Vebosta

yaw hacı ismail ağabeyim :)
şimdi senin derdin ne.
traktörde kalorifer yokmu.
varda ısıtmıyormu,
niye,neden,niçin bir de bana.
ben sana olurunu olmasını diyeyim.
ama görüştüğümüzde 5 tl,'ni alırım :)

[emoji2][emoji2][emoji2][emoji120]yusuf bnim icin degil babam kisin traktorle geziyor tutturdu vebosta taktiracam arastirmiş yeni sifir fiati 3000 bin diyor bu paranin boşa gitmesini istemiyorum bn de bir bilene sorayim dedim belki kullanan vardir diye dusundum

ağabeyi,
vebasto daha çok,
araç çalışmazken sıcak versin diye yapılmış.
şimdi bakıyorum 3-4 bin tl satılıyor.
kabin izalasyonu iyi değilse bunun zaten fazla bir anlamı olmaz.
yani traktör çalışırkenmi ısıtema işlemi lazım.
yoksa sabah traktörün yanına gitmeden kabini ısıtmak için mi lazım. yoksa kalorifer sistemi yetersizli,yada hiç yokmu
nedir asıl mesele.

ağabeyi,
vebasto daha çok,
araç çalışmazken sıcak versin diye yapılmış.
şimdi bakıyorum 3-4 bin tl satılıyor.
kabin izalasyonu iyi değilse bunun zaten fazla bir anlamı olmaz.
yani traktör çalışırkenmi ısıtema işlemi lazım.
yoksa sabah traktörün yanına gitmeden kabini ısıtmak için mi lazım. yoksa kalorifer sistemi yetersizli,yada hiç yokmu
nedir asıl mesele.

Kalolifer yok yusuf cozum ariyoruz

Kalolifer yok yusuf cozum ariyoruz
Abi kabinde hic tesisat yokmu
Benim verim kabin sonradan takma bi kalorifer var yani benin arabada bile yok o ısıtıcı traktoru çalıştırıyorum en fazla 5 dk yada 1 km gitmeden icersi hamam olur sonra kapatırım yada en hafif devire alırım kaloriferi yoksa ayaklardan ter akar okadar iyi ısıtma yapıyor sonradan tesisat ceksen okadar masraf olmaz

Abi kabinde hic tesisat yokmu
Benim verim kabin sonradan takma bi kalorifer var yani benin arabada bile yok o ısıtıcı traktoru çalıştırıyorum en fazla 5 dk yada 1 km gitmeden icersi hamam olur sonra kapatırım yada en hafif devire alırım kaloriferi yoksa ayaklardan ter akar okadar iyi ısıtma yapıyor sonradan tesisat ceksen okadar masraf olmaz
Verim kabininki iyi evet ama dağcılar kabininkinden memnun değilim ben
Ayrıca sade kolerifer tesisatı sıfır kabinde 2 bin tutuyor du fiyatta ben gecensene çok araştırdım

bizim buranın soğuğuna ilaç olarak,
eskiden arabalara ek olarak monte edilen,çorum kalorifer denilen küçük bir tesisat vardı.
bu şekilde bişey uydur.
kabinde müsait bir yere bir petek uydur.
bu peteğe,motorun çıkışından,alacağın sıcak su hortumunu,güzelce aralardan,köşe,bucaklardan geçirerek kabinde bu peteğe bağla.
peteğin çıkışından bir hortumlada aynı yoldan,motora radyatör girişine bağla.
peteğin arkasına bir adet 12 volt vantilatör koy.
fişini uygun bir yere konumlandır.
hem peteği,hem vantilatörü araba çıkması satanlardan uygun alabilirsin.
ve bunu bir oto kaloriferciye monte ettirebilirsin.
en kısa,basit ve ekonomik çözüm budur.

bizim buranın soğuğuna ilaç olarak,
eskiden arabalara ek olarak monte edilen,çorum kalorifer denilen küçük bir tesisat vardı.
bu şekilde bişey uydur.
kabinde müsait bir yere bir petek uydur.
bu peteğe,motorun çıkışından,alacağın sıcak su hortumunu,güzelce aralardan,köşe,bucaklardan geçirerek kabinde bu peteğe bağla.
peteğin çıkışından bir hortumlada aynı yoldan,motora radyatör girişine bağla.
peteğin arkasına bir adet 12 volt vantilatör koy.
fişini uygun bir yere konumlandır.
hem peteği,hem vantilatörü araba çıkması satanlardan uygun alabilirsin.
ve bunu bir oto kaloriferciye monte ettirebilirsin.
en kısa,basit ve ekonomik çözüm budur.

Eyvallah yusuf

Selamun aleykum beyler sonradan takma kabinimize mazotla çalisan vebosta taktirmak istiyoruz kullanan varmi varsa nereye monta etti bir bilgisi olan varmi
Abi webasto enerjiyi direkt mazottan üretir siz traktore binmeden 15 dk once acarsanız (zaman ayarlılarıda var ) kabini ısıtir ama 3 kw olanlar kabinde yalıtım az ise yeterli gelmeyebilir .Yusuf abinin dedigide yapilabilir 2 fanlı corum koyarsaniz tahmini 1200 tl tutar ama motordaki su ısınmadan kabin ısinmaz. Bence webosta taktırin amca binmeden once acsın evde 1 bardak cay icsin kabin sıcacık olur. Zaman ayarlı olanlardan taktırirsaniz belli bi saat ayarlayıp o saatte yanmaya baslar. Amcaya selamlar.

Mf 275 e takmıştım çorum kaloriferi basit ve en etkili olur sizin için ikincielleri 250 300 civarında kendinde takabilirsin ben kendim kabinin içine takmıştım.size onarım traktörün radyatörün den sıcak suyu aldığınız yere bir vana takin yaz aylarında kapatmanız için.

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt