Turbo 1,5 ila 3 atm basınçta havayı motora verir ve %15-20 arası ek güç %30 civarı ek tork(çekiş) sunar.4 valf olursa değişken geometrili sübap açma kapama teknolojisiyle uzun bir band boyunca bu sabit torku alabiliriz.
Çekici araçlarda traktör, kamyon gibi ihtiyaçtır.Motor ömründen kısaltma yapmaz.Malzeme kalitesi iyi olmak şartıyla, malzeme kalitesi azalırsa motor ömrü azalır.
Sistem maliyetleri olarak düşünülürse sabit kanatlı turbo,değişken geometrili kanatlı turbo, elektronik kontrollü turbo, çift turbo bakım masrafları var.
Turbo özellikle taksilerde motor ağırlığını azaltmak için önemlidir.Atmosferik motora göre iki kat çekiş ve güç verebilir.Yalnız küçük motor kullanılıp motor sürekli turboya çektirilirse turbo fazla yük altında kalıyorsa turbo arızaları baş gösterebilir.Kasaya ve motor kalitesine göre tercih edilir.
Ayrıca yüksek rakımlı yerlerde çekiş düşüklüğü yaşanmaz.
Motorları aynı saat kullandığımızı düşünürsek serviste fazladan turbo bakımı olacak ama arazide yaptığımız işleri düşünürsek enaz %30 farklı işgücü demektir.Fayda yönü ağır basar.
Yakıt kaliteleride iyileşmiştir.Atmosferik motorda bu yakıtı yakmak %20 gibi kayıp demektir.