tosuncuklar :)

Ynt: tosuncuklar :)

Masallah guzel kardesim allah utandirmasin.. Bol kazanclar dilerim... Bunlar kac aylik? Yem olarak ne veriyorsun? Birde son olarak bunlari ufak yastan beri mi bakiyosun yoksa belirli yasa vardiktan sonra mi aldin?
Allah yardimcin olsun selamlar..

Denizlihorozu link=topic=70664.msg809502#msg809502 date=1386944952' Alıntı:
Masallah guzel kardesim allah utandirmasin.. Bol kazanclar dilerim... Bunlar kac aylik? Yem olarak ne veriyorsun? Birde son olarak bunlari ufak yastan beri mi bakiyosun yoksa belirli yasa vardiktan sonra mi aldin?
Allah yardimcin olsun selamlar..
sağol abi Allah cümlemizi utandırmasın bunlar 11 14 aylık arası yem olarak özdenler yem fabrikasının yemini kullanıyorum şimdilik ben bunlar ağustos ayında almıştım 7 10 aylık kadardı 16 17 aylık olduklarında falan satıyoruz

samet 39 link=topic=70664.msg809503#msg809503 date=1386945238' Alıntı:
sağol abi Allah cümlemizi utandırmasın bunlar 11 14 aylık arası yem olarak özdenler yem fabrikasının yemini kullanıyorum şimdilik ben bunlar ağustos ayında almıştım 7 10 aylık kadardı 16 17 aylık olduklarında falan satıyoruz
Kaba yem veya baska yem kullanmiyomusun? Foto da arpa mi var pek gozukmuyor...

Denizlihorozu link=topic=70664.msg809504#msg809504 date=1386945568' Alıntı:
Kaba yem veya baska yem kullanmiyomusun? Foto da arpa mi var pek gozukmuyor...
kaba yem olarak yanlızca saman veriyorum ilk dönem yonca ve yeşile biçilmiş buğday balyası verdim buğday yulaf ve arpa ezmesi kullanıyorum ayçiçeği bırakmıştım harmanda birazda ama bitti o. şimdi yarma yem ve saman sürekli önünde yem bulunuyo

MATADOR-83 link=topic=70664.msg809524#msg809524 date=1386948496' Alıntı:
bende besicilik yapıyorum 18 tane besi danam var. acaba mahsuru yoksa alış maliyetin ortalama ne kadar?
19 tane dana 41 bin tl ye topladık 1800 de aldık 2500 de aldık

ismail_17 link=topic=70664.msg809298#msg809298 date=1386908537' Alıntı:
Bizim bölgeye göre trakya daha soğuk, oluyor yinede soğuktan korkan arkadaşlarım iyi baksınlar fotolara :)
Bizim bölgede açık besi dahada uygun kapalıda besi topallık ve çeşitli sorunlar yapıyor .
Süt sığrıda yarı açık beside daha avantajlı oluyor.
Et ırkları daha avantajlı oluyor ama alırken de pahalı herkes et ırkına saldırıyor.
Kolay gelsin Samet güzel fotolar.
sağol teşekkür ederim açık besi hem kolay hemde sorunsuz

Bereketli olsun Maşallah ,besi hayvanları üzerinde doğal olarak alıştılarsa soğuğun kötü etkisi pek olmuyor netten görüyoruz ABD deki büyük besi çiflikleri komple açık karda kışta soğuk havalarda hayvanların enerji ihtiyacı artıyor doğal olarak yemlerini biraz artırmak gerekiyor,ama iklimler farklılaştı havalar aniden soğuyup aniden ısınabiliyor buda süt ineklerinde düşüklük yapabiliyor,paylaşım için teşekkürler.

hacimmet link=topic=70664.msg809985#msg809985 date=1386997531' Alıntı:
Bereketli olsun Maşallah ,besi hayvanları üzerinde doğal olarak alıştılarsa soğuğun kötü etkisi pek olmuyor netten görüyoruz ABD deki büyük besi çiflikleri komple açık karda kışta soğuk havalarda hayvanların enerji ihtiyacı artıyor doğal olarak yemlerini biraz artırmak gerekiyor,ama iklimler farklılaştı havalar aniden soğuyup aniden ısınabiliyor buda süt ineklerinde düşüklük yapabiliyor,paylaşım için teşekkürler.
teşekkür ederim sağol bu şekilde besi yapılacak hayvan en geç ekim ayı sonuna kadar toplanmalı ki hava koşullarına göre kendini hazırlasın malum hayvanları besi için topluyoruz bazıları ahırda bağlı olarak bazıları kapalı alanda salma olarak yaşamış oluyolar kış ortasında ahırdan bağlı bi danayı alıp açık besiye salamazsın doğal olarak. benim yaptığım sürekli yem bulunduruyorum önünde bağsız oldugu için isteyen istediği zamanda yem yesin diye bağsız hayvanlara saatle yem verirsen büyük bi yemlik ve hepsi aynı boy yada kiloda olmaları gerek diğer türlü küçükler hep ezilir ve az yem yer ....

bereketli olsun samet Allah bol kazançlar versin. birşey soracağım. Bu işte ortalama 8 ay kadar besi yapıp kestiriyorsunuz anladığım kadarıyla bu süreçte ne kadar masraf yapıyorsunuz ve tahmini kazanç ne kadar oluyor.

trakyalı22 link=topic=70664.msg836635#msg836635 date=1390942960' Alıntı:
bereketli olsun samet Allah bol kazançlar versin. birşey soracağım. Bu işte ortalama 8 ay kadar besi yapıp kestiriyorsunuz anladığım kadarıyla bu süreçte ne kadar masraf yapıyorsunuz ve tahmini kazanç ne kadar oluyor.
sağol arkadaşım teşekkür ederim cümlemizle beraber herkese bol kazançlar versin. bu besi işinden kimin ne kadar kazanacağı dayanma gücüne bağlı bide peşin çalışmaya bağlı ben 36 tl ye yem alıyorum diğer yemin yarısını kendim üretiyorum yarma için arpa buğday yulaf ayçiçeği karıştırıp ezme yapıyorum saman kendimden bağlıyorum hayvan başına aldın yem fiyatı dana fiyatı kesim fiyatı bir sürü nokta var senin anlayacağının kimse ne kazandığını bilmiyor minimum 500 maksimum 1000 tl hayvan başı olabilir