TARLADA SİLİNDİR MERDANE İÇİN YARDIM

merhaba arkadaşlar işlerin yoğun olması nedeniyle veya yetişmediğinden tarlayı ektikten sonra silindir merdane çekemedik . bazı tarlalar tezekli kaldı.biçercide mecburen yüksekten alıyor. şimdi buğday çimenin üzerine silindir merdane çeksek olurmu? :S

Ynt: TARLADA SİLİNDİR MERDANE İÇİN YARDIM

evet çekilebilir bi sıkıntı olacagını sanmıyorum öğle saatlerine doğru çiğ kalktıktan sonra çekerseniz yapraklarda yolma yapmaması merdanenin sarmaması için iyi olur

deymenci78 link=topic=62582.msg700284#msg700284 date=1360507929' Alıntı:
merhaba arkadaşlar işlerin yoğun olması nedeniyle veya yetişmediğinden tarlayı ektikten sonra silindir merdane çekemedik . bazı tarlalar tezekli kaldı.biçercide mecburen yüksekten alıyor. şimdi buğday çimenin üzerine silindir merdane çeksek olurmu? :S
cekilir biz ekinler kardeslensin diye hez zaman baharda cekeriz

çekilir çekilir daha şimdi geldim eve bende cekiyordum tam zamano cokta güzel oluyor ama biraz yavas gitmek lazım

cevo link=topic=62582.msg700292#msg700292 date=1360509659' Alıntı:
cekilir biz ekinler kardeslensin diye hez zaman baharda cekeriz

Cevdet kardeşim arpalara da çekilir mi? Yada siz arpalara da çekiyor musunuz?

bizim buralarda arpalara çekilir ama buğdaylara çekilip çekilmediğini bilmiyorduk.arkadaşlar sayesinde onuda öğrendik.

şimdi yaparsan toprak çok sıkı olur köklenmeye olusuz etki yapabilir diye düşünüyorum.ekdikden hemen sonra yapmak en doğru olan şimdi yaparsan bile döküm merdane ile yap sakın dolma teker le felan yapma tarla taş gibi olur çatlama yapar

ENES4422 link=topic=62582.msg700393#msg700393 date=1360518422' Alıntı:
Cevdet kardeşim arpalara da çekilir mi? Yada siz arpalara da çekiyor musunuz?
evet abi biz duz ara gireriz arpa bugday fark etmez topragi sikistirsin ekinleri ezsin cok iyi oluyor

Gübre attıktan sonra çekerseniz daha faydalı olur gibi.Bizim de çekeceğimiz birkaç yer var ancak ufak motor denk getirmek gerek :)