UNIVERSAL TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ
BİZ YORUMLARI TÜRKİYEDE ÜRETİLEN ÜNİVERSALLAR ÜZERİNDEN YAPIYORUZmasseysuper90 link=topic=806.msg5989#msg5989 date=1201286296' Alıntı:O kadarda atıp tutmayın UNİVERSAL a arkadaşlar onada bir emek verilmiş bence ROMANYA yı takdir etmek lazım. O traktöründe bir geçmişi var.Masseyin tarihi gelişimine bakacak olursanız iğrenerek bakacağınız bir sürü modeli var.Eleştirmek çok kolay Türkiyede o kadar mühandis var ERKUNT hariç kendi üretimimiz traktör varmı.Tamamen yerli patenti bize ait kaç traktörümüz var.En azından patentleri kendilerinin ( UTB -Universal Tractora Broşava)
Bahsettiğiniz motor mazotu çok yakar.çok çeker. Ben o traktöre 4 römork taktım 24 ton pancar [trAKKULÜP KURALLARINA AYKIRI KELİME]ürdü. 5 tonda dara 29 +3 ton toprak etti 32ton varmı onu [trAKKULÜP KURALLARINA AYKIRI KELİME]ürecek başka bir baba yiğit.Sesi bozuk tipi güzel değil iri cüsseli bir traktor azmanı.Kullanın sonra konusun bence.Direksiyonda hidrolik .komprosor var üzerinde lastiğiniz patlarsa pompa aramıyorsunuz. 1970 li yıllarda Romanya üretmiş. O yıllarda biz toplu iğneyi zor üetiyorduk. Dikkatinizi çekerim
atilla link=topic=806.msg16454#msg16454 date=1205432545' Alıntı:bu gun internetten araştırdım ünüversal 650 nin ağırlığı , 3999 kg mış .