Selamun aleykum beyler sonradan takma kabinimize mazotla çalisan vebosta taktirmak istiyoruz kullanan varmi varsa nereye monta etti bir bilgisi olan varmi
yaw hacı ismail ağabeyim
şimdi senin derdin ne.
traktörde kalorifer yokmu.
varda ısıtmıyormu,
niye,neden,niçin bir de bana.
ben sana olurunu olmasını diyeyim.
ama görüştüğümüzde 5 tl,'ni alırım![]()
yaw hacı ismail ağabeyim
şimdi senin derdin ne.
traktörde kalorifer yokmu.
varda ısıtmıyormu,
niye,neden,niçin bir de bana.
ben sana olurunu olmasını diyeyim.
ama görüştüğümüzde 5 tl,'ni alırım![]()
ağabeyi,
vebasto daha çok,
araç çalışmazken sıcak versin diye yapılmış.
şimdi bakıyorum 3-4 bin tl satılıyor.
kabin izalasyonu iyi değilse bunun zaten fazla bir anlamı olmaz.
yani traktör çalışırkenmi ısıtema işlemi lazım.
yoksa sabah traktörün yanına gitmeden kabini ısıtmak için mi lazım. yoksa kalorifer sistemi yetersizli,yada hiç yokmu
nedir asıl mesele.
Abi kabinde hic tesisat yokmuKalolifer yok yusuf cozum ariyoruz
Verim kabininki iyi evet ama dağcılar kabininkinden memnun değilim benAbi kabinde hic tesisat yokmu
Benim verim kabin sonradan takma bi kalorifer var yani benin arabada bile yok o ısıtıcı traktoru çalıştırıyorum en fazla 5 dk yada 1 km gitmeden icersi hamam olur sonra kapatırım yada en hafif devire alırım kaloriferi yoksa ayaklardan ter akar okadar iyi ısıtma yapıyor sonradan tesisat ceksen okadar masraf olmaz
bizim buranın soğuğuna ilaç olarak,
eskiden arabalara ek olarak monte edilen,çorum kalorifer denilen küçük bir tesisat vardı.
bu şekilde bişey uydur.
kabinde müsait bir yere bir petek uydur.
bu peteğe,motorun çıkışından,alacağın sıcak su hortumunu,güzelce aralardan,köşe,bucaklardan geçirerek kabinde bu peteğe bağla.
peteğin çıkışından bir hortumlada aynı yoldan,motora radyatör girişine bağla.
peteğin arkasına bir adet 12 volt vantilatör koy.
fişini uygun bir yere konumlandır.
hem peteği,hem vantilatörü araba çıkması satanlardan uygun alabilirsin.
ve bunu bir oto kaloriferciye monte ettirebilirsin.
en kısa,basit ve ekonomik çözüm budur.
Sevindim bu olaya toroslarda meşhurdur Çorum kaloriferi (çorkaf)Simdi o Corum kaloriferi ismi Yetsan uluslararasi calisiyor Amerikadan Almanyaya kadar bir cok ülkeye ihracat yapiyor
Abi webasto enerjiyi direkt mazottan üretir siz traktore binmeden 15 dk once acarsanız (zaman ayarlılarıda var ) kabini ısıtir ama 3 kw olanlar kabinde yalıtım az ise yeterli gelmeyebilir .Yusuf abinin dedigide yapilabilir 2 fanlı corum koyarsaniz tahmini 1200 tl tutar ama motordaki su ısınmadan kabin ısinmaz. Bence webosta taktırin amca binmeden once acsın evde 1 bardak cay icsin kabin sıcacık olur. Zaman ayarlı olanlardan taktırirsaniz belli bi saat ayarlayıp o saatte yanmaya baslar. Amcaya selamlar.Selamun aleykum beyler sonradan takma kabinimize mazotla çalisan vebosta taktirmak istiyoruz kullanan varmi varsa nereye monta etti bir bilgisi olan varmi