Hocam bence hiç dokunmayın şöyle yağış tutsun onu ardından bir aysan çekin üstüne bir tırmık ekin bence..Biz geçen sene böyle yaptık Nisan başında hepsini sürdük sonra bir yağmurlar tuttu ardından aysan çekip kısa süre sonra bu kez tırmık çektik ve ekimini yaptık çok güzel çicek yetişti.9 lu çekip bıraktım bende daha girmedim hiç yerlerede geç sürüm yaptım zaten daha otlanma yok tek tarlayı bırakmıştım sürüp 9 lu yada flamingoyla hiç dokunmadım daha havalar müsade etse düz ayaklı flamingoyla tek kalanı karıştırayım diyorum orasını yada tavı kaçırmayım hiç aysan çekmeye başlamadan onu flamingoyla karıştırıp aysanları takıp hepsini hazırladıktan sonra en son mu aysan çeksem ona nasıl yapsak acaba
Orada kar yağdıkça burada çok seviniyorum toprağımBizim burda gavurlar ekti çıkan da var önümüzde ki hafta kar yağışı gösteriyor havalar soğuyacak
otlanma ne durumdaydı ?Hocam bence hiç dokunmayın şöyle yağış tutsun onu ardından bir aysan çekin üstüne bir tırmık ekin bence..Biz geçen sene böyle yaptık Nisan başında hepsini sürdük sonra bir yağmurlar tuttu ardından aysan çekip kısa süre sonra bu kez tırmık çektik ve ekimini yaptık çok güzel çicek yetişti.
Aynen öyle toprağım bende seviniyorum Allah bol bereket versin inşallah mart in ilk haftasında ektiler çok aşırı erken İnşallah soğuk ta bir problem olmazOrada kar yağdıkça burada çok seviniyorum toprağım
Bu arada çok ama çok erken ekmişler.
Ayçiçeğin üzerine kar yağarsa ilginç bir görüntü çıkacak ortaya.
Hiç sorun olmadı hocam ama 5 6 dekar kadar pıtrat otu yaptı oda eskiden o bölge çayırdı sonra biz bozduk onu onun dışında da başka da sıkıntı görmedik..Nisan başında sürdükten sonra tırmıksız bırakmamızın sebebi ise yağmur almasını sağlamak amacıylaydı.Çünkü hocam yazdan beri sürülüp bırakılan toprak sıkışmış oluyor tiller tarzı şeyle sürünce hem çözülüyor hem de havalanıyor üstüne yağmur yağınca da belli bir derinleğe yağmur da giriyor üstüne aysan çekince kum gibi oluyorotlanma ne durumdaydı ?