Tarımda Nasıl Para Yok ?

Herkese merhabalar. Ben tarım işine girmek istiyorum. Ailede tarım yapılıyor. Dayım son senelerde güzel paralar kazanıyor. Yeni mülkiyetler, araçlar alıyor. Ben sorduğumda ise hayır tarımda para yok, tarım yapılmaz, kuraklık var, su yok, öyle zor böyle zor gibi sözlerle karşılaşıyorum. Bunun gerçeklik payı nedir?
20 dönüm tarlada fasulye ekmenin maliyeti nedir, geliri nedir ?
20 dönüme ne ekilerek kar elde edilebilir, ne kadar edilir ?
Teşekkürler.

Herkese merhabalar. Ben tarım işine girmek istiyorum. Ailede tarım yapılıyor. Dayım son senelerde güzel paralar kazanıyor. Yeni mülkiyetler, araçlar alıyor. Ben sorduğumda ise hayır tarımda para yok, tarım yapılmaz, kuraklık var, su yok, öyle zor böyle zor gibi sözlerle karşılaşıyorum. Bunun gerçeklik payı nedir?
20 dönüm tarlada fasulye ekmenin maliyeti nedir, geliri nedir ?
20 dönüme ne ekilerek kar elde edilebilir, ne kadar edilir ?
Teşekkürler.
20 dönümden iyi bakım şartlarında 40 - 60 ton taze fasulye alırsın ne kazanacagini senin maliyetlerin ve pazarlaman belirler .İşçilik giderlerin fasulye tarımında maliyetin en büyük kismini olusturur...Komisyoncuları verirsen uçuk rakamlar kazanamazsin... Ben senin yerinde olsam 10 dönüm sebze ekerim domates biber fasulye salatalık v.b kendim kilo kilo pazarlarim

Ekecegin ürüne ve pazar durumuna göre değişir .
Yalnız her ne ekeceksen öncelikle son 3 yıldaki pazar durumunu bi araştırıp ona göre karar ver.
İstanbul gibi bir yerde şayet bilinçli iş yapıp ,kendin aracısız pazarlaya bilirsen ektiğin ürünü güzel para kazanırsın bence.