VALTRA TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZ

Ynt: VALTRA TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZ

arkadaslar bide su varr bu motorun volvo oldugu söyleniyorrr bilmeden nie konusyorlar anlamiyorum arkadas baisiyim diyor motordan haberi yok susimotor bu motor 1997 de yapilmiş bir dizel sistemdirr lütven yanliş yayin yapmayalim ayrica bu motoru her yerde kullanmiyorlar arkadaslar uçak gemi ve mf nin 6470 modelinden sonraki modellerde kullaniyorr lütven arastiriniz ve hakli oldumu göreceksiniz tsk

a 85 ve a 75 in yakıtını nh tn 75a ya göre kıyaslayıp yorumlarınızı yazmanızı bekliyorum yakıtı düşük olup çekişi iyi olan motor bu 3 nün arasında hangisi yorumlarınızı bekliyorum

a85 var bende. full otomatik elektronik. usakta tek. coksüper traktör. kullanımı cok güzel kolay ve zevklii. konfor müthiş. full oldugu için kamerası cd caları var. bordo renkli. tip desen polat alemdar gibi, bordo gomleyin uzerine siyah takım giymiş gibi. cok karisma ve sexy. acıkcası kullanım konfor güzel. tip süper. karsıdan bakıldıgında bile orjinallik göze batıyo.

2005 model valta 900 aldik. bir yil icerisinde sekiz defa debriyaz balatasi, iki defa hidrolik, iki defa arka aksani bozuldu. fabrika hicbir sekilde satmis oldugu bu bozuk traktore sahip cikmadi. bize satan valtra bayinin telofonlarina cevap dahi vermediler. mahkemeye verdik.mahkemeye gelme lutfunda dahi bulunmadilar. son asamada T.C.kannunlarindaki bosluklarda yararlanarak, 0nceden alinmis bir karari emsal diye gondererek mahkemeyi kaybetmemizi sagladilar .. bu traktor calismiyor, ne zaman cifte kossak aninda ariza, dunyanin parasina tamir. arazilerimiz asfat kenarinda karar verdik birazcik yuksek bir yer yaptirip tarlanin ortasina sus olarak dikecegiz biraz pahali bir sus olacak ama ne yapalim baska bir ise yaramiyor. valtra meraklilarina duyurulur.

afakan_4277 link=topic=791.msg65700#msg65700 date=1218695572' Alıntı:
yakıt testi için salıklı bir şekilde denemek lazım seneye inşallah 13inç 4 şakalak puluguda aldık geriye sadece denemek kaldı oda zaten kolay ve zevkli olanı ama eminimki mf ve nh ciler buradaüzülecek hele bizim memlekete 3.085 ciler kahrından ölecek biri öldü bile td 85 nh 38 sattı sadece çok yaktığı için ve vitesinide begenmiyor agır diye onada valtra a75 alacaz poyrazlı gel sanda bi a75 verek rahat et at etin den kurtul mavi bocuk bitti artık

Ben motorumdan memnunum, Mavi boncuk bitmedi : biten Yerli üretim NHler oldu... TL-A serisini beğenmeyen birçok arkadaş T 5000 serisini yeri geldikçe beğendiklerini beyan etti...
Ben Şansen 3 silindirli motora karşıyım (65 hpnin üzeri) alacağım tek 3 silindirli model JX 80... neden diye soracaksınız, 3 silindir 83 Hp ama gücünü yenmesi için ufak lastik takmışlar... JX 70de TT65, JX 80de TD 75 lastikleri takılı...

gurmenal link=topic=791.msg153339#msg153339 date=1234301673' Alıntı:
2005 model valta 900 aldik. bir yil icerisinde sekiz defa debriyaz balatasi, iki defa hidrolik, iki defa arka aksani bozuldu. fabrika hicbir sekilde satmis oldugu bu bozuk traktore sahip cikmadi. bize satan valtra bayinin telofonlarina cevap dahi vermediler. mahkemeye verdik.mahkemeye gelme lutfunda dahi bulunmadilar. son asamada T.C.kannunlarindaki bosluklarda yararlanarak, 0nceden alinmis bir karari emsal diye gondererek mahkemeyi kaybetmemizi sagladilar .. bu traktor calismiyor, ne zaman cifte kossak aninda ariza, dunyanin parasina tamir. arazilerimiz asfat kenarinda karar verdik birazcik yuksek bir yer yaptirip tarlanin ortasina sus olarak dikecegiz biraz pahali bir sus olacak ama ne yapalim baska bir ise yaramiyor. valtra meraklilarina duyurulur.

şans diyelim ne diyelim ... bizde pek bir memnunuz motorumuzdan :)

okkangal link=topic=791.msg153504#msg153504 date=1234353906' Alıntı:
şans diyelim ne diyelim ... bizde pek bir memnunuz motorumuzdan :)

Çok haklısın abi
genelde şansa denk geliyor... biri diyor benim motorum çekmiyor biri diyor ben çok memnunum, traktör güçlerinde bi standart var misal 70 hplik bi traktörde izin verilen hasasiyet 68-72 Hp arası birine 68 Hplik diğerine 72 hplik makina denk gelir çekişte fark eder...
aynı şekilde gözden kaçan veya Rüşvet karşılığında bazen arızalı parçalar testten geçebiliyor... arızalı motor denk gelenler isyan ediyor, sağlam motor denk gelende Şükrediyor...

POYRAZLI SALİH link=topic=791.msg153502#msg153502 date=1234353695' Alıntı:
Ben motorumdan memnunum, Mavi boncuk bitmedi : biten Yerli üretim NHler oldu... TL-A serisini beğenmeyen birçok arkadaş T 5000 serisini yeri geldikçe beğendiklerini beyan etti...
Ben Şansen 3 silindirli motora karşıyım (65 hpnin üzeri) alacağım tek 3 silindirli model JX 80... neden diye soracaksınız, 3 silindir 83 Hp ama gücünü yenmesi için ufak lastik takmışlar... JX 70de TT65, JX 80de TD 75 lastikleri takılı...
salih a75 veya 700 serileri valtraların lastikleri aşırı büyük değil ki...sürümde a85 le aynı gidiyor.bu yaz a75 le 45-50 bin balya haşbaylı makina ile bağladık tık demedi.bence sisu dizelin 75 bg 3 silindirli motoruna karşı olma :D güzel motor yapmış adamlar bence.

evet saalih usta a75 arka lastikleri büyük degil ben tarktörü alırken fabrika bölge satış elemnıda bayide vardı traktörün başına geçtik ben başladım eleştirmeye işte ilk olarak ta gözüme lastikleri denk gelmiştive bana dedi ki en uygunu bu sen begenmiyorsan degiştir lastikleri dedi ama şimdi daha iii anlıyorum yüke daha iii giriyor ve çekişte traktörü yormuyor serilik veriyor.gürmenal usta başına gelenlere gerçekten üzüldüm ama senin başına gelenler bence tamamyıla şansızlıgın ama emin ol kötü bir marka degil yakıt denemesini artık nadaslarda yapacagız inşalah ama yazın bir fig tarlam vardı ii tavda 95lt 70 dekar salam çıktı

ben şahsıma çok memnunum valtradan herkes şüpheyle baktı ama bir dost tavsiyesi üzerine 3.075 mf den vazgeçip aldık ve iyikide almışız. gerisi size kalmış arkadaşlar konya /tuzlukçu da tek var valtra. 3 ay içinde 13-14 tane tümosan geldi ama alan bin pişman

kral39 link=topic=791.msg153831#msg153831 date=1234388600' Alıntı:
salih a75 veya 700 serileri valtraların lastikleri aşırı büyük değil ki...sürümde a85 le aynı gidiyor.bu yaz a75 le 45-50 bin balya haşbaylı makina ile bağladık tık demedi.bence sisu dizelin 75 bg 3 silindirli motoruna karşı olma :D güzel motor yapmış adamlar bence.

A 75in veya 700ün çekişini bilmiyorum, benim anlatmak istediğim TD 65D nin lastikleri büyüttüler çekiş düştü yakıt arttı... JX 80 : 83 hp olduğu halde TD 65D nin lastikleri takılı bu sayede gücünü yenebiliyor diğer JX modellerine nazaran JX 80de ek olarak İntercooler var...

Dayım bi ara çok hevesledi 80-66yı verip A 75 alcaktı ama olmadı 80-66ya pek para vermediler... almış olsaydı denerdik...

ben 95 yılında 135 fergusonu satıp 54 c aldığım zaman güç farkı hoşuma gitmişti fakat yakıtıda fazla gelmişti hiç bir zaman aynı seviyedeki traktörleri kıyaslama şansım olmadı pulluk,toprak yapısı ,arazinin eğimi vetarlanın şekli vekullandığınız yakıt (bazılarından duyuyorum) ince de olabiliyormuş sonucu etkiler arkadaşlar onun için kesin konuşamayız.

bende bir valtraci olarak kendi motorumu elestirim,arkadaslar gercekten guzel motorlar ama a serilerinin debreaj,fren pedallarinin iceriye gomulmus degilde yukardan asmali yani L-95 ler gibi olmasini isterdim onun disinda gercekten guzel motorlar

Sahsım 1996 senesinden beri ülkemizde valtra - valmet traktörlerinin yedek parçalarını üretip Fillandiya ve diğer avrupa ülkelerine ihraç ediyorum.Söz konusu traktörlerin yurt dısında cok tutulan ve sağlam traktörler olduğunu gördüm.
Bu traktörlerin ülkemizde üretilerek çiftçimizin hizmetine sunulması hepimize faydalı olmuştur.

iyi güzel yazmıısnızda arkadaslar traktörü kullananda yazmıs kullanmayanda hic bilmeyende adini ilk duyanda bence cok ayip. Ben newhollandciydim 10 sene kullandim L-95 hemde piyasanın altin denecek motorunu ama valtra 6550 aldim ve inanin bana gercekten guzel motor yapmislarr.Evet haklisiniz yerli olanlarin eksikleri var katiliyorum sizlere ama birde td lere bakinda ondan sonra elestirin valtralari hele masseyciler hic yazmasin fergusonlar yıllardır uretiliyor ozaman dan bu zamana vitesler halaaaa ortada daha onlari bile yana almaktan aciz ferguson haksizsam deyin??benim motorum 6550 valtra 108 bg gucunde emsallerini bekliyorum herge de yükede herseyede hodri meydan gelsinler buyursunlarr

Senelerdin aynı sistem ülkemizde maalesef uygulandı ,yenilikleri ve iyiyi görmemizi istemediler. Bir kaç kişiyi ihya etmek ugruna bunlara katlanmak zorunda kaldık.
Ama şükürler olsun artık bunları aşıyoruz yavaş yavaş. Fillandiyada ve bir cok avrupa ülkesinde Valtra traktörlerini insanlarlar normal yaşamlarında da kullanıyorlar (ev veya çarsıya gitmek...).
Tüm Valtra - Valmet traktör kullanıcıları artık haberi olsun ki ülkemizde tüm parçalarını temin etmek te hiç bir zorlukları yok , en kötü ihtimal ile avrupada bulunan bayilerimiz vasıtası ile 1 hafta 10 gün içinde tüm sorunlarına care bulabilecekleri bir yer var.
Firmamız ile irtibat kurmak isterseniz oto-mazot@hotmail.com veya 0 212 235 22 56 dan ulaşabilirsiniz.
Tüm arkadaşlarımıza hayırlı günler ve bol kazançlar temenni ederim.

bende a85 var. bi işe yaramaz. valtramı bi satarsam bida va ile başlayan düzen almam. bunlar ückagıtcı. traktorlerinin arızasını yapamıyorlar. garanti bi işe yaramıyo. servis bile anlamıyo arızayı. kimseye tavsiye etmem. savunacak olan varsa arasın beni. 05365639208 uşak

bu valtra kullanan arkadaşlara sorarım yakıtı nasıl ben söyleyim 5li 14 lü pulluk taktılar a 85e dönümde 14 litre yaktı bizim arkadaşın babası aldı a 95 arkadaş diyor bir işe yaramaz kobra cekerken sert yerlerde kuyruk mili duruyor diyor yakıtı çok çekişi yok diyor

[size=10pt]
Gökhan_42 link=topic=791.msg183138#msg183138 date=1243786409' Alıntı:
bu valtra kullanan arkadaşlara sorarım yakıtı nasıl ben söyleyim 5li 14 lü pulluk taktılar a 85e dönümde 14 litre yaktı bizim arkadaşın babası aldı a 95 arkadaş diyor bir işe yaramaz kobra cekerken sert yerlerde kuyruk mili duruyor diyor yakıtı çok çekişi yok diyor
dönumde 14litre mi ???? bu astronomik bi rakam olmuş yav tamam pulluk cok buyuk yakar biraz ama ne yapmış bu böle saatte 50litre yakmış ozaman :)) 1,4ltremi yoksa ?? valtralar neymiş böyle ya acıkcası üzüldüm yorumları okuyunca hattat tarım yıllardır traktör üretiyor neden üretitigine sahip cıkıp sağlam yapmıyor.. erkuntu biraz örnek almasını dilerim gercekten erkuınt cok ilgili sattıgı ürünle istedigin zaman arayıp her konuda destek alabiliyorsun.. ve cok saglam traktörleri..valtra var bizim burda a75 adam cok memnun yakıtı biraz fala sadece cekişi süper.. pek olumsu bişey duymadık ama burda agzı yanan cok var sanırım.. memnun olan da.. neyse umarım dahada gelişir..ve iyi urunler yaparlar yaptıklarına sahip cıkarlar hattat tarım buyuk bi sermaye guven kazanmak zorunda yoksa zaten universal ve hema ile kazanmıs oldugu kötu intibayı ne uretirse uretsin silemez.. hattat traktörleride şuan nasıl bilmiyroum ama milet o gözle bakıyor yani dagılacak sanıyor artık ne olur bilinmez tabi....
[/size]