[video=youtube;yaqqNpz1mZU]https://www.youtube.com/watch?v=yaqqNpz1mZU[/video]
Kolay gelsin, yağmurdan önce sanırım görüntüler. 1 haftadır girilmiyor bu taraflarda.
ne zaman karistircaz hocamBirincil toprak işleme aleti pulluktur.
Toprak uyurken veya canlı iken karıştırılmaz.
dogru tespit hocam. senenin birinde kışa girmeden tarlayi sürdüm.firsat buldukca ekim zamanina kadar kazayağiyla karistirdim..buğdayi ektik bahara dogru su otu ve diken otu cıktı. kimsenin tarlada su otu yoktu bi benim tarlada vardi. diken otu da bi kökleşmişti ki elle sökemedim ama bugday verimi iyi olmuştuYanlış zamanda karıştırınca ot getirir, her bölge farklıdır.
teşekkürler allah afatından korusunKolay gelsin bereketli olsun bizdede aynı çok güzle yağmur var
hausing ile çektiğim için öyle ağam hausingsiz çekmeye dikkat edecemKolay gelsin Görkem sesin biraz az gelmiş nadas videosunda iyidi
savbol akam tamamdırKolay gelsin kış buluşmasın daha detaylı sonuçları alırız görkem
Sağolasın Abi evet ağır bünyeli yerlerde yaramayabilir bu sistemKolay gelsin Görkem bazı ot yapan yerlerde nadası pullukla devirmedikten sonra ot yapıyor.Bizim köyde büyük tip ejder çekip nadas yaptılar tarlayı ayrık otu bastı tekrar pullukla nadasa döndüler.
Sağolasın abi güzden nadas yapıyoruz çoğu yeri erken ilkbaharın çok bir anlamı yok gibi, bakalım ağır yerlerde tiller denemem yok fahriye hamidiyede bizim köyün bazı bölgelerinde var kaybedeceğim çokta bişey yok denediğim yerler organik maddesi az olan beyaz toprak yerlerGörkem anıza tiller çekmen , bunu denemen güzel fakat bizim toprak yapısında bundan faydalı olmaz , bir sene tesadüfen fark olsa bile yapılması gereken şey pulluk ile erken sürüm . Sürüm içinde tarlaya girilebilen en erken vakitte yapılmalı. Seni beğenerek takip ediyorum [emoji5]
ayçiçeği ve mısırda bu sistemi kullanmak hata olabilir evet fakat bizim kuru tarım arpa buğdayilk işlem pullukla olmadıkça ozellikle ayçiçeği mısır için kesinlikle tarla ot yapar bu gibi aletle sürüldüğü zaman. Bu yıl bunu tecrübe edindik havada yağmurlu gidince şu an tarlayı ot bastı birisinin tarlasını onun icin pulluk önemli veya ilk işlem patlatma olmalı
Teşekkürler bu sistemdeki asıl amaç işlem azalması değil, vieodaki toprak tipi beyaz kumsal nadas yapıldıktan sonra kabarıyor buradaki amaç toprağı çok kabartmadan ekime kadar toprağın basık durması gibi düşünün geçen seneden denemelerimde var farklı bölgelerde gayet güzeldi son dolaştığımdaBaşarılarınızın devamını diliyorum azaltılmış toprak işleme türkiye çiftçisinin bi an önce bilinçlenmesi gereken bir konu ot illaki olacak ama sabırlı olursak otla mücadelede başarıyı yakalıyacaz
Teşekkür ederim Ufuk Abi, evet olabilirKolay gelsin Görkem , çekim ve işçilik güzel olmuş , bu tarz işlemeden erozyon içinde bir bakıma iyi olur gibime geldi
Birincil toprak işleme aleti pulluktur.
Toprak uyurken veya canlı iken karıştırılmaz.