Tek çekerle kaz ayağından nefret edenler ...

Ynt: Tek çekerle kaz ayağından nefret edenler ...

bazı arkadaşlar özelliklede ali kocaya ağabeyimiz konuyu sanırım yanlış anlamış ... kendisinde özrü dilerim ... baştan söylemek istiyorumki ben bu foruma ilk üye olduğu günden bugüne kadar hiç kimse ile dalga geçen yada böbürlenen hiç bir mesaj yazmadım vede konu açmadım ... bu konuda kesinlikle o şekilde bir konu değildir ... çiftçeker traktör olayına gelincede evet ende bir çiftçeker traktör sahibiyim ve emin olunki tek çeker traktör ilede bu sitedeki üyelerin %80 ninden daha fazla kazayağı çektim ve diğer işlerde çalıştım . bunuda sakın böbürlenme gibi algılamayınız ... ha bu arada kullandığım çiftçeker traktörde zaten sitedeki tek çeker traktör sahiplerinin bir çoğunun traktöründen daha küçük ... konun isminden şahsım adına yapılan abzı yorumlara da hayert ettim ... nereden bu sonuca vardınız anlamadım ...

eni yanlış anlayan arkadaşlarıın hepsinden özür dilerim ... ama sırf laf kalabalığı yapak için gereksiz yorum yapan arkadaşlarada kesinlikle cevap vermeyeceğim ....

Yok kardeşim hem kaz ayağı hemde dırmık ikisi birlikte olanları var çok güzel yapıyor tarlayı :)
Sade kaz ayağı cılız olur ;)

Akar link=topic=26910.msg231713#msg231713 date=1259789010' Alıntı:
Yok kardeşim hem kaz ayağı hemde dırmık ikisi birlikte olanları var çok güzel yapıyor tarlayı :)
Sade kaz ayağı cılız olur ;)
bizde öyle daha güzel sövdürüyo kendine :D

şunun şurası türkiyedeki çiftçiler kaç senedir çiftçeker kullanıyor ki,yakın bir zamana kadar hep tek çekerdi,konuyu açan kişide çiftçiliği sadece çiftçeker traktörlerle yapmadığını söylüyor zaten,niye böyle anlamsız yere çekiyorsunuz ki,evet tek çekerle kaz ayağı çekmek resmen ölüm hele traktör masseyse:)

benim çocukluğumda da 1975 yılında 154 leyland 1981 135 ferguson ve 1995 54c daha evel 1970 li yıllarda at çifti koştuk arkadaşlar , allah insana zamanla neler verir, okay arkadaşımızın açtığı konuyu da yanlış anlamamak lazım aksi taktirde çift çekeri olan arkadaşlar konu açarken durup düşünür kaldıki bu devirde herkesin peşin parayla traktör alabileceğinide zor görüyorum (ben gibi) bilahsa ekim zamanında toprağın kupkuru olduğu zamanda tarla hazırlarken tutunamamadan dolayı tek çekerlerin de çok uğraştırdığı aşikar..hepinize sevgi saygı ve başarılar..

masseysuper90 link=topic=26910.msg231738#msg231738 date=1259826484' Alıntı:
Millet anasından çiftçekerle doğmuş valla helal olsun .................................

????????????

Merhaba Arkadaslar,
bizde tek çeker 60-56 var. bu seneye kadar traktöre ve işe pek yaklaşmadım üniversitede okurken ve çalışırken.. bu sene çiftliğe dalmak nasip oldu. kazayağı da neyki diye içimden geçiriyordum ama emin olun ki çift sürmekten daha zor. lift-o-matic denilen olayı unutun bir kere, ya çok batar patinaj yaptırır yada az batar sıyırıp gider. sürekli olarak ayar vermek lazım.

bizim akraba pancarı kaldırmış.1 dönüm pancar yerine gaz ayağı çekene kadar bir saat geçti desem yeridir. benim üşengeç akraba pancar dallarını toplamamış tarladan o nedenle uzun sürdü aslında :))

motor çiftçeker olursa çok battı, patinaj yapıyor derdi olmaz bana göre.
çiftçeker traktörler de manevra yeteneği çok fazla olmuyor ama. tt 55 pancar kepçesi gelmişti 4wd. bir kere deneme fırsatım oldu.

çiftçeker traktörlerde yakıt gideri de az sanırım tek çekere göre.

safanuroglu link=topic=26910.msg236400#msg236400 date=1261415001' Alıntı:
Merhaba Arkadaslar,
bizde tek çeker 60-56 var. bu seneye kadar traktöre ve işe pek yaklaşmadım üniversitede okurken ve çalışırken.. bu sene çiftliğe dalmak nasip oldu. kazayağı da neyki diye içimden geçiriyordum ama emin olun ki çift sürmekten daha zor. lift-o-matic denilen olayı unutun bir kere, ya çok batar patinaj yaptırır yada az batar sıyırıp gider. sürekli olarak ayar vermek lazım.

bizim akraba pancarı kaldırmış.1 dönüm pancar yerine gaz ayağı çekene kadar bir saat geçti desem yeridir. benim üşengeç akraba pancar dallarını toplamamış tarladan o nedenle uzun sürdü aslında :))

motor çiftçeker olursa çok battı, patinaj yapıyor derdi olmaz bana göre.
çiftçeker traktörler de manevra yeteneği çok fazla olmuyor ama. tt 55 pancar kepçesi gelmişti 4wd. bir kere deneme fırsatım oldu.

çiftçeker traktörlerde yakıt gideri de az sanırım tek çekere göre.
bnce yakıt şöyle düşüyor çift çekerde,ikitane örn:td65 tek çeker ,td65 çift çeker getir:tek çeker oln çiftte zorlaya zorlaya gittiği için daha fazla yakabilir,ama çift çekerde önler de asıldığı için zorlanma hat safada oluyor,bnce bu yöndn tek çekere göre az yakabilr.ama bnm bilidğim kadarıyla bu konuda daha çok bilgisi olan arkadaşlar wardr eminim!?

benim eski motorum fergusson 398 bu kazayağı yüzünden 3-4 sefer battı gerçekten tek çekerle kazayağı çekmek zor hele çamur tarlalarda hep dikkatli gitmek gerekio

harunland link=topic=26910.msg238287#msg238287 date=1262214643' Alıntı:
benim eski motorum fergusson 398 bu kazayağı yüzünden 3-4 sefer battı gerçekten tek çekerle kazayağı çekmek zor hele çamur tarlalarda hep dikkatli gitmek gerekio
çamurda kazayak mı çekiyorsunuz ilk defa duydum

leylantın kazayağına hastayım yeşil başın yük çekmesine :) Evet tek çeker traktörle kazayak çekmek gerçekten eziyet hele bizim gibi zeytincilikle uğraşıyorsanız ağaç aralarına girerken çok zorluk oluyo hele en zor olanı ise arkaya bakıyım ağaç arasına gireyim onu yapayım buna dikkat edeyim derken önünüzü döndüğünüz bir anda çotanak!! diye zeytin dalının kafanıza patlaması olabilir...

Şaka bir yana Okay abiye yöneltilen sözler çok canımı sıktı bu konuda ne gibi bir art niyet olabilir ki???
masseysuper arkadaş senin görevin ortalık karıştırmak mı ?? Kaç kere uyarmamız gerekiyor seni? Lütfen yorumlarına dikkat
bu arada...
masseysuper90 link=topic=26910.msg231738#msg231738 date=1259826484' Alıntı:
Millet anasından çiftçekerle doğmuş valla helal olsun .................................

mazot ucuzlasımda tarlalarımız beton yığını olmasında tarım arazileri fabrika kurup telef olmasında
çifçiye hor bakılmasında ürünlerimiz deyerini görsünde. BABAM, DEDEM, gibi tekçeker.
gerekirse öküzle çifçilik yapılır. ÇÜNKÜ BAŞKA KÜY.BAŞKA KASABA.BAŞKA ŞEHİR .BAŞKA TÜRKİYE YOK

150 BEYGİR ÇİVT ÇEKER OLSA TARIM KAZAN DIRMAZ GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMAZSA GÜZELİM VATAN
BİRİLERİN KAZANCI İÇİN ORMANLAR YAKILIR TARIM ARAZİLERİ BETONLAŞILIRSA EYİTİMSİZ TARIM.
( İLAÇ.GÜBRE KULLANILIRSA) TRAKTOR 150 HP OLSA NE YAZAR.

garip link=topic=26910.msg240130#msg240130 date=1262941151' Alıntı:
mazot ucuzlasımda tarlalarımız beton yığını olmasında tarım arazileri fabrika kurup telef olmasında
çifçiye hor bakılmasında ürünlerimiz deyerini görsünde. BABAM, DEDEM, gibi tekçeker.
gerekirse öküzle çifçilik yapılır. ÇÜNKÜ BAŞKA KÜY.BAŞKA KASABA.BAŞKA ŞEHİR .BAŞKA TÜRKİYE YOK
çiftçilik batacak bitecek.herkes bu mesleği bırakacak.tarım arazileri ucuzlayacak.sermaye gelip bütün tarlaları satın alacak.çiftlikler olacak.bizde şehirlereki varoşlarımıza yerleşecez.dikenli telle çevrili büyük çiftlikler olacak.içinde çift çeker traktörler çalışacak.biz kenardan gıptayla bakacaz.bu gidişatın sonu bu kardeş ye seve seve uyacan yada uydurulacan.medya arazilerimiz yabancılara sattığımız için bizi kahraman ilan edecek.Avrupa birliği bile destek mesajları yollayacak. ' ' ne iyi ettiniz de sattınız.siz zaten fakir birer köylüsünüz.teknoloji ile artık buralardan daha fazla ürün alınacak.dünya açlıktan kurtulacak. ' ' denecek.biz ise sattığımız arazilere işçi girebilmek için yarışacaz.

ALLAH kulundan kıymetini bilmediği nimetini alırmış.
bu bağlamda çiftçinin kıymetini bilmeyenlerde ya çiftçisiz kalacak yada çiftçinin kıymetini bilenler gelecek.
İNŞALLAH kadir kıymet bilenlerle çiftçiliğe devam ederiz.

Her acı geçer, dünü unutulur,
Uzun olsada gece sabaha bulur.