Tümosan 6065 Traktörüm Var Çekişinden Gidişinden Baya Memnunum Gücünü Arttırmak İstiyorum Eksantrik Mili Değiştirerek Kaç HP Güç Alabilirim Yakıtta Ne Gibi Farklar Olur Teşekkürler.
Saygılı olun düzgün konuşun TÜRKİYEDE değiştiren çok kişi var ve memnunNapacan tümosan la vtec mi açacan eksantrik mili değişimi senin neyine
Ne gibi sorunlarımız olurYeni motoru sakın elleme başına iş alırsın pişman olursun. Eski konularda bu konuda açılan sayfalar var.
Ne gibi sorunlarımız olur
Saygılı olun düzgün konuşun TÜRKİYEDE değiştiren çok kişi var ve memnun
En çok yapılan mevcut blokta piston yataklarını genişletip daha büyük piston koymak, eksantrik milini değiştirip uzun veya kısa piston kolları koyarak deviri arttırıp hızı düşürmek gibi çalışmalar.
Fakat bu çalışmalar artık üretilmeyen ve çok eski traktörlerde parça sorunundan dolayı mecburen yapılıyor. Zaten makina eski ve hurda kaybedecek bir şeyi yok, başarılı olursa eşek niyetine kullanancak.
Yeni traktörlerde büyük arıza verebiliyor. Blok çatlaması, çabuk hararet, kol çıkarma, motor kitleme... Hiç bir şey olmasa bile "Tat vermiyor" diyorlar.
Hatta benim bir arkadaşım traktör tamircisi, vitesi hızlandırmak için hız dişlisi taktırıyorlar "o bile sorun yaratıyor sonradan düzen bozuluyor" dedi.
Fakat en güzeli eğer traktörde turbo yoksa takdırabilirsin, yada her kes gibi gidip büyük modelini alırsın. En azından borcunu bilirsin ama başın ağrımaz "keşke hiç kurcalatmasaydım" demezsin.
Evet ankarada. Sahin ve doğanlara yaparak baya güç sağlıyorlarNew hollandın yerli traktörlerinde (td serisi) yüksel modellerde euro3 motor var, emisyon oranlarındaki standartı tutturmak için.Bu işi eksantrik mili üzerinden ayarlamışlar.Motoru euro2'ye geçirmek için mili değiştirenler var.
Binek araçlarda dereceli eksantrik miliyle supapların açılıp kapanma süresini uzatarak güç artışı alınabiliyor ama traktörde nasıl olur erbabına sormak lazım.
Evet ben yaptim cok memnunum.euro3 ten 2 ye dusurduk.super olduEvet ankarada. Sahin ve doğanlara yaparak baya güç sağlıyorlar
Nh ye gelince td 75 dye yapan biri vardı halil cankalda görmüştüm facede
Turbo sesi açıldımı civ diye çıkanEvet ben yaptim cok memnunum.euro3 ten 2 ye dusurduk.super oldu
Hayir.euro3 motorlara gaz verdiginizde onu cok gec algiliyordu.1 vites farketti diyebilirimTurbo sesi açıldımı civ diye çıkan![]()
Hayırlı Olsun güle güle kullanın bi sıkıntısı yok demiHayir.euro3 motorlara gaz verdiginizde onu cok gec algiliyordu.1 vites farketti diyebilirim
500 saatte sorun yok.tumosanda gerek varmi yokmu bilmek lazim.sagolasinHayırlı Olsun güle güle kullanın bi sıkıntısı yok demi
Tümosan 6065 Traktörüm Var Çekişinden Gidişinden Baya Memnunum Gücünü Arttırmak İstiyorum Eksantrik Mili Değiştirerek Kaç HP Güç Alabilirim Yakıtta Ne Gibi Farklar Olur Teşekkürler.