Bereketli olsun kolay gelsin yer agirmis bi iki gune daha guzel olurmus tiller yerine aysan yada mini tiller olsa daha iyi olmazmiydi yagis olmadigini dusundugumuzde karistirdiginiz yere kadar kuruyacak ekim icin biraz riskli olmaz mi bizde sasirdik aslinda bu otlarla nasil hazirlik yapcagimizi yesil olduren yada hektafermin atip mi karistirsak napsak bu sene yaz ciftligi zor zanaat herkese kolay gelsinÜstü kurumuş ama altı yaş henüz. Foto bu akşam üstü çekildi. Otlar çok bu yıl. Nasıl baş edilir fikri olanlar yazsın lütfen. Ekli dosyayı görüntüle 25583
Üstü kurumuş ama altı yaş henüz. Foto bu akşam üstü çekildi. Otlar çok bu yıl. Nasıl baş edilir fikri olanlar yazsın lütfen. Ekli dosyayı görüntüle 25583
Ali bey haklisinizda ayni kapi degilmi yesil olduren dedigimiz mezarlik ilacinin dekar maliyeti bir litre mazot eee atarkende mazot yakcaz maliyete gelince ilaci atip karisticaz tarlaya yesil olduren atip karistiranla atmayip karistiranin malyetinde fark olmaz sadece atan bir hafta sonra kuruyan otlari gorunce kafasi rahat olurilac atmadan tarlaya girmek mantıksız..su an ilaç atmak gerekiyor..bu yıl dekara 1 litre fazla mazot hesaplayın
Hacım bizde mümkün mertebe tarlayı ekmeden önce tertemiz yapmak gerekir temizlerkende tavı kaçırmamak önemlidir. Kültivatör çekerken ekipmanın otu toplamaması lazım, akıcı seri işçilik olması aynı zamanda tertemiz olması ve tavı kaçırmamak tüm gayemiz... Baştan sağma iş olursa, yer otlu kalırsa ayçiçeği çıktıktan sonra nisan mayıs yağmurlarında ot kudurdukça kudurur, sonra bele kadar pangallık oluverir. Sakat olur.Ustam siz trakyalılar bir acaip tarım yapıyorsunuz ben bazen oluyot ki biçsen 10-15 balya çıkacak yerleri sürüyorum hem de 11 inch pullukla çok otluysa tekeri söküyorum yeşil gübre oluyor bir de daha ne olsun o kadar ot nasıl dert oluyor anlamadım valla
Hacım bizde mümkün mertebe tarlayı ekmeden önce tertemiz yapmak gerekir temizlerkende tavı kaçırmamak önemlidir. Kültivatör çekerken ekipmanın otu toplamaması lazım, akıcı seri işçilik olması aynı zamanda tertemiz olması ve tavı kaçırmamak tüm gayemiz... Baştan sağma iş olursa, yer otlu kalırsa ayçiçeği çıktıktan sonra nisan mayıs yağmurlarında ot kudurdukça kudurur, sonra bele kadar pangallık oluverir. Sakat olur.
Tiller ile işçilik ağır oldu, zaten sadece 50 metre gidip ilk sırayı bile tamamlamadan bıraktım. Aysan ile daha yüzeysel işçilik olacaktı. Tek başına Aysan yeterli görmedim. Aslında ekime yakın zamanda derin toprak işleme pek tercih etmem ama bu yıl yerlere hiç giremedik.Bereketli olsun kolay gelsin yer agirmis bi iki gune daha guzel olurmus tiller yerine aysan yada mini tiller olsa daha iyi olmazmiydi yagis olmadigini dusundugumuzde karistirdiginiz yere kadar kuruyacak ekim icin biraz riskli olmaz mi bizde sasirdik aslinda bu otlarla nasil hazirlik yapcagimizi yesil olduren yada hektafermin atip mi karistirsak napsak bu sene yaz ciftligi zor zanaat herkese kolay gelsin
Çok haklısın valla bende okuyorum adamlar sürülmemiş tarlanın otundan şikayet ediyor pek anlamadım bu durumuUstam siz trakyalılar bir acaip tarım yapıyorsunuz ben bazen oluyot ki biçsen 10-15 balya çıkacak yerleri sürüyorum hem de 11 inch pullukla çok otluysa tekeri söküyorum yeşil gübre oluyor bir de daha ne olsun o kadar ot nasıl dert oluyor anlamadım valla
Ustam bende 1 aydır renkli aparat işini düşünüyorum nasıl bir sistemyapabiliriz diye. Herkeste gps veya izli ekim yok bu konu hakkında bi konu açıp fikir yürütmek gerek.Nadasa ilaç yeşilkurudan atımı yaparken iz takibini nasıl yapıyorsunuz?
İz takibi için telefon uyumlu gps programları var mı?
Bu da olmadı ilaç makinesi kollarının son noktasına renkli madde atacak aparat yapılabilir mi?