu yerde üzümler olgunlaştığı zaman başka yiyecek birsey kalmıyor millet domuzdan dolayı mısır filan ekemiyor ,eken birkaç kişi ise gece bekliyor dolayısıyla aç olunca hırsla bizimkine saldırıyor belki sizin orada yiyecek başka seyler bulursa dikenli telleri fazla zorlamazlar...elektrik işi kafama yatıyor ama 3 parça yer var maliyetli olacak

nabolant link=topic=52624.msg743732#msg743732 date=1368557629' Alıntı:
vallahi sıra gelmedi söylemedim ama kırık direkleri geçtiği yerlerin altına yatırıp bağladım gene girdi,namussuzlar telin etrafında dolaşıp zayıf nokta arıyorlar buldu mu sürekli orayı zorlayıp teli açtırıyorlar ,bizim bağların bulunduğu yerde üzümler olgunlaştığı zaman başka yiyecek birsey kalmıyor millet domuzdan dolayı mısır filan ekemiyor ,eken birkaç kişi ise gece bekliyor dolayısıyla aç olunca hırsla bizimkine saldırıyor belki sizin orada yiyecek başka seyler bulursa dikenli telleri fazla zorlamazlar...elektrik işi kafama yatıyor ama 3 parça yer var maliyetli olacak
:) abi bizim burası full bağ benden başka mısır eken yok neredeyse .. busene malum bağları dolu vurdu üzümde yok napacaz bilmiyom ovanın tüm domuzu bizim tarlaya akın edecek .. winter is coming ..

Ali SARAÇ link=topic=52624.msg743831#msg743831 date=1368569347' Alıntı:
:) abi bizim burası full bağ benden başka mısır eken yok neredeyse .. busene malum bağları dolu vurdu üzümde yok napacaz bilmiyom ovanın tüm domuzu bizim tarlaya akın edecek .. winter is coming ..
Bizde işi aleniyete döktüler, gündüz dolaşıyorlar. Bizde bu gün Cuma, yarın akşam mübarek gece. diyerekten vurmuyoruz, Bakalım bu yaz işimiz nasıl olacak.

gecen senelerde bugdayı ellemiyorlardı .. bu yıl bugday ekerken sürüp yatırdıgım mısır kocanlarına gözü dikmişler .. 1 tane koçan icin yarım metre kazmış 1 metrekare yer .. tarlanın icini öbek öbek kazmış tarlada koçan bırakmamış .. yemediği bişeyde yok ki .. hayır yemediği ürünede toprağı kazarak zarar veriyor .. yoncayı yemiyor yonca tarlasında kurt solucan ararken topragı hallaç pamugu gibi atıyor ne illet bişey anlamadım ..

Ali SARAÇ link=topic=52624.msg743835#msg743835 date=1368569608' Alıntı:
gecen senelerde bugdayı ellemiyorlardı .. bu yıl bugday ekerken sürüp yatırdıgım mısır kocanlarına gözü dikmişler .. 1 tane koçan icin yarım metre kazmış 1 metrekare yer .. tarlanın icini öbek öbek kazmış tarlada koçan bırakmamış .. yemediği bişeyde yok ki .. hayır yemediği ürünede toprağı kazarak zarar veriyor .. yoncayı yemiyor yonca tarlasında kurt solucan ararken topragı hallaç pamugu gibi atıyor ne illet bişey anlamadım ..
Bizim sınırları görsen, sanki çit direkleri için kuyu kazmışlar sanırsın. En korktuğum sıradaki mısır ve nohut tohumlarını toplamaları idi, artık yırttık gibi yağmurdan dolayı baya çamur oldu yerler.

Ali SARAÇ link=topic=52624.msg743831#msg743831 date=1368569347' Alıntı:
;D

Bunlar asma dipleri falan iyi eşeliyorlar abi sanki çapa yapmış gibi :D halka kurt arıyorlar sanırım...
Eveli sene mi neydi üzüm keserken amelenin yemekleri de tutmuşlar darının içine götürmüşler, alternatif menülerde arayabiliyorlar.. :)

Ali SARAÇ link=topic=52624.msg743835#msg743835 date=1368569608' Alıntı:

alacaksın tufegı beklıyeceksın domuzu baska bı alternatıfı yok ama ayı ıcın bir seyler sorsaydın cok kolay pratik ve maddiyeti 0 olan bır cozum yolunu sölerdım ama bu çözüm domuzda işlemıyor. ok-*-s

tumosannn link=topic=52624.msg743918#msg743918 date=1368616475' Alıntı:
alacaksın tufegı beklıyeceksın domuzu baska bı alternatıfı yok ama ayı ıcın bir seyler sorsaydın cok kolay pratik ve maddiyeti 0 olan bır cozum yolunu sölerdım ama bu çözüm domuzda işlemıyor. ok-*-s
bekliyoruz geziyoruz zatende ben burda bekliyorum onlar başka yerden geliyorlar gelip gittikleri yeri tespit edip orda yatıyoruz yine başka yerden giriyorlar ..

Ali SARAÇ link=topic=52624.msg743921#msg743921 date=1368616967' Alıntı:
bekliyoruz geziyoruz zatende ben burda bekliyorum onlar başka yerden geliyorlar gelip gittikleri yeri tespit edip orda yatıyoruz yine başka yerden giriyorlar ..

domuz zararı cok olan bır hayvan ayı olsaydı terlı kıyafetlerını ornek kokan corabın terlı gomlegın ve atletını gecıs yerlerınıe asınca gelmıyor burda ınsan vardır dıyerekten bunu domuza karsıda kullanabılırsın ama domuzların koku alma yetenegı yok sanırım ama denemende fayda var ok-*-s

tumosannn link=topic=52624.msg743922#msg743922 date=1368617136' Alıntı:
domuz zararı cok olan bır hayvan ayı olsaydı terlı kıyafetlerını ornek kokan corabın terlı gomlegın ve atletını gecıs yerlerınıe asınca gelmıyor burda ınsan vardır dıyerekten bunu domuza karsıda kullanabılırsın ama domuzların koku alma yetenegı yok sanırım ama denemende fayda var ok-*-s

bende 100 agac kıraz var ayı her sene kırdı bole bır cozum yolu bulduk gelmıyor ;D asınca

domuzun koku alma yeneneği çok iyidir belki bu yöntem en azından bir müddet alışıncaya kadar faydalı olabilir

Geçen sene tarlaya kavun ektik 10 dönümde neyse yazın geldi haftasonu geldiğimde tarlaya baktım 8 dönümde kavun resmen parçaladılar ayak izleri var yani domuzu başbelasıdır beni çok sinir bozdu yani 10 senede beri ekiyorduk. İlk defa oldu köy arkadaşlarını konuştum 2 günlüğü izinli ova bölgeye gittim boş yer ovada domuzları gıda için tuzak kurduk. Gece zamanda doluay var bekçiği yapıyordu domuz grubu geldi bir baktım onlarca domuz var. bay-*s Herkesle sessizce uyandırdık. Tüfek hazır nişan al. Ateş ettik gerisi hızla kaçırdılar Tüm domuzları erkekti. Hiç dişi bile yok. Hayatta ilginç bile. Ne yapacağım işte. bim-*s Sonrada tarlaya hurda demir dilek ve tel çit çektik herşey ucuzla oldu. Size kolay gelsin. İyi akşamlar.

geçen yıl mısır tarlamda 55 dönümlük yeri domuz yedi .. yakla$ık zararı 30 binlira civarında .. o günden beri domuz ' a kar$ı etkili önlemler ara$tırmaktayım .. tarlaya dikenli tel cevirme,sonic ses dalgası yayan cihaz , elektrikli çit vs vs. dikenli tel maliyeti 2 km çevresi olan tarlam için çok maliyetli çıktı 40 binlira civarında .. sonic ses dalgası yayan cihaz 10 adet falan almam gerekiyor yeterli alanı korumam icin .. tane 750 liradan 7500 lira .. elektrikli çit sistemi ise 3 sıra elektrikli tel 2500 lira .. dikenli teli kücük bi alanda denedik malesef onunda altından kazarak giriyor beton direk falan koyduk altlarına oda kar etmedi .. elektrikli çit sistemi ise hem fiyatı hem i$leviyle kafama yatıyor .. forumda domuz ile etkin mücadele etmi$ ve kazanmı$ arkada$lar varsa yardımlarını bekliyorum .. tarımla ugra$tıgım bölgede tek mısırı olan benim herkeste bağ var o sebepden tarlayı mesken tuttu domuzlar .. $imdiden te$ekkürler ..
Konu acilali cok uzun zaman olmus tarlanla ilgili ne gibi onlemler aldigini ve basarili olup olmadigini paylasirmisin. Malum domuz nufusu her gecen yil artiyo verimli ve buyukce bi tarlam var ancak domuz zarari yuzunden yillardir bos birakiyoruz. Umarim bi cozum bulabilmissindir :)