Ynt: Traktörün kuyruk mili yerine ,hidromotor kullanmak mantıklı mı?
keycom link=topic=41358.msg371454#msg371454 date=1301822545' Alıntı:
arkadaşlar distribütör firmayla yaptığım görüşme sonucu hidrromotor teknik verileri şunlar
205 bar basınç 75 lt dakikada yağ basması gerekiyor
540 nm torq gücünde 385 tur dönüyor dakikada
traktörlerde 1 hp güç 4 nm torq a denk geliyor genellikle. 540 nm torq 135 hp e denk gelir. 105 hp olan traktörümün % 40 gücünü çekse 40 hp kaybedip 135 hp kazanırım gibi bir genelleme üzerinden gidiyorum.
traktörüm(mccormick cx 105) 172 bar basınç ve dakikada 59 lt yağ basma gücü var. yarın pompa ustasıyla görüşüp bunun arttırılabilirliğini görüşücez.
distribütör firmayla yakında denemelere başlıycaz.
Dostum bişey soracam, hidro motoru traktörün dışına mı takacaksın ? ( Üstçeki vb. gibi biryere ) yoksa motorun şasesine takılan orjinal bir parça var mı ? Benim traktörde orjinal olduğundan pompası resimlerde gösterdiğim gibi motorun yanında, hidrolik pompanın beslediği hidromotor (kuyruk milini çeviren parça) ise şasede motorun arkasında içten bağlı yani. Direk traktörün dışına takılabilen hazır bir hidromotor var mıdır piyasada?
Birde dik rotovatör takacam diyorsun, bu rotovatör devri 385 tura uyacak mı? Genelde 540 kuyruk mili devrinde çalışacak şekilde ayarlanır rotatiller, hani 385 tur ile döndürürsende rotatil tarlayı güzel işleyecek mi?
Rotatilin içinde şanzıman olabilir devrini değiştirirsin ama bu seferde o momenti çevirebilecek kadar güç elde edebilecek misin? Hidromotoru kuvvetli olandan takabilirsin, pompa basıncını arttırabilirsin bir şekilde fakat sonuçta hidromotor ' da traktörden aldığı güçü iletecek motorda yeterli beygir olmadıktan sonra ne kadar verimli olur iyi araştırmak lazım...
Benim tavsiyem, rotatili sipariş vermediysen eğer önce hidromotor ustası ile detaylı görüş, rotatilin büyüklüğünü motorun çevirebileceği güce yakın olandan al derim hidromotor olsa bile, genede kendin bilirsin tabi, kolay gelsin...