Ben 90 bin gördün tarla sap olsun 150 de basılır
Çorlu olcay arkadaşım benim 200 bin bastılar 4 makina
Zamanında tek makina 110bin bastılar
O adamlar profosyonel hocam diyorki kamyon söförü tuttuk o bağladı diyor kamyon şoforü iyne kirsa 2 günde degiştiremez sente atlasa 1 hafta yatar makinaBen 90 bin gördün tarla sap olsun 150 de basılır
Allah bereket versin, şükür diyelim.Para toplanıyor mu hocam.
Uygun zamanda gidince sorun olmuyor. Ürün satılacak v.s. tabi ki biraz zaman geçmesi gerekiyor.Günde 8 saat üzeri çalışmış tebrikler [emoji122][emoji122][emoji122][emoji122] parayı peşin aldıysanız süper [emoji609][emoji609]
Tır şoförü, eski sezonlarda da balye şoförlüğü yapmış, kişidir.O adamlar profesyonel hocam diyor ki kamyon şoförü tuttuk o bağladı diyor kamyon şoforü iğne kırsa 2 günde değiştiremez sente atlasa 1 hafta yatar makina
O adamlar profosyonel hocam diyorki kamyon söförü tuttuk o bağladı diyor kamyon şoforü iyne kirsa 2 günde degiştiremez sente atlasa 1 hafta yatar makina
Neyse boşver abi biz önümüze bakalimAnladım Cemo ben seni adamıda tarlaya bırakıp başının çaresine bak denmez [emoji28] ekip destek
Sezon ortalaması genelde 70 000 altına düşmez, bu sezon hava durumları çok müsait gittiğinden iyi iş kaçırabildik.Ben 90 bin gördün tarla sap olsun 150 de basılır
Neyse boşver abi biz önümüze bakalim
Benim demek istedim anlaşilmadi
6000 dk , buğday+arpa , 30 TL/dk, 100 000 balye , 3 TL/adetbizim bölgede çalışmaz diyeyim o zaman. ben çiftçi olarak kötü biçere mısırı mı biçtirmem şahsen. bir de senede 10 bin € bile kazanamıyorsa bu işi yapmaya gerek bile yok zaten. velhasıl aldınız mı çalıştırmanız lazım bir şeye benzemesi için.
Benim doğum sene başlamışsıniz hocam [emoji4]. bende 8- 10yasinda başladım traktör sürmeyeTır şoförü, eski sezonlarda da balye şoförlüğü yapmış, kişidir.
Biçercilik işi ekip işidir. Gezici servis desteği de alıyoruz.
1978 yılından beridir biçer kullanırız.
2015 te sadece bizim burada çalışarak 1 ayda 40000 balya bağlamıştım.Egeden başlayıp Kütahya dan çıkan bir biçerci olsaydık 100000 e yakın bağlardık ama biz sadece kendi köyümüzde çalışıyorduk.Şimdide zaten piyasaya çalışmayı bıraktık .O zamanlar iyi sapta günde 1600-1700 balya rahat yapıyorduk.Rıdvan 100 bin balya bağlayacak zaman yok sezonda 3 ay boyunca hergün 1000 adet balya üstü baglamasi lazim busezon haziran 25e kadar full yağiş gitti haziran 25de başlasa eylul 25e kadar araliksiz baglamasi lazim hicmi ariza acmadi hicmi yagmur olmadi sezonda tek makina tek şofor imkansiz 2006 dan beri buiş icersindeyim
Abi 23 bin euro 230 bin ediyor siz 9 bin dekarı kaç TL ye biçtiniz çıktı bu paraKonu güncel.
23 000 euro taksidi 9000 dk yer biçerek çıkardık.
Traktöre tır şoförü tuttuk, 100000 adet balye bağladı.
Sadece şöför ler 20 biner lira alsa kahyada alır bir miktar 50 bin gider 30 TL nin 15 TL si masrafa gider yakıt ve arıza balyayı Akif hesaplar 3 adamın günlük 2 şer paketten sadece 6 paket eşittir 120 TL sigara parası var6000 dk , buğday+arpa , 30 TL/dk, 100 000 balye , 3 TL/adet
3000 dk ayçiçek , 25 TL/dk ,
İki şoför + Bir kahya ,
Varın hesabı siz yapınız.
Ufuk abi yapılan balya hem balya makinasının hem biçerdöverin masrafını çıkarmış. Biçerden gelen para Irfan hocama kalmış.Abi 23 bin euro 230 bin ediyor siz 9 bin dekarı kaç TL ye biçtiniz çıktı bu para
Hıı o şekil olabilir ama bizim de her dekardan 4 balya çıkıyorUfuk abi yapılan balya hem balya makinasının hem biçerdöverin masrafını çıkarmış. Biçerden gelen para Irfan hocama kalmış.