UCUZ YEM

Arkadaşlar yarı fiyatına burada var bakın. Kurtarın kendinizi şu fabrika yemlerinden, doğalı varken.

https://www.facebook.com/artisilaj/

Tam Rasyon Enerji Süt 17 TL / çv.
Tam Rasyon Enerji Besi 17 TL / çv.
Tam Rasyon Pişmiş Tam Besi 30 TL / çv.
Tam Rasyon Pişmiş Tam Süt 30 TL / çv.
Yeni Mahsül Sade Mısır Silajı 12 TL / çv.

Ben artı silajı kullanan veteriner bir abimiz ile de görüştüm.Yemden çok memnun en önemli faktörüni söylüyorum. Kışın bu gününde yonca mısır silajı saman gibi ürünleri bulabilirmisiniz ? bulursanız fiyatı ne olur ? Bunun dışında 1000 ton mısır silajı almaya kalktığınızda tonu 150 tl ye alsanız 150 bin tl nakit parayı bağlamanız gerekir. Fakat bu yemi kullandığınız da bir telefonla aylık yada 2 aylık yada 3 aylık ürün getirtebiliyorsunuz. Buzağılarına, süt veren ineklerine ve düvelerine enerji silajı verdiğini söylemişti. En büyük katkısı dediğim gibi yem karma, temin etmek ve depolama konularında çok avantajlı ayrıca yüklü miktarda nakit parayı sezonda bağlamak zorunda kalmıyorsunuz. Bunun dışında küflenme ve silajın ziyan olması gibi durumlarda söz konusu. Fiyat olarak da rasyon da 1-2 tl ler gibi normale göre azalma olduğundan, ineklerinin gebe kalmasında da iyileşmeden bahsetmişti.

Bununla birlikte eğer dikkatle incelediyseniz, 20 kg a kadar süt veren ineklere canlı ağırlığının yüzde 4 ü kadar yalnızca enerji silajı verip beslemekten bahsediliyor. Böyle bir durum yok kesinlikle süt yemi ile takviye edilmesi gerekiyor. Yani 600 kg bir ineğin yüzde 4 ü 24 kg enerji silajı ile yaklaşık 9 tl ye 20 lt süt üretimi gibi bir durum söz konusu oluyor. Böyle bir şey yok haberiniz olsun :D Enerji silajının kuru maddesi yüzde 40.

Son düzenleme:
Ben artı silajı kullanan veteriner bir abimiz ile de görüştüm.Yemden çok memnun en önemli faktörüni söylüyorum. Kışın bu gününde yonca mısır silajı saman gibi ürünleri bulabilirmisiniz ? bulursanız fiyatı ne olur ? Bunun dışında 1000 ton mısır silajı almaya kalktığınızda tonu 150 tl ye alsanız 150 bin tl nakit parayı bağlamanız gerekir. Fakat bu yemi kullandığınız da bir telefonla aylık yada 2 aylık yada 3 aylık ürün getirtebiliyorsunuz. Buzağılarına, süt veren ineklerine ve düvelerine enerji silajı verdiğini söylemişti. En büyük katkısı dediğim gibi yem karma, temin etmek ve depolama konularında çok avantajlı ayrıca yüklü miktarda nakit parayı sezonda bağlamak zorunda kalmıyorsunuz. Fiyat olarak da rasyon da 1-2 tl ler gibi normale göre azalma olduğundan, ineklerinin gebe kalmasında da iyileşmeden bahsetmişti.
Aylık yem ne kadar mış? Bilginiz var mı?

Koop.ler yem fabrikalarının esiri olmuş yazıklar olsun. Böyle hayvancılık Türkiye'de gelişmez hiç bir zaman. Kendi sütünüzü kendiniz pazarlayın kardeşim yada bir araya gelip koop.leşin

Diğer kooperatifleri bilemem ama biz en geç ayın ikisinde ve on yedisinde olmak üzere ayda iki kere paramızı alırız. Süt 1.12 altına hiç düşmedi. Sütümüz tam ölçülür. Kamyonla almadıktan sonra bizim kooperatifin fiyatının altına harekende olarak yem almanız mümkün değil. Yıllarca sütçülerin nazından, hırsızlığından çok çektik. Allah nazardan saklasın biz kooperatiften çok memnunuz. Herkesin süt sığırcılığı yaptığı yerde sütü kendinizin değerlendirme şansı olmuyor.

Bana verilen bilgi 15 ton tek parti yem. Bana denemelik 1 aylıl lazım veya 2-3 aylık yem olur. Birde bu yemden günlük 500 kg hayvana ne kadar verilmeli bilen yok mu? Öneri var bilgi sahibi kimse yok.

canlı ağırlığının yüzde 4 ü kadar vereceksiniz

Adsız.jpg