TARIMDA MÜLKİYET İLE İLGİLİ SORUNLAR VE ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ......!

Ynt: TARIMDA MÜLKİYET İLE İLGİLİ SORUNLAR VE ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ......!

parsel no var..ada no yazmıyor..pafta no yazıyor..satış bedeli ve metre karede yazıyor..

tümosan 8095 link=topic=53011.msg550219#msg550219 date=1330448878' Alıntı:
parsel no var..ada no yazmıyor..pafta no yazıyor..satış bedeli ve metre karede yazıyor..
tamam 85 de yapıldığı için 768 sayılı kanunla yapıldığı için ada numarası olmaz .... 10 yılda takyidat vardır... 5 yıl içinde bina ve 10 yıl içinde ev yapılması için verilir bu süre eğer bu süre içinde taşınmaza konut yapıulmassa ktk sava açarak dava yolu ile devri gerekir ... bağlı bulunduğunuz lçe tapu müdürlüğüne doğrudan tapu ile başvurup kütüğüne bakmak gerekmektedir...

köylü link=topic=53011.msg550212#msg550212 date=1330448808' Alıntı:
gerçek satılıyor veya hibe veriliyor artık bir yol biliyorlardır onlarda uzaman olmuşlar..
akıl aldıysa yapacak bir şey yok abi... ana babalar genelde evlat ayırt etmezler ancak evli olanlar anlalarsenide benide işin içinde farklı şeyler vardır

mustafagursacli link=topic=53011.msg550239#msg550239 date=1330449341' Alıntı:
akıl aldıysa yapacak bir şey yok abi... ana babalar genelde evlat ayırt etmezler ancak evli olanlar anlalarsenide benide işin içinde farklı şeyler vardır

Aynı durum bizdede var , göz göre gidiyor elimizden. Ama bu haksızlığa adaletsizliğe kanunda birşeyler olması lazım. Çünkü ben senin bu işi hile ile yapmadığını veya cebren yapmadığını nasışl bileceğim. Zor işler.

yani sonuçta biz arsaya 10 yıl içinde ev yaptırmadıgımız için ...tekrarında dava açıp öylemi hak sahibi olabiliriz bu arsa üstünde..bide tapuda kütüğe bakarken bizim işimize yarıycak bilgi ne ..yani neye dıkkat edelim..kusura bakman sizi fazlasıyla meşgul edip kafanızı agrıttım..

ufukk link=topic=53011.msg550256#msg550256 date=1330449812' Alıntı:
Aynı durum bizdede var , göz göre gidiyor elimizden. Ama bu haksızlığa adaletsizliğe kanunda birşeyler olması lazım. Çünkü ben senin bu işi hile ile yapmadığını veya cebren yapmadığını nasışl bileceğim. Zor işler.

Bakmak şartıyla hibe diye birşey var galiba , bunda şahit felan olayı olabilir , ancak o şahitler birşeyler yaparda ifade verirse felan belki bozulabilir , konunun uzmanı arkadaşlar varsa daha iyi yanıtlar.

Mustafa, köyde mera olan yerin satışı istenebilir mi, istenirse izlenecek yol nedir, köy kadastro görmüş.

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum.Bundan 6 7 önce hazineden tapu almak için başvurdu babam ve amcası babam kamyon soförü oldugu için amcası ilgilenmesi gerekti sözde tapu alındıgında ortaktı ama tapu alındıktan sonra amcası vermedi ve vermiyorda.Aldıgı tapu bizim tarlanın altında oldugu için(kıraç mıştı babam sürmüş) taşını biz attık süren varsa taşlık bi kıracı sürdükten sonra ne kadar taş çıktıgını tek tek elle traktörle temizledik Amcası mahkemeyle ugraşırken sonuçlanmadıgında o zaman masrafları neyse ortak öder tarlayıda ortadan ikiye bölüp paylaşırız demişti ama şimdi o laflar unutuldu Sizce mahkemeye versek alabilirmiyiz o zamanın muhtarı babamın yakın arkadaşı şahit lerle falan bilen yardımcı olabilir mi bi :S

arkadaşlar bende .geçen yıl babamdan arazi aldım .tapuyu üstüme aldım ve parasınıda bankaya hesabına yatırdım ve makbzada yazdırdım .arazi stış bedeli diye ..babam benden aldığı paranın bir kısmını öbür kardeşlerime dağıttı. halböyleyken olaki babam öldükten sonra olduya kardeşlerimden biri dava açtı ,ve araziden hak talep etti .acaba bu mümkünmü

ufukk link=topic=53011.msg550256#msg550256 date=1330449812' Alıntı:
birde akıl iradesi olan kişinn mülkiyet hakkını elinden alamassınız bu yönden bakın.... eğer satış gerçek değilse iptaline mahkeme karar verebilir...
tümosan 8095 link=topic=53011.msg550259#msg550259 date=1330449862' Alıntı:
yani sonuçta biz arsaya 10 yıl içinde ev yaptırmadıgımız için ...tekrarında dava açıp öylemi hak sahibi olabiliriz bu arsa üstünde..bide tapuda kütüğe bakarken bizim işimize yarıycak bilgi ne ..yani neye dıkkat edelim..kusura bakman sizi fazlasıyla meşgul edip kafanızı agrıttım..
yok abi ne demek kafa ağrıması ..... takyidat arsa ihtiyacı için üretilen arsalara konulur ve mülkiyeti kısıtlar taşınamzınıza ktk tarafından açılmış bir dava yada idarece bir işlem varmı bunu öğrenmek için siciline bakmak gerekir....
vale link=topic=53011.msg550276#msg550276 date=1330450485' Alıntı:
arkadaşlar bende .geçen yıl babamdan arazi aldım .tapuyu üstüme aldım ve parasınıda bankaya hesabına yatırdım ve makbzada yazdırdım .arazi stış bedeli diye ..babam benden aldığı paranın bir kısmını öbür kardeşlerime dağıttı. halböyleyken olaki babam öldükten sonra olduya kardeşlerimden biri dava açtı ,ve araziden hak talep etti .acaba bu mümkünmü
satış GERÇEK sıkıntı olmaz... rahat uyu....
koparanlı 80.4 servet link=topic=53011.msg550270#msg550270 date=1330450305' Alıntı:
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum.Bundan 6 7 önce hazineden tapu almak için başvurdu babam ve amcası babam kamyon soförü oldugu için amcası ilgilenmesi gerekti sözde tapu alındıgında ortaktı ama tapu alındıktan sonra amcası vermedi ve vermiyorda.Aldıgı tapu bizim tarlanın altında oldugu için(kıraç mıştı babam sürmüş) taşını biz attık süren varsa taşlık bi kıracı sürdükten sonra ne kadar taş çıktıgını tek tek elle traktörle temizledik Amcası mahkemeyle ugraşırken sonuçlanmadıgında o zaman masrafları neyse ortak öder tarlayıda ortadan ikiye bölüp paylaşırız demişti ama şimdi o laflar unutuldu Sizce mahkemeye versek alabilirmiyiz o zamanın muhtarı babamın yakın arkadaşı şahit lerle falan bilen yardımcı olabilir mi bi :S
hak idadaa edemessiniz bu durumda ...

n_cebeci link=topic=53011.msg550268#msg550268 date=1330450263' Alıntı:
Mustafa, köyde mera olan yerin satışı istenebilir mi, istenirse izlenecek yol nedir, köy kadastro görmüş.
orta mallarının satışı çok zordur meraya trilyonluk fabrika bile için bile yanaşan olmuyor kendine pay biç abi....

Şunun için soruyorum mustafa, köyde insanların ev yapacak yerleri yok, köyün etrafı mera boş alanlar dolu, o kadar insan ev yapmaya yer bulamazken, o kadar boş alanın durması, değerlendirilmesi gerekmez mi, neden insanlar nefes alamaz durumda kalsın?

sayın arkadaş seni zorluyoruz yoruyoruz ama hakkını helal et.
şimdi bizm köyde arsa satılıyor muhtar kardeşim bizim ailde kızlı erkeklei herkesi yazmış aslında uygunsuz ve haksız.evet benim ev yerim yok bir iki kişinde yok kardeşlerden ama kızlar başka köye kayıtlı bizim köyde arya yazmışlar.şimdi muhtar bi,r para topladı şimdi birdaha topluyor vs.vermeyen olursa silerim diyor isimler yazıldı mahkemeye verildi vs.sonuçda arsalrın dagılmasına karar verilmiş ne olur bu durumda.
kızlar yer almsı hak mı veya itiraz edilir mi,ben ikinci parayı vermedim yerim çıksın bileyim öyle dedim.. karışık bir iş...

n_cebeci link=topic=53011.msg550326#msg550326 date=1330452012' Alıntı:
Şunun için soruyorum mustafa, köyde insanların ev yapacak yerleri yok, köyün etrafı mera boş alanlar dolu, o kadar insan ev yapmaya yer bulamazken, o kadar boş alanın durması, değerlendirilmesi gerekmez mi, neden insanlar nefes alamaz durumda kalsın?
meralar sıkıntı abi köy yerleşim alanı için başvurlarda bulunun o zaman devlet eliyle arsa üretilir....
köylü link=topic=53011.msg550341#msg550341 date=1330452499' Alıntı:
sayın arkadaş seni zorluyoruz yoruyoruz ama hakkını helal et.
şimdi bizm köyde arsa satılıyor muhtar kardeşim bizim ailde kızlı erkeklei herkesi yazmış aslında uygunsuz ve haksız.evet benim ev yerim yok bir iki kişinde yok kardeşlerden ama kızlar başka köye kayıtlı bizim köyde arya yazmışlar.şimdi muhtar bi,r para topladı şimdi birdaha topluyor vs.vermeyen olursa silerim diyor isimler yazıldı mahkemeye verildi vs.sonuçda arsalrın dagılmasına karar verilmiş ne olur bu durumda.
kızlar yer almsı hak mı veya itiraz edilir mi,ben ikinci parayı vermedim yerim çıksın bileyim öyle dedim.. karışık bir iş...
önemli değil abi önemli olan yardımlaşmak.....anlaşılan köy yerleşim alanı hazırlanmış bu tarz işlemlerde ihtiyaç önemlidir ... para yı tapuda vermek lazım ancak giderler için salma usulu ise ona diyecek bir sözüm yok oysaki arsa üretimi bir köye bir kere olur ihtiyaç sahipleri tespit edilip onlara verilmeli....

n_cebeci link=topic=53011.msg550326#msg550326 date=1330452012' Alıntı:
ayrıca o yer mera olarak sizin tarafınızdanmı atlandırılıyor ypksa gerçekten meramı eğer maliye taşınmazı işse ham toprak hali arazi gibi bu sefer aha kolay arsa üretilebilir....

kayıtlarda mera olup olmadığını bilemiyorum ben meradır diye düşünüyorum, mesela bizim evin hemen bitişiği var tapuda çapında sağı soluna parsel numarası vermemişler. Tahmin ediyorumki meradır. Mera değilse nasıl arsa üretiliyor?

n_cebeci link=topic=53011.msg550485#msg550485 date=1330458894' Alıntı:
kayıtlarda mera olup olmadığını bilemiyorum ben meradır diye düşünüyorum, mesela bizim evin hemen bitişiği var tapuda çapında sağı soluna parsel numarası vermemişler. Tahmin ediyorumki meradır. Mera değilse nasıl arsa üretiliyor?
mera olarak düşünüyon ne olduğuna bakmak gerekir eğer öyle değilse işlem biraz değil baya kolay imkansızla mümkün arasındaki fark gibii incelemek lazım ....

Merhaba arkadaşlar
Mera sınırında 30 yıldır ektiğimiz (110 ada 3 parsel 28 dönüm ) hazine arazisi vardı. Paramız olmadığından bir türlü satın alamamıştık 5 yıl önce mera komisyonu meraya dahil etmiş şimdi 2B nin kapsamıda genişlemiş hazine arazileride satın alına biliyor ama biz burayı hala satın alamıyoruz artık mera olarak kayıtlı diye cevap geliyor. Neyapabiliriz? Bu durumun çözümü varmı ?