Tümosana Biner Yan Yan Gider

Kurban bayrami tatilinde Ankaradaydim. Tohumlari ektik. Bu video köydeki araziden. Bu tarla tek. Tozu toprağı eğimi çok başka :) traktör ve römork devrildi seneler önce. Çok şükür bu sene ektik kazasiz belasiz..

Tümosan 82.80 DT arpa ekiminde

Ynt: Tümosana Biner Yan Yan Gider

Bereketli olsun herkes traktör kullanamaz burada korkar, traktör kayacak kadar eğimli yerde hiç çalışmadım.

bu sene Mf 265 le biyer işledim tek fren el gazı yapmadan çizıyı doğrultmak imkansız.. Allah kolaylık versin..

allahtan çift çeker yoksa işi zor & el gazını çekecen yan frenle birde çıkmazsa vay haline& bu arada kolay gelsin

Bereketli olsun biladerim videoda belli etmiyo kendini tümocan yanlamaya başlayınca şaşırdım :) tümocan da seviyo heralde zıplamayı :)

ismail_17 link=topic=69553.msg792279#msg792279 date=1384023946' Alıntı:
Bereketli olsun herkes traktör kullanamaz burada korkar, traktör kayacak kadar eğimli yerde hiç çalışmadım.
valla bizim tarlalara gelse bu makinalar ozaman hemen devrilir biz öle kayısı bahçelerini sürüyoruzki konya adana videolarını izlerken çok asit geliyor toprak rahat biz pulluğu batırıyoz altda ya kök çıkıyo ya kocaman kaya birde çok mehilliyerlerimiz var

sol altda görünen kayısı bahcesi gibi

malatyanın kayısı tarımının en zor yapıldığı yer bizim kasaba eskiden bizimkiler 35 40 kişi toplanıp 300 dönüm yer bel küreği ile belliyolarmış şimdi hem güçlü hem alçak motorlarçıkdıda rahatladık biraz

kolay gelsin burası ekerken böyle biçerken biçerin depo doldumu ne yapıyonuz mereak ettim doğrusu bizimde eğimli yerler var ama dik böyle yan değil

Kolay Gelsin Biladerim, Maşallah Tarla da Baya Eğimliymiş, Asılıyor Tümocan ' ı Boyuna :D
Bereketli Olsun, Hasatı da Nasip Olur İnşallah...

Adımı görünce video yu sahiplendim birden içim ısınıverdi :D Bereketli olsun kolay gelsin adaş.

Teşekkürler dostlar. Bu taralada ekin islerken bicerin deposunu hic doldurmayiz. Yan yatiyor yoksa :) bu tarla çok sorun oluyor her zaman. Hem sekiyor hem kayiyor. Ekilen yerin uzerinden gitmemek için 1, 5 metre yukardan gidiyoruz ortalama. Mibzer iyice kayiyor.

Bilader ALLAH hasatını gülen yüzle nasip etsin. Merak ettim dik olarak ekilse ne gibi sorunlar olur. ?

doganbey1 link=topic=69553.msg792465#msg792465 date=1384040657' Alıntı:
Bilader ALLAH hasatını gülen yüzle nasip etsin. Merak ettim dik olarak ekilse ne gibi sorunlar olur. ?
Bilader ben kazaayagini dik cekeyim dedim, öyle bi sekiyor ki tumosan bolunecek sandim :) toprak fena gevşek