Örnek bu listede ki motorlar da 65 hp veya 55 hp traktör ü pompa ayarı ile 65 veya 75 hp ye yakın güç arttırsak sorun olur mu?
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Aynen abi ayar derken bende onu kast ettim bir fark olur mu 65 lik seri 1 ile gidiyorsa 55 e pompa ayarı ile oda seri 1 le gider mi gibilerinden dikardeşim yanma odaları farklı tork degerleri pompa ayarı ile 55-75 olmaz...
bendede 75c var pompa ayarı ayptırdım faydası ilk kalkışta bayılma yapıyordu şmdi yapmıyor..4 lü 14 inç kullanıyorum takviye 4 de sürüyordum şimdi seri 1 ile sürüyorum motorda performans artışı var buda fazla yakıt vede turbonun basıncı artırdık bundan kaynaklı çok mazot çok çeki hesabı
Aynen abi ayar derken bende onu kast ettim bir fark olur mu 65 lik seri 1 ile gidiyorsa 55 e pompa ayarı ile oda seri 1 le gider mi gibilerinden di
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.[/QUOT
Araç sayısı her geçen gün hızla artmakta ve çevre kirliliğine yol açmaktalar. Son yıllarda bu artış oranı eskiye göre çok fazla. Araç sayısında ki büyük artış, bir çözüm üretmenin, bir yolun bulunması gerekliliğini gündeme getirdi. Çözüm olarak egzoz emisyonlarına standartlar çözülmesine karar verildi. Her bir aracın belli bir standartta çevreye egzoz gazı vermesi kararlaştırıldı. Bu standartlar her sene zorlaştırılıyor ve emisyon değerleri düşürülüyor.
Birçok ülke emisyon değerlerini azaltmayı amaçlayan Kyoto Protokolüânü onayladığından, otomobil firmaları ve bilim adamları hava kirliliğinin azaltılması için çalışmalar yapıyor. Hava kirliliğini önlemek amacıyla motorlu araçlara getirilen AB ülkelerinin ardından,2009 yılından itibaren ülkemizde de zorunla hale geldi. pompa ayarı ile emisyon ayarları yükseltiliyor faydası tabikde var..şimdi senini motor duman atmaz pompa emisyon ve LDA basıncı yükseltilir duman atar..ama çekidede fark baya olur..şu örnegi vereyim bizim burada baya dik yokuş var pompa ayarlanmadan önce seri 3 e düşüyordu çıkarken şimdi seri 4 te motor sesi dahi degişmeden çıkıyor..
Teşekkür ederim sağolasın abiAynen abi ayar derken bende onu kast ettim bir fark olur mu 65 lik seri 1 ile gidiyorsa 55 e pompa ayarı ile oda seri 1 le gider mi gibilerinden di
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.[/QUOT
Araç sayısı her geçen gün hızla artmakta ve çevre kirliliğine yol açmaktalar. Son yıllarda bu artış oranı eskiye göre çok fazla. Araç sayısında ki büyük artış, bir çözüm üretmenin, bir yolun bulunması gerekliliğini gündeme getirdi. Çözüm olarak egzoz emisyonlarına standartlar çözülmesine karar verildi. Her bir aracın belli bir standartta çevreye egzoz gazı vermesi kararlaştırıldı. Bu standartlar her sene zorlaştırılıyor ve emisyon değerleri düşürülüyor.
Birçok ülke emisyon değerlerini azaltmayı amaçlayan Kyoto Protokolüâ��nü onayladığından, otomobil firmaları ve bilim adamları hava kirliliğinin azaltılması için çalışmalar yapıyor. Hava kirliliğini önlemek amacıyla motorlu araçlara getirilen AB ülkelerinin ardından,2009 yılından itibaren ülkemizde de zorunla hale geldi. pompa ayarı ile emisyon ayarları yükseltiliyor faydası tabikde var..şimdi senini motor duman atmaz pompa emisyon ve LDA basıncı yükseltilir duman atar..ama çekidede fark baya olur..şu örnegi vereyim bizim burada baya dik yokuş var pompa ayarlanmadan önce seri 3 e düşüyordu çıkarken şimdi seri 4 te motor sesi dahi degişmeden çıkıyor..
Bunuda düşünmek lazım yorum için sağol abiSonradan yapılan yada takılan her sistem parça vs ilk etapta iyi performans verebilir ama sonradan arıza olarak geri dönecektir. Bunu araçlarda yıllardır yaşıyorum ben ..tavsiye etmem..
Ustam turbonun basincini nasil arttirdiniz bide kac bar basiyokardeşim yanma odaları farklı tork degerleri pompa ayarı ile 55-75 olmaz...
bendede 75c var pompa ayarı ayptırdım faydası ilk kalkışta bayılma yapıyordu şmdi yapmıyor..4 lü 14 inç kullanıyorum takviye 4 de sürüyordum şimdi seri 1 ile sürüyorum motorda performans artışı var buda fazla yakıt vede turbonun basıncı artırdık bundan kaynaklı çok mazot çok çeki hesabı