Taş toplama makinası yardim


Merhaba arkadaşlar
Taş toplama makinası ile taşı toplanan tarlada verim düşüklüğü olur mu
Bugün bı arkadaş 3 yıl verim alamadım dedi
Toprağı un gibi yaptığı için dedi
Hatta Ziraat mühendisi de aynı şeyi demiş
Bilimsel bı açıklaması var mı
Bilen varsa yesillendirsin lutfen
 
taşın verime etkisi oldugunu ilk defa duyuyorum topragı un gıbı yapmasıyla alakası yoktur çünkü rotavatör gibi aletler de un gıbı yapıyor tarlayı
 
Mantık yürütürsek taşlı tarla ile taşsız tarla bir olmaz .taş verimi düşürür .çünkü bitkiler toprakta yetişir. 1 dekar toprakla bir dekar taşlı toprak bir mi .taş yoğunluğuna göre 1 dekarda ne kadar taş var ise bitkinin topraktan faydalanma oranı o kadar düşer.
 
Tamamen saçma bir iddia. Benim tarlamın yanındaki komşu tarla yoğun taşlıydı. Geçen yıl taşı topladı, 450 kg verim aldı, benim taşlık arazim ise 300 kg verimle sınırlı kaldı. Çünkü yoğun taş örtüsü tohum çıkışlarını seyreltti.
 
bence tamamen yanlış bir düşünce;
toprağı serin tutma olarak düşünelim taş topraktan geç ısınır geç soğur öğlen sıcak oldu tamam geç ısınarak bir süre kazandırdı bu sefer geç soğuyarak havanın serinlemiş olmasına rağmen sıcaklık vermeye devam edecek bir süre daha.

ikincisi örneğin buğday ekiyoruz mibzerimiz diskli dekara 20 kg atıyoruz, diskler taştan her sektiğinde buğdayı alta gömmek yerine üstte bi yere atacak açıkta kalacak çıkamayacak yada kuşlar karıncalar vs. taşıyacak, senin belkide tarlaya attığın tohum 18kg'a kadar düşecek belkide daha fazla düşecek.
 

Biz üç yıldır taş toplama işi yapıyoruz hem kendimizi hem başkalarına ve yılda 300-400 dekar alan topluyoruz faydası saymakla bitmez hiçbir zararını görmedim. O belki taş kırmadan bahsetmiş olabilir çünkü taş toplama toprağa dokunmuyor elek gibi bi çoğu kendiliğinden akıyor zaten.
 
ben geçen yıl aşırı taşlı tarlamı topladım bir verim düşüklüğü olmadı ama benim tarlada hala 5 cm çapında milyonlarca taş var ama bence onlar avantaj toprağı sıkıştırmıyor.bence tek avantajı bu.

 
ziraat odasından taş toplama makinası kiralamak istemiştim şanzuman yağı karışır korkusuyla vazgeçtim karışmaması için yapılacak bi işlem varmıdır
 
ziraat odasından taş toplama makinası kiralamak istemiştim şanzuman yağı karışır korkusuyla vazgeçtim karışmaması için yapılacak bi işlem varmıdır
içinde kalacağı 1-2 lt yağ belki onunda zararı olmaz.Ha içim rahat etsin diyorsan pistonları sök yerinden ve hortumlarından iyice boşalt yağı olsun bitsin.Bu kadar ince düşünmeyin birşeycik olmaz.
 
Biz üç yıldır taş toplama işi yapıyoruz hem kendimizi hem başkalarına ve yılda 300-400 dekar alan topluyoruz faydası saymakla bitmez hiçbir zararını görmedim. O belki taş kırmadan bahsetmiş olabilir çünkü taş toplama toprağa dokunmuyor elek gibi bi çoğu kendiliğinden akıyor zaten.

Kardeşim ben taş toplama makinası almayı düşünüyorum nasıl para kazandırıyormu
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt