2016 yılı tohumluk ayçiçeği üretimi sezonunu baştan sona resimlerle anlatmak istedim.





























Teşekkür ederim . Topraklarımız çokta iyi sayılmaz genelde ph sı çok yüksektir su olmassa hiç birşey yetiştiremiyoruz.çok güzel paylaşım olmuş eline sağlık ama maşallah toprak yapısı çok güzel görünüyor boğaz doldurması yaptığınız resimde belli oluyorda![]()
Sagol rıdvan abi .verimler bu yıl çok iyiydi . Dekara 100 kg-280 kg arası değişti .tabi iyi bakan iyi aldı . Fiyatıda trakya birliğin açıkladığı fiyatın 3.5 katını veriyorlar.6100 tlden ödeyecekler bu yıl .Guzel paylasim Ilker tohumluk ayciceginde verim ve fiyat nasıl ?
Nisanın ilk haftası dekara 50 kg 15.15.15Güzel paylaşım
dekara kaç kg gübreleme ,hangi işlemler, kaç defa sulama,ot ile mücdelede hangi ilaçlar kullandığınızı hangi dönemlerde ilaçlandığı anlaşmalı olarak ayçiçeğini kimlerle anlaştığınızı ve koşullarının ne olduğunu vs paylaşırsanız sevinirim herkeze yararlı olur böylece...
teşekkürler![]()
[MENTION=47737]ilkertetik[/MENTION] dekara kaç kilo verim aldınNisanın ilk haftası dekara 50 kg 15.15.15
Mayısın 5 de kurt ilacı ve ot ilacı atıldı (ismini unuttum )
9 mayıs ilk erkek ekimi
2 hafta sonrası dişilerin ekimi
Haziran başında 25 kg suyla birlikte üre
Haziran sonunda 20 kg suyla birlikte sülfat atıldı
Temmezda başında yine suyla birlikte 200cc hümik asist atıldı
1 sefer ara sürümü 1 seferde boğaz doldurması yapıldı .
Yaklaşık olarak sulama periyodum
3+4+5+6+6+7+6+5 saat olmak üzere yağmurlama ile 8 defa sulama yapılmış oldu . 1 haziran ve 1 eylül tarihleri ilk ve son su arası.
Anlaşmamızda pionner şirketiyle.
Tohum işcilik biçim onlara ait
Ekim sulama bakım bize ait
[MENTION=47737]ilkertetik[/MENTION] dekara kaç kilo verim aldın
[MENTION=941]ahmet[/MENTION]k kaya abi bizimkisi tohumluk bn 150 kg aldım. Zaten ortalama 100 ile 250 arası. Toprak yapısı çok fark ediyo2016 yılı tohumluk ayçiçeği üretimi sezonunu baştan sona resimlerle anlatmak istedim.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Toprak yapısı çok fark ediyo. Ama bu yağlık degil. Trakya birlik ayçiçeginin fiyatını ne açıklarsa biz onun 3.5 katından alıyoruz fiyatını. İlacın ismini ilerleyen günlerde aldığımda paylaşayım. ilaç sarı renkte oluyo makinaya ve traktöre yapışınca bi süre alınmıyor.Trakyada bu hizmeti yapsak 300kg nin altına düşmez yağ oranı da 50 gelir heralde.
Olmaz olurmu abi çok eziyetli. Özelliklede yaprakları vücuduna sürütüyo bide arı kovanları oluyo arı sokuyor felanGüzel fotoğraflar İlker eline sağlık bereketli olsun, ayçiçeğinin boyu uzadıkça yağmurlama sulama zor olmadı mı?
Ekimden 1 ay önce saçıp karıştırıyorum. Mayıs başı gibide ekiliyor. Bnce 50 kg çok degil çünkü topraklarımızın organik maddesi çok düşük. Su ve gübre olmassa mahsulde olmuyo.Güzel paylaşım.Ben pioneer ekiyorum demek sizlerin ürettiği tohumlukları kullanıyoruz.
Birde dikkati mi çeken bir nokta var.Dekara 50kg 15.15.15 taban gübresi çok değil mi?Bunu karığa mı yoksa saçarak mı veriyorsunuz? Daha az atılıp aynı verim belki yakalanabilir hem maliyeti de kısmış olursunuz diye düşünüyorum.
Sağolasın abi. Tohumluk olduğu için çok verim yapmıyo. 100 250 ortalama verimiMaşallah Allah kolaylık versin kardeşim. Hem sulama hem gübre verip aldığınız verim düşük değil mi
Sağolasın abi. Tohumluk olduğu için çok verim yapmıyo. 100 250 ortalama verimi