Teff grass yem bitkisi

Hayırlı akşamlar cümleten. Tesadüfen bu bitkiye rastladım daha önce ekimini yapanınız varmı su isteği nasıldır teşekürler.

IMG_5851.JPG

Hayırlı akşamlar cümleten. Tesadüfen bu bitkiye rastladım daha önce ekimini yapanınız varmı su isteği nasıldır teşekürler.

Ekli dosyayı görüntüle 33519

Hocam biz bu sene yaz aylarında reygrasımız olmayacağı için 5 dekar bir araziye ektik yaz boyu yeşil ot yedi hayvanlar ama malesef tam verimli kullanamadık cok sulayamadık ama yenede hayvanlar baya faydalandı yazın yeşil yedirmek için iyi bir bitki

Hocam biz bu sene yaz aylarında reygrasımız olmayacağı için 5 dekar bir araziye ektik yaz boyu yeşil ot yedi hayvanlar ama malesef tam verimli kullanamadık cok sulayamadık ama yenede hayvanlar baya faydalandı yazın yeşil yedirmek için iyi bir bitki

Su isteği nasıl acaba o önemli iç anadoludayız mağlumm yazın yagmur yok nerdeyse 1 iki suyla biçime gelirmi

Su isteği nasıl acaba o önemli iç anadoludayız mağlumm yazın yagmur yok nerdeyse 1 iki suyla biçime gelirmi

En az iki defa iyi sulama yapman gerekiyor yoksa fazla boy yapmiyor
Biz eskiden sulak tarlalara yonca ekerdik ,yazin yoncayi bicip 1- 2 gün bekletip yedirirdik gayet verimli olurdu
Ama artik sular cekildi kuyulardan, sadece yulaf ekiyoruz

Mısırın yeri ayrı yeşil otun yeri ayrı bu sene ektim ben gec ektik ama genede guzel oldu bu sene mayıs 15 de tekrar ekecegim zıra ıc anadolu bölgesinde yazın yesil ot elde ediyosunuzda daha ne istiyosunuz arkadas yesil otun yerini ne mısır sılajı ne yem nede yonca tutar yeri olan eksin faydasını fazlasıyla görürsünüz

Mısırın yeri ayrı yeşil otun yeri ayrı bu sene ektim ben gec ektik ama genede guzel oldu bu sene mayıs 15 de tekrar ekecegim zıra ıc anadolu bölgesinde yazın yesil ot elde ediyosunuzda daha ne istiyosunuz arkadas yesil otun yerini ne mısır sılajı ne yem nede yonca tutar yeri olan eksin faydasını fazlasıyla görürsünüz
Abiler bu tefgrası eksek yaz boyu kaç kez biçilir ve toplam kaç balya ot alınır?

Hayvancılıkta protein herzaman pahalı olan şey. Mesela kılçıklı buğdayların çoğunda, makarnalıkarda, yulafda, triticalede, 1 kg silajdaki protein 50 gr a yaklaşıyor mısırda bunun yarısından daha da az. Ayçiçeği küspesi, pamuk küspesi tamam aşırı pahalı değil ama ucuzda değil 26 protein pamuk tohumu küspesine en aşağı 1 lira istiyo onu da 2-3 ay bulursun sonra hem pahalanır hemde bayatlıyo sonra. Soya küspesi zaten 3 lirayı buluyo, o yğzden bizde artık yavaş yavaş buğday silajına geçilip mısırı tanelik yetiştiriyorlar

Abiler bu tefgrası eksek yaz boyu kaç kez biçilir ve toplam kaç balya ot alınır?

Ben sahsen telfgrası begenmedim reyglas ondan binkat daha iyi hem hayvanlar daha bi istahla yıyıyor hem verimi güzel busene ikinci senem gene verim alamadim 1 bicim yaptim oda yarım yamalak

hocam mısırda proteyin 6-7 oluyor enerejifazla oluyor otta proteyin 16 -14 aralıgında enerjimısıra nazaran birazdaha az oluyor mesela ben reygrası analiz yaptırdım 14 protein 3200 enerji cıktı