Verimli Sulama

Sa arkadaşlar bitkilerin dönemsel ihtiyaclarina gore sulama yapmak istiyorum ektigimiz misir pancar yonca buğday göz kararı sulama yapiyoz toprağın nem miktarini ölcen cihazlar var sulama baslama ve bitis zamanini belirlemek istiyorum bunlardan kullanan var mi ?

Sa arkadaşlar bitkilerin dönemsel ihtiyaclarina gore sulama yapmak istiyorum ektigimiz misir pancar yonca buğday göz kararı sulama yapiyoz toprağın nem miktarini ölcen cihazlar var sulama baslama ve bitis zamanini belirlemek istiyorum bunlardan kullanan var mi ?
Bunlar tarlanın eğimi toprağın su tutma kapasitesi sıcaklık tarlanın toprak derinliği hepsi etken
Mesela eğimli arazi atıyorum saatte 1.5 ton su atan fıskiye ile sulamaya başladın eğimde %30 bu üç saat sonra yüzeyden akıntı yapar toprak çekmez suyu kusar oda akar sen 750 litre saatte atan fıskiye tak buraya 8 saat sonra tarla yüzeyinden akmaya başlar bu kadar suda yeter

Sulama sistemlerinde damlama ve yağmurlama için toprak yapısına göre emiş hızının iki katı olacak şekilde sistemle su vermek gerekir kıllı toprak suyu daha geç ve yavaş emdiği için suyu az akacak saat uzayacak .

Benimde ortası dere şeklinde bir tarlam var burayı sularken Ağustos ayında ortadan su kaynıyor buraların fiskiyesini kapatıyorum 30 metre uzunluğunda hiç susamiyor.

İşin özü buna kendin karar vereceksin bitki susamaya basladımı rengi bile değişir vereceksin suyu

Gözlem önemli tabi jainin otomatik sulama sistemleri var toprak alti damlama icin toprak nemini ölcuyo kuyuyu kendi aciyo kapatiyo fln bana o kadarina gerek yok şöylede bi alet varmış

Görüntü güzel
Ben suyu açtıktan sonra tarla ufuktan çıkana kadar doner bakarım fıskiye kafsi atmış mı diye [emoji4]
Ben böyle şeylere güvenemem