Tarlaları Nadasa Bırakmak Şart mıdır ?

Ynt: Tarlaları Nadasa Bırakmak Şart mıdır ?

Bu sene bizim burada gecen sene nadas olan yerler 250-400 kg arası arpa yaptı.Nadas olmayıp ekin veya fig,aspir gibi bitkiden sonra ekin ekilen yerler 50-100kg da kaldı.

Aspir tamam da baklagilden (fig) sonra yapılan Ekimden 100 kg verim alınıyorsa bir problem var burda.

Bizde nöbeti geçtim. Ayni yil icinda fiğ-bezelye sonrası kuruya ikinci mahsul ekilebiliyor ve verimi muazzam arttırıyor.

Bu işte bir yanlışlık var :)

sebazios link=topic=43599.msg918055#msg918055 date=1410421606' Alıntı:
Aspir tamam da baklagilden (fig) sonra yapılan Ekimden 100 kg verim alınıyorsa bir problem var burda.

Bizde nöbeti geçtim. Ayni yil icinda fiğ-bezelye sonrası kuruya ikinci mahsul ekilebiliyor ve verimi muazzam arttırıyor.

Bu işte bir yanlışlık var :)
Normalde hersene figden sonra arpa ekerdik guzelde arpa verimi olurdu ama bu sene yagmur yagmayinca toprak yandı eger yagmurlar zamaninda yagsaydi gene guzel ekin yapardı.

ben 4 senedir fiğ buğday kombinasyonu uyguluyorum gerçekten güzel verim yapıyor .hem tarlada boş kalmamış oluyor.

enesyasin link=topic=43599.msg918064#msg918064 date=1410422430' Alıntı:
ben 4 senedir fiğ buğday kombinasyonu uyguluyorum gerçekten güzel verim yapıyor .hem tarlada boş kalmamış oluyor.

Ben bu yıl bezelye-aycicegi (iki mahsul) kombinasyonu denedim. Bir daha da vazgeçmem.

Tarla yorulmuyor, organik madde artıyor, ph dengeleniyor. Buğdaya güzel/temiz zemin hazırlıyor.

Tavsiye ederim.

sebazios link=topic=43599.msg918101#msg918101 date=1410440047' Alıntı:
Ben bu yıl bezelye-aycicegi (iki mahsul) kombinasyonu denedim. Bir daha da vazgeçmem.

Tarla yorulmuyor, organik madde artıyor, ph dengeleniyor. Buğdaya güzel/temiz zemin hazırlıyor.

Tavsiye ederim.
kardeş ekisini aynı anda mı ektin yoksa önce bezelye sonra ayçekirdeğimi kombinasyon deyince anlamadım

umut71 link=topic=43599.msg918146#msg918146 date=1410454576' Alıntı:
kardeş ekisini aynı anda mı ektin yoksa önce bezelye sonra ayçekirdeğimi kombinasyon deyince anlamadım

Ilk mahsul yem bezelyesi. 25 Ekim 2013 ' de ekildi. 05 Haziran 2014 ' te (yağmurlar dolayısı ile biraz geç) biçildi.

7a3evadu.jpg

Ikinci mahsul ayçiçeği. 1 Temmuz ' da ekildi. 1 ay sonra biçilir tahminen. (Foto 30 gün öncesinin)

edarasas.jpg

Kuruda, hiç sulama yapılmadı. Ama bu yıl sene yardım etti. Çok güzel yaz yağışları alındı. Seneye bezelyeyi sırf azot takviyesi yapması için ekicem. Islanır, ıslanmaz çok kafaya takmam. Erkenden biçip zamanında ayçiçeğini ekicem.