TR6 120 Kullananlar varsa bilgi verebilir mi?


Aleyküm selam,
400 dekar kuru tarım için tek traktör pek mantıklı gelmiyor.
NH T5 110 EC ve TT4.75 iki traktör olsa sizin için daha kullanışlı olur.
Pulluğu 5 soklu kullanacağız diye bir anlayış yok. Derin sürüm ihtiyacı varsa 3-4 soklu pullukta güzel iş yapar.
25 sıralı hububat ekim mibzeri gayet güzel olur. 22-24 diskli merdaneli diskaro , 9-11 bacak çizel, 72 diş 30 cm aralı 6*12 sıralı tırmık, 25 bacaklı tiller , 1 tonluk ilaçlama holderi( 15 m kanat açıklığı), 15 m^3 çift dingil tandem römork ihtiyaçları karşılar.
Römorkta Köksal, Tınaz, Palazoğlu, Akın gibi markalar çevrede kullanılıyor.


abi ben tarlayı 700 dönüme kadar çıkarıcam. çok araştırıyorum. t6020 gönlümden geçiyor. tr6 120 serisi nasıl bilmiyorum. Ama abi sen bana yol göster. diyelim ki t6020 aldım ya tr6 120 aldım.
benim pulluk seçimim ne olmalıdır? toprak yapısı kimi yerler taşlı ve killi toprak. tarla engebeli
römork 10 ton yeterli midir? (önden dönmeli istemiyorum.)

mibzer hangisinden ve kaçlık alınmalı ?
krom olarak kaçlı ve hangi marka önerirsin?

bunları açıklarsan çok ama çok sevinirim :) ALLAH'a emanet ol abi
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
abi ben tarlayı 700 dönüme kadar çıkarıcam. çok araştırıyorum. t6020 gönlümden geçiyor. tr6 120 serisi nasıl bilmiyorum. Ama abi sen bana yol göster. diyelim ki t6020 aldım ya tr6 120 aldım.
benim pulluk seçimim ne olmalıdır? toprak yapısı kimi yerler taşlı ve killi toprak. tarla engebeli
römork 10 ton yeterli midir? (önden dönmeli istemiyorum.)
mibzer hangisinden ve kaçlık alınmalı ?
krom olarak kaçlı ve hangi marka önerirsin?
bunları açıklarsan çok ama çok sevinirim :) ALLAH'a emanet ol abi
T6020 Elit'de güzel makinedir.
Böyle salınımlı pulluk bulabilir miyiz?
Arazide rampa çoksa üst modele bakmak mantıklı görünüyor.
 
Hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Ben mesajda belirttim zaten şahsen kullanmadım diye. Benim demek istediğim şu bir traktörün 112 HP olanıda aynı kiloda, 122 HP olanıda aynı kiloda, 132 HP olanıda aynı kiloda. Bu mantığa uygun mu sizce? En baştan zaten bir sorun var burda. Daha tarlaya koşmadan dışarıdan bakıldığında insan anlıyor. Ya 132 ve 122 HP olanların kiloları az yada 112 HP(Tr.6120) olanın ağırlığı fazla.


Nh broşürlerine baktığımızda bu traktörlerin standart ağırlıkları 6020 kg. Beygir başına düşen kg oranlarına baktığımızda traktörlerin nekadar dengesiz üretildiği ortaya çıkıyor;

6020 kg : 112 HP = 53,75 (Tr6.120)
6020 kg : 122 HP =49,3 (Tr6.130)
6020 kg : 132 HP = 44,6 (Tr6.140)

Buradan bakıldığında Tr6120 modelinin beygir başına 53,75 kg ile aynı kasanın traktörü Tr6.140 ise beygir başına 44,6 kg ile karşımıza çıkıyor. Burada bir dengesizlik var mı yok mu şimdi? Ben bilimsel bir konudan bahsediyorum siz bana alacaya gel gör, bilmeden konuşma vs gibi konuşmalar yapıyorsunuz.
Kardeşime katılıyorum bende firmaların bu satış politikalarına karşıyım! Birde 112hp ile 132hp ahnı ekipman kullandığını iddaa edenler var kesinlikle arazi yapıları farklıdır toprak kompoze bir yapıdır ben ziraat mühendisi toprak ana bölümüm sertlik oranınını belirleyen faktörler kum-kil-silt dengesidir kumsal alanlar toprak sertliği değişirkil arttıkça ekipmanın traktörde yorgunluğu artar! 6.000kg bir makinanın 140hp ekipmanda takıldığında beygir başına düşen güç traktörün çapını fazlasıyla aşıcaktır tekstür analizi yapılmadan malesef hiç birşeyi kanıtlayamazsınız fanatiklikten öteye gidemez ancak bilim daima gerçekleri bize iletir tabi görebilene!
Firmalara bazı kısıtlamalarla aynı seri ve ağırlıktaki ürünlerin hp farkı 10hp yi geçmesi sakıncalıdır sakıncadan kastım tabiki traktör her şartta çalışır ancak sakınca çiftçiyi kandırmış olurlar ki bunu yapıolar selamlar saygılar cümleten...
 
Burada sürekli aktif üyelerden böyle birşey yapacak olanı sanmam.
Genelde ismi cismi nickim gerçek değil şunu yazdım daha önce o isim alındı diyenler
bende böyle yazdım gerçek ismim degil ama diye konuşanlar formdan yasaklanan kişiler olduğu da belli
Yan form toprak bilgi
Orayada arada bakıyorum buradaki birçok üye aynı isimle oradada var olabilirde kimseyi ilgilendirmez de.
Sırf burada ortamı germek için gelenler var.
Birşey söyleyim huzur bozayımcı tipler.

Bende bir fark ettim yeni üye olmuş ama herkesi çok iyi biliyor ama bulaşmıyor kendisi gitmek istemişti yasaklanmadı
Yeni uyesin herkesi iyi biliyorsundan sordum kim olduğunu söyledi ama oda anlamış bazı tartışmaların birbirimizi kırmaktan başka işe yaramadığını



Ama bu şekilde neden konuşulur anlamış değilim 46708[/ATTACH]

Bu hangi site peki ? Bu kahveden alıp diğer kahveye laf taşımak gibi bişey olmuş :))
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
MAXXUM serisinde de aynı mantığı uygulamışlar 140 maxxum ile 100 maxxum yaklaşık aynı ağırlıklara sahip.case maxxum ve
Newholland T6000
Tr6.120
130
140
Opsiyonları hariç
Birebir ayni traktörler.
Benim görüşümde eskiden beri hep ayni Bir traktor fabrikadan nasil gelirse gelsin illaki o şekilde aynı ağırlığa sahip kalacak diye bir şart yok düşüncesindeyim.
Örneğin 135 massey fergusonlar ülkemize geldikleri yıllarda bazı çiftçiler arka jantlara ve on kısmına ek ağırlık uygulamışlar mantıklı da olmuş.
Sonra case JX75C VE FARMAL C serisi hepsi hafif traktörler sonuç olarak kullananlar ek ağırlık uyguluyor.şoyle de bir durum var newholland TLA serisi aksine hantal bir seri ama çoğu ciffci arka jantlardan ağırlıkları sökmeyip hantal kaldığını dile getirip gerekli müdahalede bulunmamislardir.
Aynı bu şekilde bir cok ornekler var FIAT 60-66 çiftceker trajtör satin almistim ayni sekilde bayilma sorunu yasadim.arka tekerlerden 4 adet agirlik sökmustum.massey 4709 kullandim oda cok hantal traktor onunda arka jant agirliklari sokulumeli dusuncesindeyim.Case maxxum 100 ikince el satın aldım, traktorü ilk kullandım hantal kaldığını gözlemledim.ne yaptım hemen arka tekerlerden 6 adet on agirliklardan da 6 adet söküp test ettim gerçekten basarili bir sonuç aldim.traktorun yakıtı azaldı ve çakısı arttı ve daha seri oldu.bence tr6 serisinde arka ağırlıklarda n azaltma yapılabilir.yanlisda anlaşılmasın bu iş tecrübe ve kullanım ihtiyacı ile de alakalı bir durum.adam düz ovada çiftçilik yapar pancar silaj mısır eker ağırlık sökmeyebilir. Ama bizim tarlalarımız Yokuş lu olmasından dolayı yaptığım uygulamada doğru sonuca ulaştım.Ayni uygulamayı dayı oğlunun 2005 model TL100A traktörüne de uyguladık arka aģirliklari komple söktük.oda basarili oldu.Ben tavsiye ederim.Bir çiftçi kullandığı traktörünü tanımalı bu traktor hafif mi hantal mi.buna göre FIZIK kurallarından yola çıkıp öncelikli olarak yük dağılımına dikkat edilmesi gerektiğini dusunuyorum.saygi ve selamlar.

Şimdi abi bi sorum olucak ... bizde 5625 jd var bazı yerlerde hantal kalıyor özellikle çiftte yükte sorun yok. Bu arka ağırlıklar sökülmeli mi ? Yoksa zaten jd ler hafif bu şekilde devam mı etmeli ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Arkadaşlar TR6 serisini lazerli tesviye işinde kullanan varmı aramızda? Tr6 serisinin vites sistemi,şanzımanı nasıl bu iş için.

Örneğin tr6.130 ve 4 metre ilgi lazer nasıl bir ikili olur?

Biz TR6.120 yi 4 mt Ermak lazerli tesviyede kullanıyoruz.
Şanzımanı yarı otomatik olduğu için lazerli tesviyede oldukça uygun.
Tarla vitesi yani 5 - 8 vitesleri arasında otomatik vites seçeneğini seçip deviri de sabitleyip hiç vites değiştirmeye gerek kalmadan sadece işe konsantre olabilirsiniz.
 

Benzer Konular